autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
D.T.George | Достоевский ***
Re: як вам новий ioniq5?
[Re: D.T.George] 18 февраля 2022 в 09:59
Прикріплені файли (0 завантажити)

Сроки поставки ioniq 5 в некоторых странах...

Сроки поставки ioniq 5 в некоторых странах.
Змінено D.T.George (10:00 18/02/2022)
Ganni | подсевший на форум ***
[Re: D.T.George] 18 февраля 2022 в 11:43
Ого як ви радикально оновили автопарк Вітаю
А для подорожей на далекі відстані в родині щось лишилось?
Чи будете пробувати електротягою торувати шлях?
[Re: Ganni] 18 февраля 2022 в 12:46
Ganni 18.02.2022 11:43 пишет:

Спасибо!

Дальняков у нас нет практически... Раз в год-два на авто по Украине куда-то ездим. А за границу на самолёте как-то удобнее...

Болт в принципе не сильно для длительных поездок, а Ioniq... Ну не знаю... Можно будет попробовать, а может в аренду ДВС какой-то взять, сейчас это вообще не проблема... А по деньгам сопоставимо с заменой масла раз в год в своём ДВС)
Змінено D.T.George (12:51 18/02/2022)
Вася | приверженец **
[Re: Ganni] 18 февраля 2022 в 12:58

Перепрошую, а шо не так з електротягою для "подорожей на далекі відстані"? Це шось про в Карпати через Одесу, як тут зазвичай їздять автоюашники?
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: Вася] 18 февраля 2022 в 13:02
Вася 18.02.2022 12:58 пишет:

Перепрошую, а шо не так з електротягою для "подорожей на далекі відстані"? Це шось про в Карпати через Одесу, як тут зазвичай їздять автоюашники?

Та ні
нащо ці виверти
Я нещодавно з лиж повернувся
Копаонік-Львів перший день.
Львів-Київ, другий.
воно на електричці так не вийде

ЗІ: але, як бачимо - власнику іоніка воно не треба, тож поздорвляю з купівлею найцікавішої серед електричок на мою думку.
Змінено Sashok_Accent (13:02 18/02/2022)
[Re: Sashok_Accent] 18 февраля 2022 в 13:38
Sashok_Accent 18.02.2022 13:02 пишет:

Та ні

Ну видимо теоретически оно как раз "та да". Ioniq уже (и видимо новинки ближайших годов будет же) может заряжаться от 350 кВт станции, где на зарядку от 10% до 80% требуется 18 минут. Другое дело что зарядок таких в Украине всего одна)
Прогресс вещь упрямая... Полагаю что внедрение ДВС в своё время так же получало много критики и скепсиса. И это было оправдано конечно, в то время, но потом всё немного изменилось.
Итого правильный ответ не "та ні", а "через несколько лет")

ЗЫ: кстати экология тут не при чём, экология с электричками пока что спорный вопрос, мягко говоря. Производство АКБ, утилизация, это всё пока что (пока массовыми являются литий-ионные АКБ) под большим вопросом в плане экологии. Да и вес АКБ туда же.

Но уже сейчас неоспоримый плюс это простота. По сути это power bank + моторчик, всё. Стоимость владения и обслуживания практически нулевая. Я в болте за год поменял только фильтр салона и всё. И похоже следующий сервис это опять фильтр салона через год.

В то же время современный ДВС это реально чудо инженерной мысли, очень сложен и дорог, как сам, так и экологические фильтры выхлопа. Масло, свечи, ГРМ, помпа, колодки, форсунки. Все это надо менять, следить, контролировать. И всеравно с пробегом мотор выходит из строя. Ещё бы, горит углеводород, большая часть энергии горения сразу вылетает в трубу засирая и нагружая термодинамическими нагрузками все на своём пути, остальное удаётся применить. Куча трущегося друг об друга железа, примитивные подшипники (коренные, шатунные и т.п.), конструкции которых уже более 100 лет и т.д.

В ближайшие годы мы станем свидетелями реабилитации атомной энергетики, и вот атомная энергетика + электротранспорт на более практичной химии АКБ - как раз то что нужно. Возможно водород свое слово скажет конечно, но имхо там логистика ресурса слишком сложная и упростить сильно не получится.
Змінено D.T.George (14:36 18/02/2022)
codex | Достоевский ***
[Re: D.T.George] 18 февраля 2022 в 14:06
Как минимум есть уже несколько зарядок на 120кВт и 160кВт, в Киеве и Житомире. Но основная масса таки 50-60кВт.
Вася | приверженец **
[Re: Sashok_Accent] 18 февраля 2022 в 14:18
Sashok_Accent 18.02.2022 13:02 пишет:

Та ні
нащо ці виверти
Я нещодавно з лиж повернувся
Копаонік-Львів перший день.
Львів-Київ, другий.
воно на електричці так не вийде

ЗІ: але, як бачимо - власнику іоніка воно не треба, тож поздорвляю з купівлею найцікавішої серед електричок на мою думку.

В Сербію, мабуть, ні зі Львову за день, але там специфічна електромобільна інфраструктура - її там немає навіть у порівнянні з Україною. До того ж, для мене так далеко їхати на авто - це як у Центральний Сибір або у Китай, така сама релевантність. Поїздки на 1500+км я давно відлюбив, літаки і прокат наше все.

Львів-Київ на електричці їздив вже, включаючи взимку, в -18С. Без будь-яких проблем.
FuntPND | важничающий писатель **
[Re: Phan] 18 февраля 2022 в 14:51
Phan 17.02.2022 19:45 пишет:

а как такие зеркала ночью? от экранов в салоне не сильно подсвечено?

Вночі на мою думку теж не гірше за звичайні. Якщо позаду нікого немає і дорога темна, то і в дзеркала нічого не видно, дисплеї не засвічені
Якщо позаду машина, то її фари не засвічують своїм світлом всю картинку, тобто також все видно, наскільки це може бути видно вночі....
Змінено FuntPND (14:51 18/02/2022)
[Re: Вася] 22 февраля 2022 в 10:54
Вася 18.02.2022 14:18 пишет:

Львів-Київ на електричці їздив вже, включаючи взимку, в -18С. Без будь-яких проблем.

Я теж маю досвід на 85кВтній Теслі Це дуже дискутивне питання наскільки "без будь-яких проблем" бо довелось двічі заряджатись по годині* Це якщо не гратись в еко-раллі "дотягни на круїзі 80" (але й не летіти 140+)

*Це до речі позитив - бо я не очікував що реально 50кВт/год полетитсь через шнурок в Україні
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: Ganni] 22 февраля 2022 в 10:58
Ganni 22.02.2022 10:54 пишет:

бо довелось двічі заряджатись по годині

а чого аж двічі? який запас ходу у Тесли на 85 кВт?
чи реальність настільки сильно відрізняється від реклами і фанатів?
[Re: Ganni] 22 февраля 2022 в 11:11

Я теж маю досвід на 85кВтній Теслі Це дуже дискутивне питання наскільки "без будь-яких проблем" бо довелось двічі заряджатись по годині* Це якщо не гратись в еко-раллі "дотягни на круїзі 80" (але й не летіти 140+)

*Це до речі позитив - бо я не очікував що реально 50кВт/год полетитсь через шнурок в Україні

Уже появляются потихоньку 100-120-160 кВт зарядки. В Житомире в центре 160 кВт появилась. Но ДВС для межгорода пока удобнее и не в разы дороже, тут спорить смысла нет.
Paulskit | V.I.P **
[Re: Sashok_Accent] 22 февраля 2022 в 11:21
Sashok_Accent 22.02.2022 10:58 пишет:

Я предполагаю, потому что ехать хочется с достаточным запасом хода, иначе искать в поле розетку может быть ещё тем приключением.
Gonchik74 | Супер писатель! **
[Re: Ganni] 22 февраля 2022 в 11:38

Теж катав по Київ-Чопу. Двічі. Правда дещо далі. Виїжджав з Броварів, їхав до Трускавця. Дві заправки по годині. Весною в режимі екораллі можна буде спробувати одну. В -18 взагалі не їхав би.
Але їдеш і думки про те, щоб ніхто не висів на шнурку постійно доганяють.
[Re: Sashok_Accent] 22 февраля 2022 в 12:11
Sashok_Accent 22.02.2022 10:58 пишет:

Просто я ж про "їхати" та ще й взимку

Ну і шоб нерви спокійні - ми ж не в екоралійному спецвипуску старого Топ Гір де вони на випарах в баці і з нуликом на приборці аудиторію підігрівали
Вася | приверженец **
[Re: Ganni] 22 февраля 2022 в 18:09

Я теж маю досвід на 85кВтній Теслі Це дуже дискутивне питання наскільки "без будь-яких проблем" бо довелось двічі заряджатись по годині*

Ну, коли у людини проблеми з сприйняттям дійсності, яка полягає у тому, що 85кВт батарейка на 50кВт зарядці буде годину-півтори заряджатись, то тут так, проблеми будуть обов'язково Я їздив на електричному Іоніку (не 5, а просто Іоніку) з батарейкою 28кВт, яка найдовше заряджалась до 96% (вона до 100% на швидкісних зарядках не заряджалась) за, по пам'яті, 37 чи 38 хвилин. І їздив, до речі, не до Львова з Києва, а у Тисовець, це зажоп'я з точки зору зарядної інфраструктури (було, принаймні). У мороз і снігопад, що підсилювався. Повторю, доїхав без проблем. І назад також. Все залежить від прокладки між кермом і сидінням, і від її спроможності адекватно сприймати реальність і планувати свою подорож. Є такі люди, у яких і в ДВС авто жовта лампочка горить зненацька
[Re: Вася] 22 февраля 2022 в 22:36
По-перше збавте тон, бо ми незнайомі щоб ви писали про мої проблеми зі сприйняттям дійсності

По-друге дякую за розлогий останній пост - він все чудово розкладає по поличках всім хто читає цю тему бо поняття "без проблем" нехай лишиться на кожному афтуашнику індивідуально

Мені от це не зовсім "без проблем" навіть на куди ємнішій батарейці, а вже з 28кВт я точно нікуди б за місто не їхав (при тому що в мене 35)
Autoua.netФорумВибір автомобіля

як вам новий ioniq5? (28/28)

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

4 користувачів і 24 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 53825