autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Opel Meriva, чи є життя після 150к км?

Belka | Достоевский **
13 сентября 2021 в 14:27
Доброго дня шановне панство,

З'явилась думка посадити тещу за кермо із автоматичною кпп. Коштів багато на це жаба давить. Знайшов непоганий (на мій погляд) варіант - Opel Meriva 2007 - 2009 років. Коштують десь в 5к, але пробіг у всіх за 150к. Питання, чи житиме бензиновий мотор 1.6 ще тисяч 20 (років на 5), чи може вже здохнути на першому році. Також цікавить робот, наскільки довговічний агрегат? Який в нього зазвичай ресурс?
Меріву обрав через її кузов - компактна, має високу посадку, просторий салон.
Почитав відгуки на "драйв" - більшість схвальна, але хотілось би почути критичну думка автоуа.

Дякую заздалегідь
Stargazer | патриарх ***
Re: Opel Meriva, чи є життя після 150к км?
[Re: Belka] 13 сентября 2021 в 15:26
В мене меріва, вже 14 років, брав з салону. Але в мене ручна коробка та 1.8 двигун, пробіг вже близько 190к.
Вона мені дуже подобається, жодного разу не підводила.
Що по недолікам - задні гальма, якщо дискові то вони постійно закисають, ця проблема проявилась десь після 5-ти років експлуатації, це з плохого, з хорошого - теща навіть не буде знати, що в неї десь там не догальмовує, це можно побачити тільки піднявши машину під час ТО ну і зробити профілактику раз на кілька років. При цьюму передьні гальма та диски будуть трохи сильнише зношуватись. Я міняв диски один раз на сьомому році експлуатації и ось планую знову поміняти (задні супорта також).
Наскільки я знаю 1.6 досить надійний двигун, тож якщо його нормально обслуговували, то нічого йому не станеця, на рахунок коробки - не знаю.
Ходова досить надійна та недорога. На наших дорогах виходять з ладу сайленти, стійки стабілізатора, але коштує це - копійки.
В цілому - дуже надійна машина.
Masic | энтузиаст *
[Re: Belka] 13 сентября 2021 в 16:51
Belka 13.09.2021 14:27 пишет:

Opel Meriva 2007 - 2009 років. Коштують десь в 5к, але пробіг у всіх за 150к. Питання, чи житиме бензиновий мотор 1.6 ще тисяч 20 (років на 5), чи може вже здохнути на першому році. Також цікавить робот, наскільки довговічний агрегат? Який в нього зазвичай ресурс?
Почитав відгуки на "драйв" - більшість схвальна, але хотілось би почути критичну думка автоуа.

Дякую заздалегідь

150 ткм это крупно повезет. Обычно на авто в таких годах около 250 Движок та может и отходит. С роботом машину в таком возрасте вообще бы не брал Лотерея! Как вариант советую рассмотреть еще Ниссан Ноут то же высокая посадка и просторный салон
Belka | Достоевский **
[Re: Masic] 13 сентября 2021 в 17:09
Дякую за пораду. Ноути тих років теж за 200к пробігу. По факту цінник десь на 1.5к вище.
А що потенційно із роботом може бути не так? Сам диск зчеплення, підшипник. Якщо це замінити є ще проблемні місця?
baton82 | важничающий писатель *
[Re: Belka] 13 сентября 2021 в 17:21
Belka 13.09.2021 17:09 пишет:

Дякую за пораду. Ноути тих років теж за 200к пробігу. По факту цінник десь на 1.5к вище.
А що потенційно із роботом може бути не так? Сам диск зчеплення, підшипник. Якщо це замінити є ще проблемні місця?

на скільки відомо, то диск щеплення там звичайний... із дорогого там сам механізм (актуатор), якщо не помиляюся.
Змінено baton82 (17:24 13/09/2021)
Lekster | приверженец *
[Re: Belka] 13 сентября 2021 в 18:39
Попробуйте еще найдите ту Мериву с 150тыс пробега, 99% там 250-350, много пригнанных и скрученных. На пробег в таких годах лучше не надеятся, а смотреть на общее состояние и иметь в запасе деньги на непредвиденный ремонт.
uds214 | старожил *
[Re: Belka] 14 сентября 2021 в 12:52
мені вчора одна дід показувала свій сценік 2004р.в.(продає, каже пригнали весною з Німеччини, але потрібні гроші), свято вірить в реальний пробіг 150тис.км, але ж я теж на сліпий: кермо перешите, водійське сидіння тупо убите, та і салон видно що побігав. ну я не став його "радувати"...
valkr | старый писатель *
[Re: Belka] 15 сентября 2021 в 19:32
Есть там жизнь, но роботу отказать.
Из личного опыта, 2005, 1.6, изитроник.
Продана почти два года назад с пробегом 215к, перекупам, по быстрому. Через месяц болталась на авториа за 5 с пробегом 150к
Продана, т.к. робот утомил стабильными траблами на ровном месте, а чтобы оживить - эвакуатор или такси спецу с течем. Регулярные траблы - только с роботом и только после 150к. Возможно - отсутствие спецов в регионах. Возможно - смена режима езды, резко перешли на город+пробки, до этого в основном была трасса. Но роботу - отказать на таких пробегах.
Змінено valkr (20:16 15/09/2021)
Stargazer | патриарх ***
[Re: valkr] 16 сентября 2021 в 09:27
valkr 15.09.2021 19:32 пишет:

Есть там жизнь, но роботу отказать.
Из личного опыта, 2005, 1.6, изитроник.
Продана почти два года назад с пробегом 215к, перекупам, по быстрому. Через месяц болталась на авториа за 5 с пробегом 150к
Продана, т.к. робот утомил стабильными траблами на ровном месте, а чтобы оживить - эвакуатор или такси спецу с течем. Регулярные траблы - только с роботом и только после 150к. Возможно - отсутствие спецов в регионах. Возможно - смена режима езды, резко перешли на город+пробки, до этого в основном была трасса. Но роботу - отказать на таких пробегах.

Там, крім роботу, більше нічому ломатись. Цілком згодний. А повноцінний автомат ставився тільки на 1.8
Belka | Достоевский **
[Re: Belka] 16 сентября 2021 в 10:02
Коротше, дешева рибка - погана юшка
З пропозицій по автоматичним КПП - лише робот. Пробіг всі під 200к. Тещі таке не підійде, бо буде більше проблем ніш користі.
Подивився ще меріву б, там стоїть звичайний гідрік, але пропзиції лише по дизелю із пробігом теж під 200к. Я так розумію дизель із таким пробігом теж велика верогидність проблем?
baton82 | важничающий писатель *
[Re: Belka] 17 сентября 2021 в 15:42
Велика вірогідність, що там двічі по 200
Belka | Достоевский **
[Re: Belka] 17 сентября 2021 в 16:12
А сервісна книга з германії є запорукою рідного пробігу? Чи тут теж можуть щось підробити?
florin | читатель
[Re: Belka] 17 сентября 2021 в 16:12
Belka 13.09.2021 14:27 пишет:

Доброго дня шановне панство,

З'явилась думка посадити тещу за кермо із автоматичною кпп. Коштів багато на це жаба давить. Знайшов непоганий (на мій погляд) варіант - Opel Meriva 2007 - 2009 років. Коштують десь в 5к, але пробіг у всіх за 150к. Питання, чи житиме бензиновий мотор 1.6 ще тисяч 20 (років на 5), чи може вже здохнути на першому році. Також цікавить робот, наскільки довговічний агрегат? Який в нього зазвичай ресурс?

Дякую заздалегідь

Eсли так нужен именно автомат советую Ланос 1.4 он единственный будет в свежих годах в вашем бюджете
valkr | старый писатель *
[Re: Belka] 17 сентября 2021 в 17:34
Belka 17.09.2021 16:12 пишет:

А сервісна книга з германії є запорукою рідного пробігу? Чи тут теж можуть щось підробити?

Ну якщо там останній запис цього року
Belka | Достоевский **
[Re: valkr] 17 сентября 2021 в 17:36
valkr 17.09.2021 17:34 пишет:

Belka 17.09.2021 16:12 пишет:

Ну якщо там останній запис цього року

Прикладені записи 18 та 20 року.
Cool Wind | Супер писатель! *
[Re: Belka] 17 сентября 2021 в 22:46

Бери теще сразу Ягуар!

Встретились двое новых русских, разговорились. Разговор зашёл
об их надоевших тещах и как избавиться:
- А я от своей легко избавился.
- Как?
- Купил ей "Черри". Она на нём поехала, скорость - под 200, а
тут - поворот...
Машина - вдребезги, жена - на том свете.
- Здорово, надо попробовать.
Через неделю:
- Ну, как дела?
- Плохо. Купил ей "Черри". Она поехала, скорость под 200, поворот, машина - вдребезги, жена жива осталась.
- Хм, ну, попробуй "Альфа-Ромео".
Через неделю:
- Ну, а теперь как?
- Всё равно плохо. Машина вдребезги, столб - вдребезги, гаишник
заикается, а ей хоть бы хны!
- Хм... Ну, попробуй "Ягуар"?
Ещё через неделю:
- Ну, как дела?
- Прекрасно, надо было сразу с Ягуара начинать. Не пришлось даже
никуда ехать - он её прямо в гараже нафиг разорвал!
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

1 користувачів і 32 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5563