autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Vladya | мандрівник **
Re: Фінляндія різдво
[Re: Ganni] 2 ноября 2021 в 13:00
Прикріплені файли (0 завантажити)
Ganni 02.11.2021 11:47 пишет:

Vladya 01.11.2021 17:46 пишет:

Ну наче все просто, треба ж глянути щось в Естонії. Тут ідея щоб одним махом відвідати 2 країни.
ну і як би ціна

До речі приєднуюсь до комента вище - замість Хельсінкі візьміть паромний круїз до Стокгольма й назад. Silja line це празнік жизні з їх пабами, барами, дискотеками

Ми їздили восени 19 року, тільки Стокгольм - Рига на паромі Ізабелла
навіть з дочкою танцював на вечірній програмі Провели час дуже кльово.

Естонія вибрана як нова країна де ми ще не були, а враховуючи близькість до Фінляндії, то хотіли два в одном.

В Стокгольмі були 5 днів і потім у Ризі 2 дні Прилетіли в Стокгольм потім паром і вилетіли з Риги додому

Ми їздили восени 19 року, тільки Стокгольм - Рига на паромі Ізабелла навіть з дочкою танцював на вечірній програмі   Провели час дуже кльово. Естонія вибрана як нова країна де ми ще не були, а враховуючи близькість до Фінляндії, то хотіли два в одном
Змінено Vladya (13:03 02/11/2021)
igorokkk | member
[Re: Vladya] 3 ноября 2021 в 16:57
завжди була мрія на авто зганяти в Рованьємі , вжепо всякому прораховував дорогу, самий короткий но дорогий через прибалтику, самий дешевий через рашу. Як не з фінансами не до тягував, то ковід .... а малий росте , скоро цікаво не буде... ціни там доречі на житло космос, і його чомусь не так багато. Лоукости раніше точно не літали, зараз не знаю. Доречі з Хельсинкі ходить нічний поїзд в Рованьемі. Поїзд лакшері , не порівняти з нашими. З раші бгато хто ним їздить. Вечером виїхав , зранку в Рованьємі попродив цілий день і вечером назад в Хельстнкі. Як на мене ідеальний варіант

https://www.youtube.com/watch?v=eA4qc_wL8Qg

д
Vladya | мандрівник **
[Re: igorokkk] 3 ноября 2021 в 17:21
igorokkk 03.11.2021 16:57 пишет:

завжди була мрія на авто зганяти в Рованьємі , вжепо всякому прораховував дорогу, самий короткий но дорогий через прибалтику, самий дешевий через рашу. Як не з фінансами не до тягував, то ковід .... а малий росте , скоро цікаво не буде... ціни там доречі на житло космос, і його чомусь не так багато. Лоукости раніше точно не літали, зараз не знаю. Доречі з Хельсинкі ходить нічний поїзд в Рованьемі. Поїзд лакшері , не порівняти з нашими. З раші бгато хто ним їздить. Вечером виїхав , зранку в Рованьємі попродив цілий день і вечером назад в Хельстнкі. Як на мене ідеальний варіант

https://www.youtube.com/watch?v=eA4qc_wL8Qg

д

вчора дивився як їхати, що не сподобалось це дороги Фінляндії, особливо враховуючи що треба їхати буде зимой и скоріш за все буде сніз, льдом, а дороги там не те щоб. Може ще і цепі треба буде.

звісно що їхати через рашку або белорашку, я не збираюсь, по всім відомим причинам. Тому варіант один з Києва 570 км до Холм, Польща і там через Белосток, Литва, Латвія, Естонія там паром Гельсінкі

Вчора намалював авто маршрут вийшло 5500 км від дому до дому. Ну і звісно залишаються питання по ковід обмеженням , як воно буде ...

Також дивився компанію нордвест яка влаштовує екскурсії з чартером Розаветрів то вартість 990 евро з людини + різні розваги

подивився відгуки, велика частина дорослих які в захвати, тому думаю вік тут не має значення. У мене малій 11 років вона віріть у Санта Клауса, та зубну фею )) ПС. хоча розглядаю інший маршрут в іншій бік.
Marko | важничающий писатель ****
[Re: Vladya] 3 ноября 2021 в 18:41
Цепи не понадобятся, дороги чистят. Ну правда не до асфальта .
e46 | старый писатель *
[Re: Vladya] 4 ноября 2021 в 00:30
Были дважды в Скандинавии зимой (авиа+прокат), в цепях нет надобности, а вот шипы маст хев. Нет, конечно можно и без шипов, но это очень аккуратно и всю дорогу в напряжении. Прокатные были на шиповке, поначалу аккуратничал, потом прикатался, почувствовал предел, и смело мог ехать достаточно быстро и безопасно.
Хочу вновь в зимнюю сказку, но на своем авто и со своим полным багажником всего необходимого, НО, вся проблема это запрещенные шипы в континентальной Европе...
И да, смотря куда и когда ехать, наш температурный рекорд был -35 в районе Enontekiö в январе, в Рованиеми на 15 град теплее и это днем. На собачках катались в -23 на севере. И вебасто в седане не выключалась при таких условиях (если в авто режиме), выключил вручную - стрелка ОЖ пошла вниз моментально
Ganni | подсевший на форум ***
[Re: Vladya] 4 ноября 2021 в 10:11
Ага, ну раз в Стокгольм уже ходили паромним круїзом, тоді дійсно треба Фінляндію відкривати для себе. Але імхо якщо планувати зимову поїздку в той бік, то Рованіємі + покатушки Північчю на упряжках це той мінімальний мастхев без якого я не розумію нащо витрачатись на зимову Фінляндію в принципі
Vladya | мандрівник **
[Re: Ganni] 4 ноября 2021 в 11:26
чим більше вивчаю тему, тим більше погоджуюсь, що так круто поїхати північ, покататись на Хаски то що ...

в загалі включив фантазію і подивився як можна мега цікаво побудувати маршрут Вийшло

Таллінн - паром Гельсінкі - Рануа - Рованіем - Турку паром - Аландськи острови - паром Таллинн

від дому до дому вийде щось 5500 тис. км.

але , питання ковід обмежень та зимні дороги в Фінляндії це ще питання.

Але згоден треба вижимати по максимуму.
Marko | важничающий писатель ****
[Re: Vladya] 4 ноября 2021 в 12:04
Ну нам, к примеру, катание на оленях/собаках не зашло - холодно, ты ж трупиком там лежишь. Посмотреть или на полчасика кружок накинуть - да, можно.
Деревня Санты (смотри по ссылкам выше, там можно попасть на закрытие). Зоопарк, ледяная гостиница, лыжи/санки (но тоже холодно, до -30 иногда было, пока подниешься, спустишься с горки, весь перед сосулькой, от головы до ног).
В Леви прикольный спа-отель (мы в нем и жили) с мини-аквапарком, боулингом, большущей игровой комнатой. Если смотреть после НГ сразу, то в общем и недорого вовсе.

По поводу верить в Санту - у малого уже вера как бы пропала, но после посещения в Финляндии еще несколько лет верил на все 100%. Ну как не поверить, сидит дедуля, который с тобой на русском говорит. И дети же понимают, что мы в Финляндии, а с тобой на русском. Потом еще в школе с ним спорили, что не бывает всяких Дедов Морозов/Сант, а мой - а ты был, а ты видел

Это на входе, по глазам все видно

По поводу дорог - да дороги и дороги, каких-то ужасов нет. Ездил на обычной зимке, без шипов.

У шефа "одолжил" на время пробега. Ну клево конечно, что тут скажешь.

igg | V.I.P **
[Re: Marko] 4 ноября 2021 в 22:00
Marko 03.11.2021 18:41 пишет:

Та, про финские дороги - это вообще не вопрос, чтоб беспокоиться
Я еще в середине 90-х, летал в конце декабря (Киев-Таллин-Хельсинки-Куопио -дальше на авто в Тахко) и хорошо запомнил, что зима была очень снежная и морозная, но дороги - вовремя чистятся и посыпаются очень мелкой щебенкой/отсевом...никаких проблем вообще. Думаю, сейчас как минимум - не хуже). Конечно, лучше всего - на авиа, но скорее всего это значительно дороже будет, помню, в 90-х было очень недешево)
Vladya | мандрівник **
[Re: igg] 4 ноября 2021 в 22:35
igg 04.11.2021 22:00 пишет:

Marko 03.11.2021 18:41 пишет:

Та, про финские дороги - это вообще не вопрос, чтоб беспокоиться
Я еще в середине 90-х, летал в конце декабря (Киев-Таллин-Хельсинки-Куопио -дальше на авто в Тахко) и хорошо запомнил, что зима была очень снежная и морозная, но дороги - вовремя чистятся и посыпаются очень мелкой щебенкой/отсевом...никаких проблем вообще. Думаю, сейчас как минимум - не хуже). Конечно, лучше всего - на авиа, но скорее всего это значительно дороже будет, помню, в 90-х было очень недешево)

Визейр до Таллінна на момент написання теми на трьох 27.12-31.12 коштувало 4500 грн. туда і назад.

хоча ми тиждень назад так перенервували з квитками до Німеччині коли нас перенесли в зону ризику. Що сказав що в цьому нічого купувати не буду, як що і їхати то вже на авто
Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 10 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 16339