Доброго дня, шановні колеги автомобілісти.
Прошу вашої підказки у виборі авто.
Мав різні авто. Заз Славута, dacia solenza, hoda jazz, skoda fabia, Ланос. Зараз маю ravon r4, він же Chevrolet cobalt.
Вже потроху починаю розуміти що мені потрібно.
Треба щось типу opel zafira. Щоб багато місця, однозначно не седан. З великим багажником, і однооб'ємне. Щоб криша була висока. Не люблю коли криша тисне на голову. Бажано на автоматі, втомився вже від механіки. Інколи можу перевозити стіл, холодильник або пралку, або кілька мішків зерна... Є сім'я і дитина. Вони хочуть комфорт. Живу в приватному секторі, там актуально кліренс повище. І розхід поменше, бо живу за містом, треба багато їздити в місто. За рік накатую десь 17-20 тис.
Можу інколи виїхати в ліс по гриби, або на рибалку козячими тропами.
Всі авто були бензинові. Якось дизеля трохи боюсь. Але то забобони....
Із нюансів - якось не люблю я марку Рено. Якісь вони мені дешеві, пластикова мильниця. Їздив по роботі на рено Дастер дизель. Хоч і їде всюди, але таке воно спартанське, примітивне... Торпеда тупа пластикова, злизана з логана. Голий метал місцями. І при такій широкій колісній базі, всередині тісно. Сидів в рено Lodgy. Наче і місця багато. Але також мильниця. Ззовні ще нічого, сучасно виглядає. А всередині примітивне, наче опель кадет 80го року. Торпеда копія старого дастера. Зручності, стилю нуль. Пластикова ручка дверей заклинила при першому ж відкриванні. Короче машина нова, а дизайн і кнопки, крутилки - привіт з 80х. Не зайшло воно мені, те Рено...
Тепер по авто що мав: Славута. Мінус що ненадійне. Плюс що відносно багато місця в багажнику, багажник трансформується.
Соленза - просто мале. Ніяке.
Honda jazz. Подобалось майже все! Всередині більша ніж ззовні. Місця повно. Криша висока. Трансформер салон. Легко влазили холодильник і пральна машина разом, ще і теща зверху! Розхід пального - просто мрія! По трасі якщо не поспішати, 4,4-4.6 літри на сотню комп показував. З таким розходом і газ не потрібен! Недолік - почала сильно гнити, тому і продав. А так по надійності все з нею ок.
Равон р4. Брав новий. Вже 60 тис накатав. Наче і великий. Але в середині якось не затишно. Шумний. Холодильник чи стіл точно не влізе. Всередині дубовий пластик. Ергономіка так собі - коли сідаю, постійно вибиваю коліном вимикач фар. По надійності є претензії. Вже і коробка гудить, і в двигун лазив, клапана зажаті, троїло. Оберти час від часу плавають. Багажник наче і великий, але якось мені незручний. В Хонді менший багажник був, а влазило більше... Седан одним словом.
Короче не зайшло воно мені.
---------------
От придивляюсь що може мені підійти? Порекомендуйте. Щоб і надійне, і розхід, і зручне, тихе, комфортне, і місця багато, і багажник.....
Автомат не обов'язково, але дуже бажано. Класичний автомат, без роботів.
На що я дивився (в основному в інтернеті):
1. Fiat doblo (maxi?) Пасажир.
Не існує з автоматом. Дуууже багато місця в багажнику. Двигун - multijet - кажуть не дуже надійний. Розхід? На ходу кажуть, табуретка. Посадка спереду дивна, дуже близько до пасажира сидиш.
2. Citroen berlingo - не знаю, не знайомий з ним.
3. Renault kangoo maxi. Пасажир. Аналог fiat doblo. Кажуть ходова дуууже надійна. А от двигуни часто проблемні. Та і табуретка.
4. Renault logan mcv. Місця багато. Універсал (низька криша). Дешеві запчастини.
5. Renault lodgy. Не сподобалось. Дубове, примітивне.
6. Vw caddy пасажир. Надійне. Дороге.
7. Vw touran. Багаторичажка ззаді. Дорогі запчастини. Комфортне, для сім'ї. І якось зерно в ньому возити шкода...
8. Honda jazz. Дуже подобалось. І автомат класичний буває. Ржавіє швидко. І розмір би трохи більше. А так кайф.
9. Opel zafira. Ну тут все ясно. Класика. Двигуни надійні. А от ходова кажуть може ламатись. Наче були з автоматом. Яка зафіра краще, перша, чи 2? Який двигун? Наче передні стойки заважають обзору.
10. Renault grand scenic. Не знаю, не знайомий. По комфорту наче відрізняється від дастерів-логанів. Наче в кращу сторону. Можете підтвердити чи заперечити?
11. Peugeot rifter. Моя мрія. Дорого. З Європи їх ще немає б/у. А так і ззовні і сидів всередині. Супер. Аналоги - є сітроен, є тойота про ейс сіті, є опель. Все дороге, але класне!
12. Renault espace 4. Рекомендує мені його один друг. Каже бомба машина. Що скажете?
13. Kia carnival. З Європи. Не знаю... Розход великий буде.
14. Kia carens. Не знайомий.
15. Nissan note. Якось у порівнянні з хондою, хонда краще. На мій погляд.
16. Hyundai matrix. Багато місця. Хороша машина. Але машина вже відходить у минуле. Нажаль.
17. Chevrolet tacuma. Аналог матрікса. Також іде у минуле...
18. Mercedes b-class a-class. Дорого. І холодильник шкода пхати....
19. Рено трафік. Раз взяв, і на всі випадки життя.
20. Продовжіть список....
Отже питання. Хто з них самий-самий? Щоб все в одному. І відносно комфорт. І економно. І надійно. І по гриби, і в кіно в місто, і шкаф перевезти, і холодильник.
Що б ви взяли собі з цього списку?
Особисто мій фаворит поки, хонда джаз. Ще думаю зафіра, фіат добло. Мрія - ріфтер.