Если бы брал себе электричку, то что-то мелкое, для города типа 500 фиата. Хз какой там запас, но толкаться в пробках должно хватить. Отношение к ней скорее как к самокату.
Сейчас около 100км, в сентябре 120-130 было. Стоит дешевле других электричек, при том же пробегогоде. Выглядит прикольно, едет задорно.
Если бы брал себе электричку, то что-то мелкое, для города типа 500 фиата. Хз какой там запас, но толкаться в пробках должно хватить. Отношение к ней скорее как к самокату.
Сейчас около 100км, в сентябре 120-130 было. Стоит дешевле других электричек, при том же пробегогоде. Выглядит прикольно, едет задорно.
Та и обычный 500 при полном отсутствии движка вполне прикольная машина, электричка должна быть ещё интереснее. И с парковкой такого чуда сильно проще.
Кстати, к этому вопросу стоит добавить стоимость организации (оборудование, работы и т.д.) точки зарядки дома, в гараже, где есть сугубо 220V розетка Поскольку смысл зарядки дома появляется при 380V. И какой тариф нынче ночью
Адвокат 22.11.2021 13:30 пишет: Поскольку смысл зарядки дома появляется при 380V.
Тоже был в этом уверен раньше. На практике это так, только при пробеге больше 100км в день в течение нескольких дней. Три фазы желательно, но как правило не обязательно.
Адвокат 22.11.2021 13:30 пишет: Поскольку смысл зарядки дома появляется при 380V
Та ніфіга Нормально дома заряджати при 220 Це вже якщо фантазувати і вигадувати такого працівника, який шість днів на тиждень в роз"їздах по 150+ км/день при чому в буквальному сенсі з самого ранку виїжджає і ледь не опівночі приїздить додому... тобто на зарядку годин 6 в кращому разі...
Для розуміння в мене денні міські наїзди великі, стандартної розетки по нічному тарифу з 23 по 7 вистачає завжди
п.с. Теслу 75кВт теж маю досвід зарядки - вже не пригадаю точно, але якщо приїхати десь о шостій вечора і одразу поставити на зарядку, а потім зранку о восьмій виїхати з дому, то за 14 годин воно норм так качає Не запам"ятав точних цифр, треба буде ще взяти покататись))
Адвокат 22.11.2021 13:30 пишет: Кстати, к этому вопросу стоит добавить стоимость организации (оборудование, работы и т.д.) точки зарядки дома, в гараже, где есть сугубо 220V розетка Поскольку смысл зарядки дома появляется при 380V. И какой тариф нынче ночью
Мне 220 вполне хватает заряжать по ночному тарифу, за все время только пару раз он до 6ти утра не зарядился на 100% и дозаряжался уже по дневному тарифу. Хотя у меня есть 3 фазы и 24квт подведнной мощности на на дом. Трехфазная зарядка (7-8квт) на 500й фиат стоит 300-400 баксов. Еще 1000 грн на провода, розетки и заряжаться оно будет за 3 часа. Если надо залить 50квт (для авто с большей батареей) то за 6ть будет заряжаться..
HD_Zed 22.11.2021 15:42 пишет: Не встигнеш зарядитись - це з серії страшилок типу "замерзне дизель взимку". Теоретично можливе, а практично - ні.
"Не встагнеш" - нє, а от "забудеш" - дуже навіть імовірно В мене пару раз було не гольфі (а на Ліфі до речі ніколи, бо там треба було щодня ставити на зарядку і випрацювався рефлекс)
Адвокат 22.11.2021 13:30 пишет: Поскольку смысл зарядки дома появляется при 380V
Та ніфіга Нормально дома заряджати при 220 Це вже якщо фантазувати і вигадувати такого працівника, який шість днів на тиждень в роз"їздах по 150+ км/день при чому в буквальному сенсі з самого ранку виїжджає і ледь не опівночі приїздить додому... тобто на зарядку годин 6 в кращому разі...
Для розуміння в мене денні міські наїзди великі, стандартної розетки по нічному тарифу з 23 по 7 вистачає завжди
п.с. Теслу 75кВт теж маю досвід зарядки - вже не пригадаю точно, але якщо приїхати десь о шостій вечора і одразу поставити на зарядку, а потім зранку о восьмій виїхати з дому, то за 14 годин воно норм так качає Не запам"ятав точних цифр, треба буде ще взяти покататись))
ну таке, ми граємо в якісь ідеальні умови, які в житті не завжди працюють. Не знаю за інших, а в мене приїжджати під девяту вечора або поїхати вночі ще кудись нормальна практика і розумію, що часу зарядитись по нічному тарифу до 6 ранку, якщо машину поставити десь о десятій вечора (ну може ж бути, що тупо забув) на 220... таке, 100-120 км. А якщо враховувати, що в електричці пробіг геометрично зменшується від тапки в пол - це чистий мазохізм по факту
Адвокат 23.11.2021 14:57 пишет: ну таке, ми граємо в якісь ідеальні умови, які в житті не завжди працюють. Не знаю за інших, а в мене приїжджати під девяту вечора або поїхати вночі ще кудись нормальна практика і розумію, що часу зарядитись по нічному тарифу до 6 ранку, якщо машину поставити десь о десятій вечора (ну може ж бути, що тупо забув) на 220... таке, 100-120 км. А якщо враховувати, що в електричці пробіг геометрично зменшується від тапки в пол - це чистий мазохізм по факту
Я ні в що не граюсь - я 100 тищ км сумарно на двох електричках вже накатав 50ткм Ліф і от вже під 50ткм на електрогольфі.
Та й ніхто не каже винятково на нічний тариф заряджати Нічний тариф то як бонус, а по факту ви можете заряджатись до моменту посадки в авто щоб відчалювати по справах... Нє, ну може у вас дійсно робочий графік це о 6:00 виїзд з дому я ж хз Бо в мене славабогу виїзд на пару годин пізніше. Якщо що щоденні пробіги Києвом, а в останні роки в тому числі й центр, мінімум 60 км. Для прикладу сьогодні я вже наїздив 90 км і ще десь до вечора 40 накатаю. І я вважаю, це чималенький наїзд - більшість друзів куди менше катають (мова суто про Київ)