windowz 14.12.2021 16:47 пишет: Эдит: Кстати, вот это "VCM Scanner Histogram" поможет вам посомтреть именно карту трехмерную длительных коррекций
Вона не потрібна у даному випадку, дякую. Для налаштування ГБО досить знати одну єдину цифру - "LTFT" або "ДК", що показує будь-яка Андроїд- чи не Андроїд-програма. Чи її ж покаже якийсь спеціалізований сервісний сканер (який використовують на сервісах ГБО). З цієї цифри ми і почали цю тему - порадивши ТС подивитися довгострокову корекцію, для початку. Не знаю, чому вас тягне до "VCM Scanner Histogram" (карта вприску бензомозгів), як це допоможе нам з ГБО? Ви пропонуєте ТС тюнингувати бензомозги?
windowz 14.12.2021 16:47 пишет: Эдит: Кстати, вот это "VCM Scanner Histogram" поможет вам посомтреть именно карту трехмерную длительных коррекций
Вона не потрібна у даному виадку, дякую. Для налаштування ГБО досить знати одну єдину цифру - "LTFT" або "ДК", що показує будь-яка Андроїд- чи не Андроїд-програма. Чи її ж покаже якийсь спеціалізований сервісний сканер. З цієї цифри ми і почали цю тему - порадивши ТС подивитися довгострокову корекцію, для початку. Не знаю, чому вас тягне до "VCM Scanner Histogram" (карта вприску бензомозгів), як це допоможе нам з ГБО? Ви пропонуєте ТС тюнингувати бензомозги?
То что вам "будь-яка" програма показує однє число означає тільки те що ви не користувалася програмами які показують більше ніж одне число, А також те, що банально в своїй "будь якій" програмі не вмієте будувати/інтерпретувати графік по ltft. Спеціалізований сервісний сканер покаже вам трьовимірну карту ltft. Зайти скріншот знаючи назву дуже легко. Ви можете продовжувати стверджувати що це одна цифра(хоча насправді число), можливо навіть у вашій автівці це одне число, але в автомобілі того, хто питав це карта і має багато значень. Можете навіть стверджувати що земля плоска....
Едіт: тому що ця програма може вам показати всі довготривалі корекції в залежності від обертів і тиску, А не тільки тюнюнгувати мозги...
windowz 14.12.2021 17:07 пишет: Ви можете продовжувати стверджувати що це одна цифра(хоча насправді число),
- покажіть мені того, хто, при налаштуванні ГБО використовує не єдину кумулятивну цифру LTFT/ДК, а карту VCM Scanner Histogram чи ltft rpm map graph, і я майже повірю, що земля - плоска. Одиниці тюнерів-фанатів (хто професійно займається тюнінгом двигунів), коли (якщо) вони це роблять чисто для себе, для душі - не беремо до уваги.
windowz 14.12.2021 17:07 пишет: Ви можете продовжувати стверджувати що це одна цифра(хоча насправді число),
- покажіть мені того, хто, при налаштуванні ГБО використовує не єдину кумулятивну цифру LTFT/ДК, а карту VCM Scanner Histogram чи ltft rpm map graph, і я майже повірю, що земля - плоска.
Бігти треба від тих хто використовує єдине значення ltft, особливо якщо якість налаштування обгрунтовує цією єдиною цифрою. Кумулятивного значення ltft не існує.
Ну і, ви знову збилися з теми: якщо ДК (LTFT) показує цифру число відмінне від нуля (гірше ніж 4-5% ) - то повної потужності від двигуна, тоді коли вона потрібна (а не, як ви стверджуєте - "через якийсь час") - годі чекати. Це явно вказує на те, що суміш - неправильна. Можливо навіть, так співпало, що в цей момент вона стехіометрична - але вона не така, як повинна бути згідно карт (ваших улюблених VCM Scanner Histogram чи ltft rpm map graph і т.д.).
windowz 14.12.2021 17:15 пишет: Бігти треба від тих хто використовує єдине значення ltft,
- я звертаю увагу, що це ви зараз говорите про 100% відсотків професійних майстрів ГБО. Ну, добре - можливо не 100%, а 99,999999% А ще є певна кількість тих, хто навіть не в курсі, що таке ДК/LTFT. Наприклад, працюють лише з зовсім старими, до ОБД-шними авто (і 2-м поколінням ГБО, наприклад).
VovkZ 14.12.2021 17:18 пишет: Ну і, ви знову збилися з теми: якщо ДК (LTFT) показує цифру відмінну від нуля (гірше ніж 4-5% ) - то повної потужності від двигуна, тоді коли вона потрібна (а не, як ви стверджуєте - "через якийсь час") - годі чекати. Це явно вказує на те, що суміш - неправильна. Можливо навіть, так співпало, що в цей момент вона стехіометрична - але вона не така, як повинна бути згідно карт (ваших улюблених VCM Scanner Histogram чи ltft rpm map graph і т.д.).
"Смешались в кучу кони, люди, и залпы тысячи орудий слились в протяжный вой"
если LTFT отлична от нуля, то это означает, что к эталонному зашитому в мозги впрыску нужно применить эту коррекцию чтобы получить стехиометрическую смесь. Нормальные установщики настраивают ГБО вообще не смотря на ltft, максимум используя ее как проверочный параметр, при чем не одно значение а во всем диапазоне оборотов/давлений. Им важнее чтобы время бензинового впрыска на газу не отличалось от времени бензинового впрыска на бензине на всех режимах двигателя. Только тогда при переключении с газа на бензин и наоборот не будет никаких провалов/троений и других неприятных эффектов.
То что у вас лично при +3 или 0 ltft машина не набирает оборотов это следствие того, что у вас не настроены коррекции по давлению и температуре. Настроите коррекции - эта проблема уйдет.
если LTFT отлична от нуля, то это означает, что к эталонному зашитому в мозги впрыску нужно применить эту коррекцию чтобы получить стехиометрическую смесь.
если LTFT отлична от нуля, то это означает, что к эталонному зашитому в мозги впрыску нужно применить эту коррекцию чтобы получить стехиометрическую смесь.
То что у вас лично при +3 или 0 ltft машина не набирает оборотов это следствие того, что у вас не настроены коррекции по давлению и температуре. Настроите коррекции - эта проблема уйдет.
Повторю ще n-й раз: при LTFT 0% - набирає потужність, а при плюс чи мінус 6-10% - не набирає. Тобто, різниця лише у величині LTFT.
Повторю ще n-й раз: при LTFT 0% - набирає потужність, а при плюс чи мінус 6-10% - не набирає. Тобто, різниця лише у величині LTFT.
Просто Гбо нужно настраивать а не устанавливать Посмотрите напряжение датчика кислорода в этот момент будет ясно. Но при вашим картам, которые вы выкладывали ясно видно что на мощностных режимах Гбо сильно беднит и даже поднятый на пару кликов коэфициент не помогает - газовая кривая все равно ниже. Мало того там время газового впрыска уже приближается к критическим значением.
Осталось спросить и понять, что такое Ltft, в вашем понимание? 6-10% говорит о том, что у вас двигатель все время работает на бедной смеси, и эбу пытается вернуть в 0, но не может. У себя, на широкополосной лямбде, я вижу показания заданные эбу и показания по выхлопу, так вот 0 я вижу только на трассе. При тапке в пол, в открытом цикле - эбу льёт топливо на всю, по моей машине командное 11, 7:1
Осталось спросить и понять, что такое Ltft, в вашем понимание? 6-10% говорит о том, что у вас двигатель все время работает на бедной смеси, и эбу пытается вернуть в 0, но не может. У себя, на широкополосной лямбде, я вижу показания заданные эбу и показания по выхлопу, так вот 0 я вижу только на трассе. При тапке в пол, в открытом цикле - эбу льёт топливо на всю, по моей машине командное 11, 7:1
Интересно как пытается и почему не может по вашему мнению . И заодно что такое за число 11,7:1, 14,7:1 знаю, 12,6:1 знаю, а 11,7:1 не припомню... 0 чего вы видите и что за показания по выхлопу... Я смотрю "чем дальше в лес..."