В ответ на: От супер пупер современного двтгателя хочется лучших результатов.
тобто за 15 років прогресу ви очікуєте щоб розхід знизився вдвічі? А ще через 15 років впав взагалі до близьконульових показників?) Авто важче на 500-700 кг, вписується в більш сучасні норми по екології і при цьому споживає мінус 3 літри - так, зовсім не вражає
Maqss 20.09.2022 22:46 пишет: Дело в другом. От супер пупер современного двтгателя хочется лучших результатов. Такой расхрд и у +- подобних движков с середини 2000-х а то раньше. Без обдумивания древние 2.7 бт от ауди, 2.9 бт от вольви и еще куча моделей от остальних топ ппоизводителей. Даже если там било на 1-2-3л больше, то разница НЕ пропасть и єто странно.
Audi S4 з 2.7 бітурбо ледве вкладалась в 20 літрів, при тому, що потужність значно менша (265 кс проти 340 кс Тура) і важить на півтонни менше. Різниця просто колосальна.
adam 11.07.2022 14:12 пишет: Збирався купляти опель дизельний новий, менеджер сказав що десь 150-200 грамм addblue йде на 1000км. це десь 120 грн.
Чиво? 10 литров нормальной мочевины стоят 20 долларов. т.е. 20 граммов - в районе 16 грн на сегодня
Наверное, всё таки не 20 г. а 200 г. А если исходить от цены на заправке 30 грн/л то получается ещё дешевле, 6 грн за 200 г.
ЗЫ: раз пошла такая пьянка, уточню: можно ли спокойно заправляться мочевиной на заправках или лучше покупать в таре? И если второе - то какое?
Завжди купляю в тарі. Орленівську на заправках, бо тепер рідко буваю вдома, де стоїть двадцятка в синій каністрі ( не пам‘ятаю виробника). Днями бачив в тіктоку ролик, в якому категорично не радили лити на заправці з пістолету.
на правах офтопу - у тій AdBlue нічого космічного нема. Якщо вже так хоче економити декілька грн - кілограм карбаміду ЧДА коштує ~2$/kg, дистилят(осмос) - умовно безкоштовно чи хай там 1грн/літр. За 2 доляри отримуєте 3 кг "чарівної" рідини.
adam 11.07.2022 14:12 пишет: Збирався купляти опель дизельний новий, менеджер сказав що десь 150-200 грамм addblue йде на 1000км. це десь 120 грн.
Чиво? 10 литров нормальной мочевины стоят 20 долларов. т.е. 20 граммов - в районе 16 грн на сегодня
Наверное, всё таки не 20 г. а 200 г. А если исходить от цены на заправке 30 грн/л то получается ещё дешевле, 6 грн за 200 г.
ЗЫ: раз пошла такая пьянка, уточню: можно ли спокойно заправляться мочевиной на заправках или лучше покупать в таре? И если второе - то какое?
Я потім випрвився, там нижче повідомлення, 150-200 г. на 100 км. це приблизно 12 грн. Читав то що на АЗС продають для вантажівок і для легкових авто не підходить.
Allodin 22.09.2022 14:11 пишет: на правах офтопу - у тій AdBlue нічого космічного нема. Якщо вже так хоче економити декілька грн - кілограм карбаміду ЧДА коштує ~2$/kg, дистилят(осмос) - умовно безкоштовно чи хай там 1грн/літр. За 2 доляри отримуєте 3 кг "чарівної" рідини.
Я так понял дизель смысла нет брать, цена на него выше, жидкость эта, ЕГР(((
Allodin 22.09.2022 14:11 пишет: на правах офтопу - у тій AdBlue нічого космічного нема. Якщо вже так хоче економити декілька грн - кілограм карбаміду ЧДА коштує ~2$/kg, дистилят(осмос) - умовно безкоштовно чи хай там 1грн/літр. За 2 доляри отримуєте 3 кг "чарівної" рідини.
я думаю тут каждый решает сам. зависит от разницы в цене дизеля и аналогичного бенза авто.
егр сейчас почти везде есть, ну кроме чистых электричек
ВАГи прям совсем не любят паленую мочевину. Датчик количества оксидов азота в выхлопе от души засвечивает джекичаном за попытки поэкономить...
забей на джекичана - эта лампадка результат давления экологов на производителя, ее обязательно зажигают когда авто может быть неэекологичным, а если может просто кончиться - не факт что включиться. тик-ток прям в авторитете: поле битвы маркетологов.
Не знаю, дизельгейтне у мене, чи ні. Машина 18-го року. Але воно тупе, як валянок. Сподіваюсь, що нові кращі. Дизельні євро4,5 не задушені і без мочевини однозначно кращі, та де ж ти його візьмеш.