autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
harald67 | подсевший на форум **
Re: Іпотека втрачає сенс ?!
[Re: opexkiev] 22 декабря 2021 в 15:43
opexkiev 22.12.2021 15:37 пишет:

А почему ипотека теряет смысл? Ее берут чтоб где-то жить. Вот жить и можно, немного на птичьих правах, пока не вернул долг, но ведь можно.

Наскільки критично зареєструватися у кредитному житлі. Десь же була реєстрація до цього. Усе таки сенс іпотеки у тому, що можна отримати власне житло і жити у ньому не маючи коштів на купівлю житла от прям зараз, але маючи стабільний дохід. А з реєстрацією у нас стільки дурні наворочено, що поки цей закон наново не напишуть і ухвалять там все одно то одні то інші косяки вилізатимуть. Може отой прожект електронної реєстрації якось щось виправить. Бо замість справжньої заміни інституту прописки на інститут рєстрації поміняли лише назву і залишили більшість норм сформульованих ще за часів раднаркому.
Реєстрація це має бути просто повідомлення про місце фактичного проживання без будь яких прав і обов'язків щодо власності на це житло.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: harald67] 22 декабря 2021 в 16:01
harald67 22.12.2021 15:43 пишет:

Реєстрація це має бути просто повідомлення про місце фактичного проживання без будь яких прав і обов'язків щодо власності на це житло.

отут повністю згоден

просто інформування держави, що Іваненко Петро Миколайович живе отутачкі.
Все, живе собі і живе, а якщо власник житла не хоче - то вже й не живе і допобачення.
А через совкову дічь з реєстрацією-пропискою і виходять оці костилі, що в іпотечній квартирі не можна реєструватись, бо банки потім не можуть продати ту хату, через те що там приплод зареєстрували.
Молчун | СуперСтар **
[Re: opexkiev] 22 декабря 2021 в 16:10
opexkiev 22.12.2021 15:37 пишет:

А почему ипотека теряет смысл? Ее берут чтоб где-то жить. Вот жить и можно, немного на птичьих правах, пока не вернул долг, но ведь можно.

В тому то й справа, що на пташиних правах:
- податкова, банки, страхування і реєстрація авто, вибори, в кінці кінців.
Усе зав'язано на реєєстрацію.
А якщо ти ще міняєш не лише місце, але й місто проживання, то взагалі ...
[Re: Молчун] 22 декабря 2021 в 16:18
Молчун 22.12.2021 16:10 пишет:

Якщо ти не ФОП і не ходиш на вибори, то з усіма іншими установами які такі складні проблеми?
Lusha | V.I.P **
[Re: NID] 22 декабря 2021 в 16:29
NID 22.12.2021 15:29 пишет:

Lusha 22.12.2021 15:18 пишет:

NID 22.12.2021 15:02 пишет:

Ці кровосіси у податковій навіть на реєстрацію не дивляться.
Мені бамажки з податком на нерухомість так і шлють на місце реєстрації, де я був приписаний років 15 тому.
У кабінеті вказувати намагався - до одного місця.
У центр обслуговування ходив - сказали, їдь писати заяву у ту податкову звідки приходять бамажки, тобто в іншу область. Забив...

скорее всего, надо обновить реєстраційний номер облікової картки платника податків. Налоговая ориентируется по регистрации/прописке, указанной при получении реєстраційного номеру облікової картки платника податків. При смене регистрации надо подавать сведения в налоговую с обновлением справки. Дижитализация, ггг

Щось таке і є.
Але їхня порада їхати за 300 км, щоб порішати проблеми податкової, якось мені не дуже посміхається. ))

не пробовал там где сейчас живёшь подойти в окошечко, где "коды" выдают? Типа получить по-новому.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: harald67] 22 декабря 2021 в 16:30
harald67 22.12.2021 16:18 пишет:

Якщо ти не ФОП і не ходиш на вибори, то з усіма іншими установами які такі складні проблеми?

я не впевнений, що можна зареєструвати авто, не маючи власної реєстрації
і, я майже впевнений, що банк не відкриє рахунок людині, яка ніде не зареєстрована
Roksimama | Еще та! **
[Re: Фиат-Дьябло] 22 декабря 2021 в 16:40
Фиат-Дьябло 22.12.2021 15:35 пишет:

Roksimama 22.12.2021 14:06 пишет:

Абрвалг 22.12.2021 09:10 пишет:

В ответ на:

...

я банки понимаю, если шо , я не банкир:)), напрописывают детей и т.п., а потом пойди высели.

Детей в кредитную квартиру давно нельзя было прописать.

Разве? А куда ж прописывали новорожденных пары, живущей в ипотечной квартире?

Когда?
Ребенка до 14 вообще можно не прописывать.
Ну 14 лет назад я хотела прописать ребёнка в ипотечную квартиру - нельзя было.
[Re: Sashok_Accent] 22 декабря 2021 в 16:41
Sashok_Accent 22.12.2021 16:30 пишет:

і, я майже впевнений, що банк не відкриє рахунок людині, яка ніде не зареєстрована

Я казав не про "відсутність реєстрації", а про "реєстрація у іншому місті України".
lingvo | СуперСтар *
[Re: Sashok_Accent] 22 декабря 2021 в 17:50
Sashok_Accent 22.12.2021 16:01 пишет:

отут повністю згоден

Все, живе собі і живе, а якщо власник житла не хоче - то вже й не живе і допобачення.

А навіщо сюди власника житла приплутувати? Живе Петро Миколайович за цією адресою, чи не живе - має бути виключно проблемою Петра Миколайовича, а не власника житла.

Але отут, окрім проблем з дітьми, також стає проблема с Жеками, бо лічільників в багатьох все рівно немає і розрахунки йдуть від кількості зареєстрованих. Також що робити з субсидіями?
Roksimama | Еще та! **
[Re: lingvo] 22 декабря 2021 в 17:51
lingvo 22.12.2021 17:50 пишет:

Sashok_Accent 22.12.2021 16:01 пишет:

отут повністю згоден

А навіщо сюди власника житла приплутувати? Живе Петро Миколайович за цією адресою, чи не живе - має бути виключно проблемою Петра Миколайовича, а не власника житла.

Але отут, окрім проблем з дітьми, також стає проблема с Жеками, бо лічільників в багатьох все рівно немає і розрахунки йдуть від кількості зареєстрованих. Також що робити з субсидіями?

А какая может быть субсидия если ипотечная выплата превышает минимальный доход чтоб получить субсидию?
Diamond_77 | молод душой и телом **
[Re: Sashok_Accent] 22 декабря 2021 в 19:39
Sashok_Accent 22.12.2021 16:30 пишет:

я без регистрации оформил авто, открыл ФОП, открыл счет и тд
а вот для вклейки фото в паспорт, замены прав - пришлось покупать левую прописку
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

4 користувачів і 68 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3627