autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Капає вода з-під декоративної кришки бойлера

VovkZ | V.I.P **
27 декабря 2021 в 06:42
Прикріплені файли (0 завантажити)
Бойлер Thermex H 15 U pro, новий, 15 л, тільки куплений. Набрав у нього воду, і одразу відключив від трубопроводів, бо майже всі з'єднання (зроблені мною) з боку бойлеру - протікали (я намотував мінімум ущільнювача, бо боявся прикладати надлишкові зусилля на підводи бойлеру). Бойлер - варіанту "під мийку", тобто з виводами згори, і невеликі потоки води в цей час потекли донизу, по зовнішній поверхні бойлеру. Я їх витер, і побачив, що одночасно сопливить і з-під передньої декоративної кришки, що прикриває відсік з регулятором температури. Бойлер так простояв біля доби (наповнений і відключений), і все ще звідти капає, якщо пошевелити ту темно-сіру кришку (див. фото). Що це за краплі? Звідки там вода? Це означає - бойлер бракований, і його здавати назад, чи що? Чи то конденсат? Але звідки йому там узятися в такій кількості? Виходить що ця вода може потрапляти і на сам регулятор, тобто, на електричну частину? Отже, його таки здавати назад, в магазин?

Бойлер Thermex H 15 U pro, новий, 15 л, тільки куплений. Набрав у нього воду, і одразу відключив від трубопроводів, бо майже всі з
Змінено VovkZ (07:06 27/12/2021)
YURAS | IesuiT **
Re: Капає вода з-під декоративної кришки бойлера
[Re: VovkZ] 27 декабря 2021 в 07:48
дырка в баке.
SeMeNUA | опытный писатель ***
[Re: YURAS] 27 декабря 2021 в 08:20
Или сопливит уплотнитель ТЭНа. В любом случае, сдать обратно в магазин (если получится) и не ломать себе голову. Купить такой же Аристон и забыть на много лет о нем.
YURAS | IesuiT **
[Re: SeMeNUA] 27 декабря 2021 в 11:18
SeMeNUA 27.12.2021 08:20 пишет:

Или сопливит уплотнитель ТЭНа. В любом случае, сдать обратно в магазин (если получится) и не ломать себе голову. Купить такой же Аристон и забыть на много лет о нем.

еще одно, редуктор не забывать ставить, чтоб долго служил.
VovkZ | V.I.P **
[Re: SeMeNUA] 27 декабря 2021 в 15:33
Дякую за поради.
Ще вночі - капало, можливо остатки води докапували, а сьогодні - немає. Купив нормальних прокладок та підводок 1/2", сьогодні підключив до магістралі - більше не тече. Навіть не знаю що робити. Не охота його витягувати звідти, і нести назад в магазин - доки ставив і підключав його - підірвав поперек (чи протягло десь), і тепер ледве повертаюся у тулубі. Поспостерігаю...
VovkZ | V.I.P **
[Re: SeMeNUA] 27 декабря 2021 в 15:41
SeMeNUA 27.12.2021 :

Купить такой же Аристон и забыть на много лет о нем.

Справа в тому, саме з Аоістонів я і починав
Подібнй Арістон я замовляв двічі до цього - в Розетці та Фокстроті, і обидва рази невдало. В Розетці - прийняли замовлення, і на третій останній день, коли він повинен приїхати у точку видачі - відмовили, зняли замовлення (давно не пригадую такого, щоб прийняли замовлення а потім відмовили). Перезамовив у Фокстроті недалеко від нас - не прийшло підтвердження замовлення (це мене вже насторожило), і в магазині сказали що це замовлення не прийняте, така модель є лише одна штука, у Вінниці, чекати ще три дні.
Тому я плюнув на Арістони, і замовив що було - цей Термекс.
Проблема у тому, що мені потрібен не будь-якмй 15 л бойлер, а лише потужністю не вище 1200-1500 Вт, бо він буде включений в ту ж розетку, що і пральна машина (яка має 2000-2200 Вт). Сумарно буде 3500 Вт, короткочасно (доки гріє ТЕН пралки), тому надіюсь розетка витримає (її не видно за пралкою, якщо буде горіти - я цього навіть не побачу).

А всі хороші брендові бойлери, що я бачив - вони з ТЕНами 2000 Вт - це вже перебор
Змінено VovkZ (15:45 27/12/2021)
VovkZ | V.I.P **
[Re: YURAS] 27 декабря 2021 в 15:47
YURAS 27.12.2021 11:18 пишет:

SeMeNUA 27.12.2021 08:20 пишет:

еще одно, редуктор не забывать ставить, чтоб долго служил.

- так, я вже знайшов таку пораду на будівельних форумах. Думаю поставити. Причому, є моделі що тримають тиск приблизно лише в динаміці, а є такі, що і в статиці. Якраз такий і треба узяти.
SeMeNUA | опытный писатель ***
[Re: VovkZ] 27 декабря 2021 в 16:01
VovkZ 27.12.2021 15:33 пишет:

Дякую за поради.
Ще вночі - капало, можливо остатки води докапували, а сьогодні - немає.

Может, банально вода затекла за лицевую пластиковую накладку и потом снизу вытекала?
В любом случае, я так думаю, сдать назад в магазин бойлер, который был уже установлен, так просто не получится. Отправят в сервис, если реально подтекает. Потому можно и понаблюдать для минимизации лишних телодвижений.
А редуктор - да, говорят вещь нужная. Но, на сколько она нужная - это уже зависит от условий в конкретном месте проживания. У нас в городе, в основном, в пору ставить подкачивающий насос, а не редуктор Потому этот девайс я еще ни у кого не видел ни разу
VovkZ | V.I.P **
[Re: SeMeNUA] 27 декабря 2021 в 16:42
SeMeNUA 27.12.2021 16:01 пишет:

VovkZ 27.12.2021 15:33 пишет:

Дякую за поради.
Ще вночі - капало, можливо остатки води докапували, а сьогодні - немає.

Может, банально вода затекла за лицевую пластиковую накладку и потом снизу вытекала?
В любом случае, я так думаю, сдать назад в магазин бойлер, который был уже установлен, так просто не получится. Отправят в сервис, если реально подтекает. Потому можно и понаблюдать для минимизации лишних телодвижений.

Поспостерігав - капало знову, але дуже небагато, лише коли шевелити ту декоративну кришку. Було не схоже на підтікання прокладки ТЕНу, бо інакше б воно сопливило увесь час, і більшою кількістю. Вирішив обережно зняти кришку - вона там кріпиться одним гвинтиком. І таки виявилося, що ТЕН не тече - то, видно, натекло згори, через ввод електрокабелю.
Александр Николаев 5 | старожил ***
[Re: VovkZ] 29 декабря 2021 в 00:26
Может хоть слово скажете за клапан или его нет тоже? А то всё вокруг да около..
Какой то конденсат, динамика, статика))
Анод и клапан - вот что действительно важно в бойлере)
Змінено Александр Николаев 5 (00:39 29/12/2021)
VovkZ | V.I.P **
[Re: Александр Николаев 5] 29 декабря 2021 в 04:22
Клапан на місці, все ок. Бойлер вже успішно працює.
Доки його підключав - багато взнав про різні види гнучких підводок та прокладок до них.
Змінено VovkZ (04:24 29/12/2021)
Cirax | Достоевский *
[Re: Александр Николаев 5] 29 декабря 2021 в 13:14
Александр Николаев 5 29.12.2021 00:26 пишет:

Может хоть слово скажете за клапан или его нет тоже? А то всё вокруг да около..
Какой то конденсат, динамика, статика))
Анод и клапан - вот что действительно важно в бойлере)

Плюс редуктор, и расширительный бак.
Пока не поставил, сливало по два литра воды в каналью после каждой помывки.
Бойлер на 50литров.
Ну и давление 9бар в системе, надёжности ей не добавят.
Родной клапан на 9 бар в комплекте.
Обратный клапан в квартире герметичный, и капли не выпускает.
Змінено Cirax (13:16 29/12/2021)
VovkZ | V.I.P **
[Re: Cirax] 29 декабря 2021 в 15:32
При робочому тиску 9 Бар звісно, регулятор - показаний. Я хз, який в нас тиск, але "мій сантехнік", коли я в нього колись спитав, сказав, що не обов'язково (конкретно у нашій квартирі, це середина 16-поверхівки).
VovkZ | V.I.P **
[Re: VovkZ] 29 декабря 2021 в 15:41
Підключення з боку бойлеру. Захисний клапан на місці. Не можу не викласти фото як не треба робити. Фум-плівка (точніше, там фум-нитка), що виглядає з-під гнучких підводок - її там не повинно бути, то просто остатки після того, як я зняв звідки кутові 90-градусні повороти (які протікали). Мені було лінь її виковирювати всю. Ущільнення сильфонних гнучких підводок виконано фторопластовими прокладками, після кількох експериментів з усіма іншими видами (пароніт, гума, силікон).
Початково хотів зробити жорсткі латунні 90-градусні повороти, щоб гнучка підводка була пряма, але це виявилося складніше, ніж я думав. Простіше виявилося підключити гнучку підводку напряму до бойлера (в цей момент я взнав про сильфонні шланги), і вигнути її, як мені треба.

Підключення з боку бойлеру. Захисний клапан на місці
Змінено VovkZ (15:57 29/12/2021)
VovkZ | V.I.P **
[Re: VovkZ] 29 декабря 2021 в 15:45
Підключення з боку трубопроводів: На передньому плані - холодна вода, з краном. Ззаду, за нею - гаряча. Тут підключено одразу все: кухонна мийка, стіралка, і бойлер.
Гнучкі підводки до змішувача (що йдуть угору), вже досить старі. І тепер, "холодний" шланг - надто натягнутий, отже потрібно буде теж скоро міняти. Напевне - теж на сильфонну нержавійку.

Підключення з боку трубопроводів: На передньому плані - холодна вода, з краном. Ззаду, за нею - гаряча
Змінено VovkZ (15:51 29/12/2021)
Zazotavr | подсевший на форум **
[Re: VovkZ] 29 декабря 2021 в 16:16
У меня тоже тёк. 10 литровый. Из-под прокладки. Перебирал.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

6 користувачів і 90 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2273