autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Счетчики на тепло, самостоятельная установка, возможна?

Amigo1982 | патриарх **
11 января 2022 в 09:09
Всем доброго дня!
у меня дом построен гдето в 98-2000. и в квартиру заходит один ввод отопления, и на входе стоит счетчик гарячей воды. в свете стоимости отопления без счетчика решился на постановку счетчика тепла. Поспрашивал и посомтрел как сделали соседи. приходит мастер из фирмы, меняет етот простой счетчик на тепловой, на обратку кидает тройник для второй термопары и соотв все. но ето получается надо идти в фирму, они делают "проект", покупаю у них счетчик , плачу за его монтаж и т. д.
Вопрос. ктото делал ети действия сам? возможно ли ето? тоесть как я себе представляю- купить в инете счетчик, сам поставлю, потом правда както его надо легализовать, и легализовать без етого проекта-вот ето вопрос для меня. установить не пролема.
или только через фирму делать?
Эдуард 123 | СуперСтар **
Re: Счетчики на тепло, самостоятельная установка, возможна?
[Re: Amigo1982] 11 января 2022 в 10:14
Amigo1982 11.01.2022 09:09 пишет:

Всем доброго дня!
у меня дом построен гдето в 98-2000. и в квартиру заходит один ввод отопления, и на входе стоит счетчик гарячей воды. в свете стоимости отопления без счетчика решился на постановку счетчика тепла. Поспрашивал и посомтрел как сделали соседи. приходит мастер из фирмы, меняет етот простой счетчик на тепловой, на обратку кидает тройник для второй термопары и соотв все. но ето получается надо идти в фирму, они делают "проект", покупаю у них счетчик , плачу за его монтаж и т. д.
Вопрос. ктото делал ети действия сам? возможно ли ето? тоесть как я себе представляю- купить в инете счетчик, сам поставлю, потом правда както его надо легализовать, и легализовать без етого проекта-вот ето вопрос для меня. установить не пролема.
или только через фирму делать?

Тут исключительно вопрос цены вашего времени и нервов.

Если есть типовая документация (от соседей), то можно попробовать.
Нужно быть готовым что теплоэнерго подписывает договора только прикормленных фирм. Но это не точно.
Vitasyan | патриарх **
[Re: Amigo1982] 11 января 2022 в 10:42
Тут ключевое - они делают проект и у них есть разрешение на эти виды работ. Я думаю это единственное, что Вы не сможете обойти ни при каких условиях. Разве, что найти какую-то фирму с таким же разрешением, но маловероятно,что это будет отличаться по цене. А вот потом действительно - время и нервы. Как вариант - сделать у них проект, а все остальные работы самому, но я думаю тогда стоимость проекта поднимется в цене, а также возникнет масса "претензий" по установке. ИМХО
Змінено Vitasyan (10:43 11/01/2022)
DKTigra | V.I.P **
[Re: Vitasyan] 11 января 2022 в 11:49
Vitasyan 11.01.2022 10:42 пишет:

Тут ключевое - они делают проект и у них есть разрешение на эти виды работ.

Я могу путать, но по-моему с 2018 года квартирные счетчики не являются узлами коммерческого учета, а узлами "розподілюючого обліку" и уже не требуют проекта, т.к. не отнесены к вмешательству в домовую систему отопления. Могу что-то путать, но по-моему так. Вроде достаточно паспорта счетчика, поверки ну и пломбировка.
Змінено DKTigra (11:49 11/01/2022)
Amigo1982 | патриарх **
[Re: DKTigra] 11 января 2022 в 13:42
DKTigra 11.01.2022 11:49 пишет:

Vitasyan 11.01.2022 10:42 пишет:

Тут ключевое - они делают проект и у них есть разрешение на эти виды работ.

Я могу путать, но по-моему с 2018 года квартирные счетчики не являются узлами коммерческого учета, а узлами "розподілюючого обліку" и уже не требуют проекта, т.к. не отнесены к вмешательству в домовую систему отопления. Могу что-то путать, но по-моему так. Вроде достаточно паспорта счетчика, поверки ну и пломбировка.

ООО, спасибо, значит пока буду вентилировавть вопрос в правовом поле, поузнаю во всех етих гниловатых конторах что они запоют. но согласен со всеми отписавшимися в теме, ето вопрос времени и денег. если лазейка есть значит попробую а если нет значит буду искать какубюто фирмочку.
DKTigra | V.I.P **
[Re: Amigo1982] 11 января 2022 в 14:54
Все же не так.

Есть вот такое: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/829-2018-%D0%BF#Text п.4.
Проект заменен актом обстеження с простыми ответами на простые вопросы из п.6 того же документа, но должен делать лицензированный обследователь/установщик.
В ответ на:

4. Технічна можливість встановлення вузлів розподільного обліку визначається під час обстеження внутрішньобудинкової системи опалення суб’єктом господарювання, що має ліцензію на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками, з обов’язковим переліком робіт з монтажу внутрішніх інженерних мереж, систем, приладів і засобів вимірювання шляхом встановлення відповідності кожному з критеріїв у форматі так/ні, визначених у пункті 6 цього Порядку, про що складається акт обстеження у довільній формі, у якому зазначається висновок за результатами обстеження, прізвище, ім’я, по батькові виконавця обстеження. Якщо у висновку зазначено, що технічна можливість встановлення вузла розподільного обліку теплової енергії відсутня, зазначається критерій з переліку згідно з пунктом 6 цього Порядку, якому не відповідає внутрішньобудинкова система опалення, а також можуть зазначатися заходи, здійснення яких дозволить встановити вузли розподільного обліку.

6. Технічна можливість встановлення вузлів розподільного обліку наявна за відповідності внутрішньобудинкової системи опалення всім таким критеріям:

окреме відгалуження системи опалення для окремого приміщення, наявність якого встановлено під час візуального огляду та яке передбачене принциповою схемою внутрішньобудинкової системи опалення будівлі (за наявності);

принциповою схемою внутрішньобудинкової системи опалення передбачено технічну можливість встановлення автоматичних регуляторів температури в приміщеннях для регулювання споживання теплової енергії в окремих приміщеннях будівлі, що не призведе до порушень гідравлічного режиму внутрішньобудинкової системи опалення будівлі;

під час встановлення вузла розподільного обліку буде забезпечено дотримання вимог застосування засобу вимірювальної техніки та умов його належної експлуатації, що зазначені у технічній (супровідній) документації на цей засіб;

можливість забезпечення вільного доступу для зняття показань приладу обліку, його обслуговування, заміни під час подальшої експлуатації.

Я не понимаю, какой из этих вопросов требует наличия лицензии, но в данный момент это так.

При этом вот тут акт обстеження не должен передаваться постачальнику тепла, а акта выполненных работ по идее может не быть:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1304-18#Text раздел III
В ответ на:

2. Власник приміщення у будівлі, яке є самостійним об’єктом нерухомого майна, власник будівлі, в якій окреме приміщення не є самостійним об’єктом нерухомого майна, подає виконавцю відповідної комунальної послуги або визначеній власником (співвласниками) будівлі іншій особі, яка здійснює розподіл між споживачами обсягів комунальних послуг, письмову заяву в довільній формі про прийняття вузла розподільного обліку (приладу - розподілювача теплової енергії) на абонентський облік, у якій зазначає:

найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи, яка є власником приміщення або будівлі;

поштову адресу заявника (власника або представника власника (співвласників) будівлі);

спосіб отримання повідомлення та адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним та відповідний засіб зв’язку з ним (адреса електронної пошти тощо);

місцезнаходження приміщення, в якому встановлено вузол розподільного обліку / приладу - розподілювача теплової енергії;

перелік документів, що додаються до заяви:

копія документа, що підтверджує право власності на приміщення;

копія декларації про відповідність засобу вимірювальної техніки;

копія супровідної документації до засобу (засобів) вимірювальної техніки, що входять до складу вузла обліку / копія супровідної документації до приладу - розподілювача теплової енергії;

копія акта приймання-передавання робіт із встановлення вузла обліку / приладу - розподілювача теплової енергії (за наявності).

Заяву підписує власник будівлі, приміщення або його представник. Представник додає до заяви документ, що підтверджує його повноваження.

В общем я слышал звон, да не знал где он =) Проектную документацию отменили, акт обстеження нужен, акт установки - под вопросом.
Змінено DKTigra (15:08 11/01/2022)
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 50 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1356