KosEroh 19.01.2022 16:27 пишет: Нужно, если не получал оф. зп где-то еще или "не є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують соціальну допомогу чи пенсію"
Это точно ? Не пенс, не инвалид. За весь 2021 - никаких официальных доходов
Сьогодні натиснув вкладку "розрахунки з бюджетом". По ЄП все вірно, а по ЄСВ переплата 7+тис. Це виходить сума за 2 та 3 квартал. (за 4 ще не підтягнулася). 1 квартал працював офіційно в штаті однієї компанії, потім звільнився. ЄСВ 1 квартал не платив.
Що може бути? Мій "косяк"? Чи може фірма випадково продовжує оплачувати податки за мене, в т.ч. ЄСВ?
lingvo 19.01.2022 16:43 пишет: По ЕСВ у меня тоже переплата в кабинете платника податків висит. Как раз 15 950 грн - это та сумма, которую я уплатил за весь 2021 год.
Похоже, что оно будет висеть, пока не сдашь отчет по ЕСВ.
Також з 01.01.2021 розширено коло осіб, які звільняються від сплати ЄСВ: - для фізичних осіб - підприємців (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування), осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства скасовується обов'язок сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).
KosEroh 19.01.2022 16:27 пишет: Нужно, если не получал оф. зп где-то еще или "не є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують соціальну допомогу чи пенсію"
Это точно ? Не пенс, не инвалид. За весь 2021 - никаких официальных доходов
Прошу пардону. С 01.01.21 передбачені зміни у сплати єдиного внеску самозайнятими особами, які набувають чинності з 01.01.2021 року, а саме:
для фізичних осіб - підприємців (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування), осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства скасовується обов'язок сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).
Тобто, для фізичних осіб, які застосовують загальну систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства, у разі якщо не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, самостійне визначення бази нарахування єдиного внеску є виключно правом, а не обов'язком для зазначених платників.