Oleg 28.01.2023 10:14 пишет: Вони шли разом, тоді було повне відключення єлва, камери не працювали ніде. І це була подстава, більшість людей так вважає, окрім Вас. Мотнувся на тротуар та стоїть либиться мені - я повернувся відразу та бачив його морду лиця. А реакція така і є нормальною. Бо є падлюки, підставляли, шахраї.
З того фрагменту відео видно, що він вискочив на тротуар і пішов швидким кроком прямо. Що було далі я не знаю, можливо це і змінило б картину. Але як на мене, то на підставу не виглядає. Звісно можу й помилятись. Стосовно пункту ПДР згоден, але помилка коштувала б дорого саме автору відео, т.я. наїзд переході. Наміри пішохода було б довести дуже тяжко. Буде наука на майбутнє, добре що обішлося..
Парад 19.01.2023 16:07 пишет: В правилах то не написано, но инструктор именно так и учил, говоря, что поедешь когда пешики на зебре, то инспектор закончит экзамен.
А якщо 4 смуги? Інструктору та інспектору корисно хоч картинки подивитись у коментарях від авторів ПДР.
Або методику експертизи - величину бічного інтервалу рахують по формулі 0,027Va+0,15.
-Ateist- 28.01.2023 20:56 пишет: т.я. наїзд переході. Наміри пішохода було б довести дуже тяжко.
На переході пішик має перевагу, а не право порушувати ПДР! Регік вирішує!
Якби на даному переході було дві смуги для руху, і пішохід перетнув смугу, по якій рухався ТС, а потім різко змінив рух і повернувся у неї, тоді так, винуватий пішохід. Але в даному випадку смуга для руху одна, і пішик не закінчив перехід, а ТС вже почав рух. Отже у випадку наїзду винуватий був би ТС, а регік це б підтвердив). Будь-ласка, поправте, якщо я не правий
-Ateist- 30.01.2023 18:20 пишет: пішик не закінчив перехід, а ТС вже почав рух
Де у ПДР про це? Що воно таке "закінчив"? Коли авто має право почати рух? Потрібно дати дорогу. Усе інше - і вигадки.
Правильніше завершив, це коли пішохід вийшов за межі смуги для руху авто або пішохідного переходу. Не думав що таке потрібно пояснювати. Стосовно де у ПДР? Можу спитати те саме: де у ПДР написано коли ти маєш почати рух? Як тільки побачив п`яти пішохода? Чи як тільки він пройшов три смуги зебри від авто ? Мабуть логічно, якщо вийшов за межі переходу, ні?
-Ateist- 30.01.2023 18:20 пишет: Якби на даному переході було дві смуги для руху, і пішохід перетнув смугу, по якій рухався ТС, а потім різко змінив рух і повернувся у неї, тоді так, винуватий пішохід. Але в даному випадку смуга для руху одна, і пішик не закінчив перехід, а ТС вже почав рух. Отже у випадку наїзду винуватий був би ТС, а регік це б підтвердив). Будь-ласка, поправте, якщо я не правий
Не прав в том, что нету такого требования "начинать движение, когда пешеход закончил переход". Такой разводняк от гайцев был лет 15 назад, но быстро сошел на нет. В ПДР есть одно требование - "дати дорогу":
16.2. На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.
дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість.
Иными словами, "на пятки", с точки зрения формулировки ПДР, наезжать можно, но поскольку в ПДР не сказано, что пешеходу запрещено резко менять направление движения, то в данной ситуации при контакте виноват был бы регик.
Спочатку теж так подумав, но потім уявив розворот по колу маленького радіуса. Можно різко змінити напрям без зупинки.
по колу це вже якось читається і не різко, ніби. Заборонити міняти напрямок здалося би. Курка вона така... Ну і мова-таки про конкретну ситуацію, а не якщо метеориттм