autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
alt402 | V.I.P **
Регулировка фар?
18 февраля 2022 в 19:18
Машину купил почти год назад, сразу как есть, с LED-лампочками в галогеновых фарах.
И до сих пор никаких проблем не было, за почти ГОД.
Но, неделю назад устанавливал видеорегистратор у камрада с этого форума, и заодно попросил проверить регулировку фар.
Вчера, впервые после регулировки, выехал в темное время, и мне посигналили ТРИ встречника.
Никогда такого не видел. И теперь не знаю, чего делать
Как-то можно подручными средствами проверить регулировку? Или не очень подручными, но на Академгородке.
Или просто ручками опустить фары, пока не перестанут жаловаться?
VovkZ | V.I.P **
Re: Регулировка фар?
[Re: alt402] 18 февраля 2022 в 19:26
alt402 18.02.2022 19:18 пишет:

Как-то можно подручными средствами проверить регулировку? Или не очень подручными, но на Академгородке.

- Їдете по широкій вулиці, з відбійником між зустрічними напрямками (щоб зліва був відбійник). Світло ваших фар буде починатися (біля авто), приблизно, на рівні верху відбійника, і вдалині - повинне опускатися нижче. Ви повинні чітко бачити що ваше світло направлене донизу. При невеликих коливаннях авто світло повинне підійматися до горизонтального (до того ж рівня верху відбійника), але не задиратися угору (вище відбійника).
На пустій неосвітленій дорозі (без інших авто, як правило це за містом без фонарів) - повинно бути видно, десь вдалині, більш чи менш чіткий кінець вашого світла (верх СТГ). Як правило, його можна розгледіти в моменти, коли авто трохи хитається вгору-вниз. Якщо кінця СТГ ніяк не видно - ймовірно, воно надто задрано догори.
Це про регулювання по по висоті. А по азимуту - тут простіше: промені повинні світити прямо паралельно уздовж авто.

Тобто, при певній сноровці - фари регулюються абсолютно самостійно, без СТО і стендів.
(Я таким чином сам собі регулюю. В свій час, коли користувався лампочками +110..+130%, які швидко перегорають - то рука досить швидко набивається в самостійному регулюванні. На СТО - мені кілька разів регулювали гірше, ніж я сам, коли ще толком не вмів це робити).
Змінено VovkZ (19:35 18/02/2022)
МСМ | опытный писатель ***
[Re: alt402] 18 февраля 2022 в 19:34
Мне кажется логичным обратиться с этим вопросом к камраду, который делал регулировку.
kym | V.I.P *
[Re: alt402] 18 февраля 2022 в 22:20
идешь к дяде гуглю
говоришь ему - схема регулировки фар
он тебе отвечает - https://www.google.com/search?q=%D1%81%D...me&ie=UTF-8
делаешь
элементарно же
Digger | важничающий писатель ***
[Re: alt402] 19 февраля 2022 в 01:30
Лучше заедь на стенд.
egorka | продавець прохолоди **
[Re: alt402] 19 февраля 2022 в 13:09
Лед в галогене это зло
toto | патриарх ***
[Re: egorka] 22 февраля 2022 в 20:22
egorka 19.02.2022 13:09 пишет:

Лед в галогене это зло

И тонировка на стеклах тоже)))
Мож нужно лампы ставит нормальные, и регулировать, ровными руками!?
А по теме, в Рекламе есть СТО на Туполева. Именно по регулировке.
windowz | важничающий писатель **
[Re: toto] 22 февраля 2022 в 21:48
toto 22.02.2022 20:22 пишет:

egorka 19.02.2022 13:09 пишет:

Лед в галогене это зло

И тонировка на стеклах тоже)))
Мож нужно лампы ставит нормальные, и регулировать, ровными руками!?
А по теме, в Рекламе есть СТО на Туполева. Именно по регулировке.

Может нужно физику знать и понимать что любой лед будет иметь ширину/площадь больше чем спираль в галогене и ни один рефлектор не сделает нормальную стг без засветки в лицо встречнику.
Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 24 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3076