serik007 06.04.2022 07:42 пишет: Так, для загального розвитку.... Металеві балони, в дуже гарномк сьані, робочі, можна купити на ...пунктах прийому металобрухту, так так. Там такий "товар" стоїть в отдєльному куточку). Потрапляє він туди по різним причинам. До речі, газівники, з райгазу, там і таряться)))
А их сейчас заправляют или меняют?
Раньше меняли, было обидно, когда отдаешь свой красивый новый а получаешь обрашпаный. Правда, повереный.
Да и газом заправить насколько я помню в районе Киева была только одна заправка в сторону Борисполя Лукойловская. Это официальная, где заправляли баллоны.
serik007 06.04.2022 07:42 пишет: Так, для загального розвитку.... Металеві балони, в дуже гарномк сьані, робочі, можна купити на ...пунктах прийому металобрухту, так так. Там такий "товар" стоїть в отдєльному куточку). Потрапляє він туди по різним причинам. До речі, газівники, з райгазу, там і таряться)))
А их сейчас заправляют или меняют?
Раньше меняли, было обидно, когда отдаешь свой красивый новый а получаешь обрашпаный. Правда, повереный.
Да и газом заправить насколько я помню в районе Киева была только одна заправка в сторону Борисполя Лукойловская. Это официальная, где заправляли баллоны.
в моем селе, где дача, народ отказался от такой услуги. вроде и по весу заправленный баллон норм, а вот газа там мало, конденсата дофига. стали возить заправлять на заправки.
Міняти немає сенсу, як вище написали. Заправляють на всіх "підзаборних" заправках, +10 грн заправнику. Шукайте балони на 28л, туди реально можна заправити 20л газу і його вистачить. До речі, я вмію заправляти з балона газ в автівку) для цього потрібно мати специфічний шланг і враховувати закони фізики.
вроде норм. они ж толком характеристики не пишут, но раз кто-то собрал этот комплект, то наверное думал головой. у нас такой набор +- в те же деньги вышел
Рекомендую взяти редуктор з манометром. І так, як казали вище, набагато зручніше мати два балони. Я користуюся одним великим на 50 літрів, і на 7. Малий аварійний, коли раптово закінчився газ у великому. А коли редуктор з манометром, то видно по вхідному тиску що газу достатньо/мало.
Tarasoff 10.04.2022 18:44 пишет: і такий редуктор. Питання, чи сумісні вони? Механічно наче так, але щось сумніваюся.
Якщо механічно так, то інше треба дивитись по маркуванню на балоні та редукторі. Тобто співставити тиск балону з вхідним тиском на редукторі.
Там головне механічна сумісність. Неспівпадіння по вхідному тиску редуктора/вихідному тиску балона бути не може (якщо воно призначене для пропан-бутана)
А коли редуктор з манометром, то видно по вхідному тиску що газу достатньо/мало.
нічого по вхідному тиску ти не побачиш оскільки пропан/бутан в балонах у зрідженому вигляді, на манометрі ти побачиш тиск "насиченого пару" (який буди трохи коливатися в залежності від температури навколишнього середовища) і доки в балоні буде хоч крапля зрідженого газу (не конденсату) - тиск буде незмінний...
Свой выбор остановил на 27л баллонах. По фактору удобства. Намного проще кантовать с места на место и главное - в багажник и с багажника. Плюс подкупил обогреватель в который 27л баллон устанавливается типа во внутрь. Очень помог в Ирпене после обрубления газа и електричества да и с готовкой проблем куда меньше. Как начались обстрелы, запасные баллоны переместил в самый дальный конец двора и укрыл старыми дверями, досками, б/у ковром. Не помогло - в полутора метрах приземлился не то снаряд ни то мина. Но! баллоны выгорели но не взорвались! Есть пробоины с загибами краев во внутрь, но так чтобы от баллон пополам или чет подобное - нет. Заказал нынче пару новых. Цена конечно поднялась, но такое на хозяйстве однозначно иметь стоит.
Підкажіть, хто знає, де в Києві на лівому березі можна заправити побутовий газовий балон на 24,5 літри? про автомобільні газові заправки чув, але ще ніколи не користувався про заповнення на 80% побутового балону теж вже прочитав ізжу на бензині, тому ще питання про газ. на АГЗС, літраж заправленого газу рахується виключно в рідкій фазі чи як?
може підскажете якісь марки для купівлі? Цікавить якість. Хочу новий (не бу, не композит) в гараж десь на 12л. Дякую Я так розумію, польські з іншою різьбою?