Васюня 11.04.2022 22:27 пишет: Я, конечно, всей картины не знаю, но у меня есть тесть, ему 73. Ему тоже тяжело ходить. Так это как раз причина ездить! Иначе что? Сесть на диван и не вставать до смерти? А так у него полноценная активная жизнь: дача, село, ещё пару точек. Конечно, он не лезет в Киев на незнакомые маршруты сознательно. Но по привычным маршрутам да в стариковском осторожном ритме - очень даже. И зрение у него тоже плохое. Окей, не ездит ночью - проблема решена. Зато сейчас, когда война пришла, сел в тачку с бабулями и за два дня до Черновцов доехал с ночёвками. Вот уже и обратно рвется.
Друг моего отца тоже активничал, пока не сбил велосипедиста, тогда успокоился. Сори за сравнение, все люди разные, но тема мне тоже близка - отцу за 80, катается.
Kesar 11.04.2022 11:29 пишет: Имеется семья, родственники. Глава семейства водит авто, в этом и проблема, возраст 70+, плохое зрение(катаракта), заторможенность реакций, плохо ходит
Медогляд останій раз коли проходив? Офтальмолог визнав придатним до керування т/з? З катарактою?
Kesar 11.04.2022 22:03 пишет: камерад має координати толкового профільного поліцейського чи юриста попитати поради для отримання максимального ефекту?
Так, маю. Спеціалізація по окремим кримінальним справам і сімейно-шлюбний напрямок. Пару разів користувався послугами, лишився задоволеним. Один раз мав бажання "всіх порватЬ", бо я був правий на 101%. Однак отримав консультацію, "розіклали по поличках" разом всю мою доказову базу, після чого бажання "рватЬ опонента" впродовж півроку/року у судових засіданнях в мене зникло, спустився на землю.
Kesar 11.04.2022 22:03 пишет: тому питаю на профільному форумі, де бувають і поліцейські і юристи і інші, хто мабуть знає або вже проходив вирішення схожої проблеми.
Якраз той випадок, про який кажуть: "лікуватися задурно - даремно лікуватися!" Але хай твій випадок буде унікальним і тобі повезе! (головне в лайно не вляпатися )
Kesar 11.04.2022 22:03 пишет: іноді краще не каментувати
Не погоджуся. У мене була набагато лайтовіша історія, ніж у тебе. Я тоді був молодшим і теж правим на 101% (шкодую, що клепки не вистачило скористатися порадою адвоката). Але після того, як "вчудив", мав такого клопоту, що й десятому не радитиму "доводити правоту". На моє щастя, натрапив на порядних некорумпованих працівників прокуратури, які розгрібали той головний біль, що створив собі власними руками. Мінус декілька місяців спокійного життя. Аби завчасно хто підказав, що не варто поспішати, обдумати як слід - я б і більше готовий був втратити, щоби лише не мати клопоту.
Васюня 11.04.2022 22:27 пишет: Я, конечно, всей картины не знаю, но у меня есть тесть, ему 73. Ему тоже тяжело ходить. Так это как раз причина ездить! Иначе что? Сесть на диван и не вставать до смерти? А так у него полноценная активная жизнь: дача, село, ещё пару точек. Конечно, он не лезет в Киев на незнакомые маршруты сознательно. Но по привычным маршрутам да в стариковском осторожном ритме - очень даже. И зрение у него тоже плохое. Окей, не ездит ночью - проблема решена. Зато сейчас, когда война пришла, сел в тачку с бабулями и за два дня до Черновцов доехал с ночёвками. Вот уже и обратно рвется.
Друг моего отца тоже активничал, пока не сбил велосипедиста, тогда успокоился. Сори за сравнение, все люди разные, но тема мне тоже близка - отцу за 80, катается.
Сбить велосипедиста в Украине может каждый. Специфика.
Kesar 11.04.2022 11:29 пишет: Глава семейства ездит не один, возит родственников за компанию. Родственники понимают проблему, но, не являясь опытными водителями, не осознают степень опасности.
Родственники не только подвергаются себя опасности, но и пассивно поддерживают, садясь в машину к такому водителю. Поговорите с ними, чтобы категорически отказывались ездить с ним. Вариант потерять/постирать права (ни в коем случае не рвать!) тоже хороший. Предложите ему полечить катаракту. Правда, сейчас не лучшее время, но работающую клинику можно найти. Поговорите с врачом, чтобы как можно дольше не разрешали садиться за руль, мотивируя тем, что нужны ещё консультации других врачей, время на восстановление и пр., специалисты найдут, чем потянуть время. Возможно, за это время он и сам созреет. Уговоры близкого человека в этом случае не помогут, будет делать все наоборот.
ПОЛОЖЕННЯ про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів
1.5. Позачерговому медичному огляду підлягають водії транспортних засобів перевізника за направленням власника або посадової особи, що відповідає за експлуатацію транспортних засобів перевізника, за інформацією медичного працівника про стале погіршення стану здоров’я водія, що перешкоджає безпечному керуванню транспортним засобом, а також на вимогу та/або за рішенням уповноваженої посадової особи Державтоінспекції за наявності підстав.
1.3. Періодичному медичному огляду підлягають водії транспортних засобів для підтвердження права на керування транспортним засобом:
віком до 55 років (включно) - один раз на 10 років;
віком від 56 до 75 років (включно) - один раз на 3 роки;
віком від 76 років і більше - один раз на рік.
Понятное дело, что тут сложно все, но хорошо мотивированый патрульный на посту предложит предъявить медсправку.
А потом заберет права и направит на медкомиссию. Пидставы у него есть.
Ну или кто там имеет право на это.
Если вообще имеет, т.к. это просто Положення.
Ну или погрозит пальцем и пообещает в следующий раз забрать права, если не будет справки.
Ну или если это слишком сложно, тупо выкрасть и спрятать права.
vladd 11.04.2022 20:24 пишет: А чому автор не хоче підійти до толкового профільного поліцейського чи юриста, та не попитати поради, як краще було б вчинити, щоб у підсумку отримати максимальний ефект з усіма можливими вигодами як для оточення, так і для безпосередньо літньої людини, про яку йдеться? Загубити ключі, водійське посвідчення... З таким успіхом скоро й руки/ноги можна запропонувати ламати.
Иногда это в 100 раз проще и эффективнее, чем потом разгребать последствия аварии.
Забрать и спрятать ВУ.
Я если малой целый день сидит в телефоне и жалобы из школы не иду к психологу, юристу или в ювенальную инспекцию. Просто тупо забираю телефон.
Старики - те же дети.
Если за ними не следить, то и деньги с карты у них заберут, и спустят всю пенсию на лекарства от всего и т.д.
Ага, спасибо, изучу Положение. Но вроде как отменяли медсправки? А точнее необходимость их наличия (проверки наличия) у водителя. Надо освежить информацию.. Да, на данный момент вариант с правами дабы подвести под медкомиссию самый приемлемый и логичный.
Kesar 12.04.2022 13:03 пишет: Ага, спасибо, изучу Положение. Но вроде как отменяли медсправки? А точнее необходимость их наличия (проверки наличия) у водителя. Надо освежить информацию.. Да, на данный момент вариант с правами дабы подвести под медкомиссию самый приемлемый и логичный.
valkrav 17.04.2022 16:23 пишет: Тут же всегда жаловались на права со сроком действия, а у нас все просто когда подходит срок и нужно получать новые - только через медкомиссию
каждые 10 лет до 60 каждые 5 от 60 до 70, каждые 3 70-80 каждые 2 80-90
после 90 права не дают, только в очень редких случаях, каждый год комиссия