- я його дурними порадами (для всіх окрім самого себе ) НЕ користуюсь
У звязку з цим питання залишається відкритим - контакти тих хто посвідчує балони без їх демонтажу / монтажу ( впевнений що він у мене у чудовому стані ) ?
- я займаюсь дайвінгом ( у числі іншого ) - до мене часто приходять імпортні балони з Німеччини ( штук 20 вже було ) , найстарший був 1975 року
- всі їх возив на кіслородсервіс на посвідчення ( опресовку ) , їх там всі надували до 300 атм. ... і ЖОДНОГО разу не один НЕ розірвало .
P/S/ Вірю у німецьку техніку , вірогідність подібного ( як на фото ) випадку десь приблизно 0,01 % . Впевнений що скоріше почне травити , пропускати десь у зєднанні
- причому тут віра ? - мова йде лише про мою власну статистику ( 3 20 куплених і проданих мною баллонів с випуску з 1975 по 2000 рік ) НЕ один НЕ вибухнув під час опресовки і повірки у Кислородсервісі , де їх накачували під 300 Бар.
... а ще мова йде про теорію ймовірності і аналіз дійсних емпіричних даних
- а всякі страшні картинки розірваних балонів без передісторії і аналізу конкретно цього випадку можуть налякати лише домогосподпрок і диванних хамячків
VW вважає, що ці балони можна експлуатувати до 20 років і на тому край. В Україні керуються іншими міркуваннями, тому прийняли норму проводити посвідчення раз на 5 років (навіть після 20 років експлуатації). Саме на це опираються оператори АГНКС, коли проводять заправку автомобіля (або відмовляють). Ми живемо в Україні, відповідно й опираємося на ці вимоги.
vladd 19.05.2022 14:05 пишет: Правила техніки безпеки написані кров'ю.
VW вважає, що ці балони можна експлуатувати до 20 років і на тому край.
- мій Туран 2011 р. , тобто до 2031 я можу запрвлятися без всяких дибільних вимог всяких маргіналів з комплексом вахтёра , яких посадили на ту заправку ... чому ж вони з мене якісь бамажки вимагають ? ...якщо я заплачу 700 грн і зроблю їм ці бамажки , їх попустить ?
vladd 19.05.2022 14:05 пишет: Правила техніки безпеки написані кров'ю.
VW вважає, що ці балони можна експлуатувати до 20 років і на тому край.
- мій Туран 2011 р. , тобто до 2031 я можу запрвлятися без всяких дибільних вимог всяких маргіналів з комплексом вахтёра , яких посадили на ту заправку ... чому ж вони з мене якісь бамажки вимагають ? ...якщо я заплачу 700 грн і зроблю їм ці бамажки , їх попустить ?
- як на мене - це дибілізм чистої води
Тут ведь какая штука.
Да, ВАГ может считать 20 лет сроком эксплуатации. А после этого баллон на выброс. Независимо от бумажек.
Но ВАГ где-то пишет, что в течение этих 20 лет не надо делать поверку?
AlexAudiCoupe 21.05.2022 23:19 пишет: Но ВАГ где-то пишет, что в течение этих 20 лет не надо делать поверку?
А для чого? Дозволено те, що не заборонено. На балоні вказано: "Не використовувати після ХХ.ХХ.ХХХХ"
Загалом, як думаю, у тих же німців мабуть за це все відповідає техогляд, який вони проводять. Якщо машина придатна до використання, то сюди входить і ГБО.
Але у німців своє, у нас своє. Тому у нас варто опиратися на наші звичаї та правила.
AlexAudiCoupe 21.05.2022 23:19 пишет: Но ВАГ где-то пишет, что в течение этих 20 лет не надо делать поверку?
А для чого? Дозволено те, що не заборонено. На балоні вказано: "Не використовувати після ХХ.ХХ.ХХХХ"
Загалом, як думаю, у тих же німців мабуть за це все відповідає техогляд, який вони проводять. Якщо машина придатна до використання, то сюди входить і ГБО.
Але у німців своє, у нас своє. Тому у нас варто опиратися на наші звичаї та правила.
Ну а я о чем?
"На балоні вказано: "Не використовувати після ХХ.ХХ.ХХХХ" - но нигде не написано что не требуются проверки\поверки?
Баллон через 20 лет нужно выкинуть. И все.
А закон может обязать его поверять каждые 3-5-7 лет, как написано.
Кстати видел сегодня мельком свой баллон (поднимали на подъёмнике - ремонт задней подвески ) - синего цвета , здоровый такой ... ни единой ржавчины нигде ( по кузову есть местами )