autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Вальцовка для мідних труб

v0f41k | старый писатель ***
4 мая 2022 в 12:53
Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера.
Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є.
На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.
BS. | опытный писатель ***
Re: Вальцовка для мідних труб
[Re: v0f41k] 4 мая 2022 в 13:02
v0f41k 04.05.2022 12:53 пишет:

Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера.
Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є.
На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.

Які труби збираешься вальцувати для ГБО? Там мідь вже майже не використовуеться, а те, що використовувалося, вальцовки не потребує. Крім того зверни увагу: ГБО та гальма - трубки метричні, кондиціонери - дюймові, тобто набори різні.
Ну і як часто збираєшься використовувати - якщо працювати постійно, то тут вже потрібні професійні набори, а якщо зрідка то можна і Китай. Наприклад, CT-278L в мене вже більше трьох років періодично використовується і досі все ціле.
Змінено BS. (13:11 04/05/2022)
v0f41k | старый писатель ***
[Re: v0f41k] 4 мая 2022 в 13:19
Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю.
Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки.
Використання для власних потреб.
Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.
BS. | опытный писатель ***
[Re: v0f41k] 4 мая 2022 в 13:33
v0f41k 04.05.2022 13:19 пишет:

Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю.
Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки.
Використання для власних потреб.
Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.

По ГБО там не треба вальцовка - там на край трубки одягається бонка та гайкою затягується - тут тільки труборіз потрібен.
Отвори під форсунки - звичайне сверло та мітчик М5-М6 (залежно від штуцерів, які використовуются) - теж вальцовка не потрібна
Для трас кондиціонера (якщо використовується не часто) - майже будь-яка дюймова вальцовка, для міді навантаження там невеликі. Якщо ще є бажання ці трубки спаювати, то потрібні ще розширювачі - краще взяти повний набір (наприклад, той самий СТ278)
Змінено BS. (13:35 04/05/2022)
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

1 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1187