Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера. Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є. На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.
v0f41k 04.05.2022 12:53 пишет: Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера. Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є. На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.
Які труби збираешься вальцувати для ГБО? Там мідь вже майже не використовуеться, а те, що використовувалося, вальцовки не потребує. Крім того зверни увагу: ГБО та гальма - трубки метричні, кондиціонери - дюймові, тобто набори різні. Ну і як часто збираєшься використовувати - якщо працювати постійно, то тут вже потрібні професійні набори, а якщо зрідка то можна і Китай. Наприклад, CT-278L в мене вже більше трьох років періодично використовується і досі все ціле.
Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю. Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки. Використання для власних потреб. Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.
v0f41k 04.05.2022 13:19 пишет: Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю. Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки. Використання для власних потреб. Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.
По ГБО там не треба вальцовка - там на край трубки одягається бонка та гайкою затягується - тут тільки труборіз потрібен. Отвори під форсунки - звичайне сверло та мітчик М5-М6 (залежно від штуцерів, які використовуются) - теж вальцовка не потрібна Для трас кондиціонера (якщо використовується не часто) - майже будь-яка дюймова вальцовка, для міді навантаження там невеликі. Якщо ще є бажання ці трубки спаювати, то потрібні ще розширювачі - краще взяти повний набір (наприклад, той самий СТ278)