nosatiy 05.03.2023 15:39 пишет: лично пользуюсь 80л бойлером, мне хватает. набрать горячую ванную не всем по карману, а ежедневно тем более, поэтому в арендованых кв ставлю на 150л дражице. ещё никто не жаловался. во все полотенчики вставил тэны. письменный стол так же просят все.
А от коли у квартирі немає лічильника гарячої води і зареєстровані одна-дві особи гарячу ванну можна набирати хоч тричі на день
Интересно, а скоко выходит ежедневная гор ванна с лічильником? Давайте сравним цифры?
Якось міряв. Виходило 12-15 кубів гарячої на місяць. Справа не у цьому. Коли платиш по нормах то не задаєш собі питань типу ванна чи душ. Що хочеться от прям зараз те і приймаєш. Насправді не такі страшні цифри. Просто мені здаються м‘яко кажучи нерозумними люди, які у будинку з гарячим водопостачанням ставлять лічильник, передають нульові покази і користуються бойлером. Невже різниця у 100 чи скільки там гривень на місяць така суттєва, щоб городити отой город і відмовлятися від ванни. Це я про будинки без індивідуальної котельні.
бывает в одном стояке вода есть, а в другом нет, а в том, что есть, нужно спускать 20 минут пока тёпленькая пойдёт. таким образом ваши расчётные 15 кубов превращаются в 25, а при текущих ценах, это 3500грн примерно
nosatiy 05.03.2023 15:39 пишет: лично пользуюсь 80л бойлером, мне хватает. набрать горячую ванную не всем по карману, а ежедневно тем более, поэтому в арендованых кв ставлю на 150л дражице. ещё никто не жаловался. во все полотенчики вставил тэны. письменный стол так же просят все.
А от коли у квартирі немає лічильника гарячої води і зареєстровані одна-дві особи гарячу ванну можна набирати хоч тричі на день
От для таких хитрож…х і треба підняти норму до 100м3 гарячої води/місяць) але ж тут же набіжить натовп захисників «обездолених», серед яких саме хитрож…х і буде 99,9%))
Зараз ці перевитрати розкидаються на всіх мешканців будинку. Постачальник своє отримує. А проблеми мешканців його не турбують взагалі. І лобіювання зміни нормативні втрачає сенс.
От для таких хитрож…х і треба підняти норму до 100м3 гарячої води/місяць) але ж тут же набіжить натовп захисників «обездолених», серед яких саме хитрож…х і буде 99,9%))
Зараз ці перевитрати розкидаються на всіх мешканців будинку. Постачальник своє отримує. А проблеми мешканців його не турбують взагалі. І лобіювання зміни нормативні втрачає сенс.
Так, точно, я й забув про це. Щоправда, мене це не стосується, адже будинок відносно новий і всі квартири обладнані лічильниками води від забудовника, але хитрий хід постачальника послуг я зацінив. Типу, нехай мешканці самі між собою розбираються, хто більш хитрож…й, при чому реальних важелів впливу на хитрож..х у порядних мешканців і немає.
Ну по перше нічого ні на кого не розкидається. В старих будинках немає будинкового лічильника гарячої води. У кого немає в квартирі лічильник платить по нормам - щось в районі 300 грн з людини. Сусіди від цього не страждають. А по друге - в будинку не було лічильників. Хто хотів поставив, хто не хотів - просто нічого не робив. Це не порушення. Ну і вірно написали про холодну воду з гарячого крану, яку доводиться зливати. Я прокидаюся мабуть раніше всіх на нашому стояку і якби мав лічильник то платив би за злив холодної води зі стояка щодня. Коли в квартиру заводять електрику лічильник ставить і міняє ахметенерго. Чому лічильник води або газу я маю купувати і ставити сам. Навпаки треба як з газом - ставити мінімальні обсяги споживання без лічильника, щоб постачальнику було вигідно їх встановлювати власним коштом.
Ну по перше нічого ні на кого не розкидається. В старих будинках немає будинкового лічильника гарячої води. У кого немає в квартирі лічильник платить по нормам - щось в районі 300 грн з людини. Сусіди від цього не страждають. А по друге - в будинку не було лічильників. Хто хотів поставив, хто не хотів - просто нічого не робив. Це не порушення. Ну і вірно написали про холодну воду з гарячого крану, яку доводиться зливати. Я прокидаюся мабуть раніше всіх на нашому стояку і якби мав лічильник то платив би за злив холодної води зі стояка щодня. Коли в квартиру заводять електрику лічильник ставить і міняє ахметенерго. Чому лічильник води або газу я маю купувати і ставити сам. Навпаки треба як з газом - ставити мінімальні обсяги споживання без лічильника, щоб постачальнику було вигідно їх встановлювати власним коштом.
Що таке старий будинок? Хрущ 67 року - це який? Старий чи новий? А в ньому лічильник тепла є. Київська влада пише, що 90% будинків з лічильниками. Поки ставиш питання "Чому лічильник води або газу я маю купувати і ставити сам" - ненависні тобі капіталісти вже давно змінили нормативку під будинкові лічильники по воді, теплу та газу.
Що таке старий будинок? Хрущ 67 року - це який? Старий чи новий? А в ньому лічильник тепла є. Київська влада пише, що 90% будинків з лічильниками. Поки ставиш питання "Чому лічильник води або газу я маю купувати і ставити сам" - ненависні тобі капіталісти вже давно змінили нормативку під будинкові лічильники по воді, теплу та газу.
Знов за рибу гроші. Лічильник газу будинковий є, тепла є, холодної води є, а от гарячої води -немає будинкового лічильника. І проблема не у проклятих капіталістах, до яких я ставлюся абсолютно толерантно. Проблема у нашій державній системі яка згодна змінювати нормативку під забаганки того чи іншого монополіста по кілька разів на рік. Якби монополіст знав, що закон ухвалили у такому вигляді і ніяких змін не буде, то давно вже усе б зробив. А так же набагато простіше - домовитися і перекласти свої функції на когось. Хто надає послугу той і має опікуватися її обліком.
В ответ на: ..Просто мені здаються м‘яко кажучи нерозумними люди, які у будинку з гарячим водопостачанням ставлять лічильник, передають нульові покази і користуються бойлером..
Проблема в тому, що горяча вода з труби - не горяча. Якщо митися тільки горячою водою, без додавання холодної, то я мерзну) Нафіга мені платити за горячу воду і мерзнути?? Тому є бойлер, який дає потрібну температуру.
В ответ на: ..Просто мені здаються м‘яко кажучи нерозумними люди, які у будинку з гарячим водопостачанням ставлять лічильник, передають нульові покази і користуються бойлером..
Проблема в тому, що горяча вода з труби - не горяча. Якщо митися тільки горячою водою, без додавання холодної, то я мерзну) Нафіга мені платити за горячу воду і мерзнути?? Тому є бойлер, який дає потрібну температуру.
У такому випадку є сенс. Я ж кажу про своїх сусідів. У мене в будинку в гарячій трубі звісно не окріп, але якщо набрати ванну виключно гарячою водою то навіть син туди не залізе (він пловець, ці спортсмени звикли перед запливом стояти у такому гарячому душі, що звичайна людина вилітає після них з душевої басейну з криками). І от сусіди понаставляли лічильників, бойлерів, передають нульові покази і користуються виключно бойлерами. От скільки там вони реально економлять? Навіщо відмовлятися від зручної послуги, якщо вона є.
Знов за рибу гроші. Лічильник газу будинковий є, тепла є, холодної води є, а от гарячої води -немає будинкового лічильника. І проблема не у проклятих капіталістах, до яких я ставлюся абсолютно толерантно. Проблема у нашій державній системі яка згодна змінювати нормативку під забаганки того чи іншого монополіста по кілька разів на рік. Якби монополіст знав, що закон ухвалили у такому вигляді і ніяких змін не буде, то давно вже усе б зробив. А так же набагато простіше - домовитися і перекласти свої функції на когось. Хто надає послугу той і має опікуватися її обліком.
холодної води + тепло - цього достатньо для розрахунку новомодного тунелю, куди "зливають" всі розриви ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ - ТЕ(ЦО), із врах. обсягів витр. на функціонування системи гар.води (ФСГ) У ФСГ все це є. Походу, туде ще і зайве заливають.
BSS 07 01.03.2023 23:36 пишет: Які є думки з приводу необхідності мати посудомийку в 1к квартирі під аренду? Квартира нова в сучасному ЖК, сучасний ремонт, категорія десь 12000 грн/міс. Чи додасть посудомийка щось до ціни аренди? Чи звертають на це увагу орендатори?
Є у мене колега, він фанат посудомийки. Навіть домовився в теперішній квартирі за власний рахунок вмонтувати, так як не було. Якщо мене питати, то не звертаю увагу
А ще треба порахувати вартість куба води. Наприклад у нас в будинку, щоб отримати гарячу воду з крана її потрібно пропускати хвилин 5.
Більше того, протягнули відповідні зміни до законів і зараз постачальники за такі перерахунки (усі не зійшлося розкидують на решту абонентів) ще й нараховують додаткову абонплату
harald67 05.03.2023 19:25 пишет: Просто мені здаються м‘яко кажучи нерозумними люди
Ось у мене останній поверх. Підвід гарячої води з підвалу. Циркуляції гарячої води по поверхам немає ще за часів СРСР (в моїй квартирі стояк горячої води і закінчується). Тобто, якщо мені потрібна гаряча вода я маю десь 10-15 хвилин її спускати щоб злити остиглу зі всього стояка, потім ще почекати поки нагріється стояк і тільки потім користуватися гарячою водою ц це буде вважатися розумним Звернемо увагу, ці 10-15 хвилин вода має зливатися великим напором якщо хочу отримати дійсно гарячу.
Ні, ну якщо раз на тиждень, чи місяць влаштовувати банний день то може якийсь сенс у тому і є, але навіщо самому собі робити не зручно навіть не торкаючись питання вартості.