Регулируемый перекрёсток: - для автомобилей есть все светофоры (без доп. стрелок) - для пешеходов светофоры есть, кроме маршрута движения указанного пешехода (и никогда его там не было) -разметка бывает раз в году на пару месяцев, а в основном как на картинке.
Пару вопросов: - должен ли автомобиль "А", выполняющий левый поворот на зелёный сигнал светофора, пропускать пешехода? - может ли пешеход вообще там переходить дорогу ориентируясь на светофор для авто?
- должен ли автомобиль "А", выполняющий левый поворот на зелёный сигнал светофора, пропускать пешехода?
Однозначно так!
Andry. 13.05.2022 18:35 пишет: может ли пешеход вообще там переходить дорогу ориентируясь на светофор для авто? Адрес: Днепр, Янгеля-Строителей.
ХЗ, я не звідти. Буває однозначно видно, шо перехід є тільки з однієї сторони перехрестя, але по знімку такого не скажешь. Як би там не було, це не повинно зародити найменший сумнів - пропускати, чи ні (див. відповідь на попереднє питання)
п.4.7 ПДР: "Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч." Тобто пішохід має право переходити, а водій повинен пропустити
Opel_Astra 14.05.2022 16:39 пишет: п.4.7 ПДР: "Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч." Тобто пішохід має право переходити, а водій повинен пропустити
Но есть же параллельный пеший переход на этом перекрёстке, т.е. "а у разі їх відсутності" не катит....
На правом переходе есть и знак "пеший переход" (хоть он и не работает при работающем светофоре) и пешеходный светофор. Слева для пешехода - нет ничего.
Т.е. по правилам - пешеход должен идти по правому перехожу, но водитель не должен сидеть и вычислять, что там за светофоры для пешехода, а в любом случае должен пропустить при левом повороте.
Кто будет виноват, случись горе? Обоюдка? Или пешеход всегда прав?
ЗЫ: Сам там всегда пропускаю пешеходов, но меня как пешехода там уже пару раз пытались сбить.....
Не буду стверджувати, але якшо правильно пам'ятаю пояснення ще з автошколи, то пішохід має право переходу, але не має пріоритету,як на обладнаних переходах
hugo-smk 14.05.2022 19:24 пишет: Не буду стверджувати, але якшо правильно пам'ятаю пояснення ще з автошколи, то пішохід має право переходу, але не має пріоритету,як на обладнаних переходах
Але водій також повинен надати перевагу, і будуть вони стояти як 2 барани....