autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

PL->UA->PL женщин пустят обратно после 90 дней? (2/2)

УмKа | V.I.P **
Re: PL->UA->PL женщин пустят обратно после 90 дней?
[Re: -Виталя-] 31 мая 2022 в 23:59
-Виталя- 29.05.2022 13:43 пишет:

pesel дає право знаходитись протягом 18 місяців від 24,02,22.
Це означає що протягом цього періоду є можливість заїхати/виїхати.
Хто pesel не оформив - працює правило 90/180.

одне НО!
якщо ви виїхали більш ніж на 30 діб - pesel анулюється і починає діяти правило 90/180.

песель не дає нічого якщо ти не оформив тимчасовий прихисток.
Якщо оформив, то можна повзати в Україну на термін до 30 днів, але є одне але - по кожному із випадків приймає рішення страж гранічний, бо чіткого закону нема
І так, подорожувати Європою права ти не маєш поки діє тимчасовий прихисток
УмKа | V.I.P **
[Re: -Виталя-] 1 июня 2022 в 00:04
Песель не анулюється до кінця життя - це просто твій ідентифікатор в Польщі , нічого більшого
Наприклад, я оформила песель без оформлення тимчасового прихистку тільки через єдину рекомендацію цього мені поліцією після того як ми посиділи і поспілкувались на березі балтійського моря ) є песель - є можливість зняти житло оформити страховку, при бажанні влаштуватись на роботу, дитину в школу
Але твій песель не дає тобі право знаходитись на території Польщі легально більше 90 днів
hollywood | Достоевский **
[Re: УмKа] 1 июня 2022 в 09:31
УмKа 01.06.2022 00:04 пишет:

Песель не анулюється до кінця життя - це просто твій ідентифікатор в Польщі , нічого більшого
Наприклад, я оформила песель без оформлення тимчасового прихистку тільки через єдину рекомендацію цього мені поліцією після того як ми посиділи і поспілкувались на березі балтійського моря ) є песель - є можливість зняти житло оформити страховку, при бажанні влаштуватись на роботу, дитину в школу
Але твій песель не дає тобі право знаходитись на території Польщі легально більше 90 днів

Не пишіть, якщо не знаєте.

Той песель що видається після 12 березня має особливу відмітку "Status UKR", що автоматично надає тимчасовий прихисток на 18 міс.
Але правило в'їзду 90/180 зберігається.
Для того щоб в'їхати після вичерпання 90 днів треба отримати польську візу у консульстві. Наскільки мені відомо черги там шалені.
УмKа | V.I.P **
[Re: hollywood] 1 июня 2022 в 14:45
hollywood 01.06.2022 09:31 пишет:

Той песель що видається після 12 березня має особливу відмітку "Status UKR", що автоматично надає тимчасовий прихисток на 18 міс.
Для того щоб в'їхати після вичерпання 90 днів треба отримати польську візу у консульстві. Наскільки мені відомо черги там шалені.

не пишіть якщо не знаєте (с)
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: hollywood] 1 июня 2022 в 16:08

Чего-то у меня жена сначала прихисток получила, а уж потом ПЕСЕЛЬ оформила.

ПЕСЕЛЬ - это как наш идентификационный код, ну чуть шире в плане медицины и т.д.

ГДЕ ставится отметка "Status UKR", если это всего-навсего набор цифр?

Правило 90\180 работает если не обратился за тимчасовим захистом.
PLASTILIN | опытный писатель ***
[Re: AlexAudiCoupe] 1 июня 2022 в 16:43
Прикріплені файли (0 завантажити)
"Status UKR"

"Status UKR"
[Re: PLASTILIN] 1 июня 2022 в 17:11
PLASTILIN 01.06.2022 16:43 пишет:

"Status UKR"

И что?

Эта бумажка - только уведомление.

Везде дается номер.

И все.
Змінено AlexAudiCoupe (17:11 01/06/2022)
ProfEx | опытный писатель **
[Re: hollywood] 2 июня 2022 в 13:37

Не треба віза. Ось тут є коментарі офіційних осіб щодо данного питання.
hollywood | Достоевский **
[Re: ProfEx] 2 июня 2022 в 13:53
ProfEx 02.06.2022 13:37 пишет:

https://tsn.ua/ato/ukrayincyam-u-polschi...ZCuGmuuZlDU9JgQ

"В ситуації, коли українець не декларує в’їзд у зв’язку з військовими діями на території України та вже використав дозволений термін перебування, він не має правових підстав для в’їзду", - сказано в повідомленні.

Громадянин України, який повністю використав дозволений термін перебування, може заявити про в’їзд до Польщі у зв’язку з військовими діями на території України, що обумовить додаткове вивчення його заявки на підставі ст. 32 Закону про іноземців та, за умови позитивного розгляду, йому може бути дозволено в’їзд на територію Польщі.

"Таким чином, сподіваємося, що надані роз’яснення вам стануть у нагоді, та звертаємо увагу, що остаточне ухвалення рішення про пропуск громадянина України на територію Республіки Польща або відмову у в’їзді залишається виключно за Прикордонною службою Республіки Польща", - додали у Kонсульстві.
codex | Достоевский ***
[Re: hollywood] 2 июня 2022 в 14:02
Коротше, доведеться перевіряти особисто. Журналісти як завжди ліплять в заголовках одне, в тексті інше, а по факту відбувається все інакше.
[Re: codex] 2 июня 2022 в 16:48
codex 02.06.2022 14:02 пишет:

Коротше, доведеться перевіряти особисто. Журналісти як завжди ліплять в заголовках одне, в тексті інше, а по факту відбувається все інакше.

Тут как бы весомый источник.

Посольство Украины в Польше.

https://visitukraine.today/uk/blog/466/ci-mozna-viixati-z-polshhi-do-ukraini-vidpovid-vid-posolstva
kym | V.I.P *
[Re: codex] 3 июня 2022 в 11:59
а вот такой вопрос
правило 90\180 по био - 90 там и 90 тут
предположим весь январь чел был в шенгене и потом выехал
из 90 дней израсходовано 30, осталось 60 (или 150 из 180)
180 дней, это по июнь включительно
теперь чел заезжает с начала июня
т.е. предыдущий период на 90 уже не учитывается ибо прошло аж 120 дней после выезда (150 от первого вьезда)
получается он заезжает на 30 дней предыдущего периода 180 дней
а с июля начинается второй период 180, т.е. новые 90 дней чистые и чел решает быть на полную
правильно ли я понимаю, что при таком расладе у человека получается сразу 4 месяца в шенгене?
дабы не дергаться туда-сюда, делается перехлест в 1-2 дня...
или как?
Vladya | мандрівник **
[Re: kym] 3 июня 2022 в 12:06
ні.
завжди буде 3 міс.

в інеті є калькулятори, вносиш всі свої подорожі, по датам і він рахує по типу такого
ProfEx | опытный писатель **
[Re: hollywood] 3 июня 2022 в 14:42
hollywood 02.06.2022 13:53 пишет:

ProfEx 02.06.2022 13:37 пишет:

В ответ на:

...

https://tsn.ua/ato/ukrayincyam-u-polschi...ZCuGmuuZlDU9JgQ

"В ситуації, коли українець не декларує в’їзд у зв’язку з військовими діями на території України та вже використав дозволений термін перебування, він не має правових підстав для в’їзду", - сказано в повідомленні.

Громадянин України, який повністю використав дозволений термін перебування, може заявити про в’їзд до Польщі у зв’язку з військовими діями на території України, що обумовить додаткове вивчення його заявки на підставі ст. 32 Закону про іноземців та, за умови позитивного розгляду, йому може бути дозволено в’їзд на територію Польщі.

"Таким чином, сподіваємося, що надані роз’яснення вам стануть у нагоді, та звертаємо увагу, що остаточне ухвалення рішення про пропуск громадянина України на територію Республіки Польща або відмову у в’їзді залишається виключно за Прикордонною службою Республіки Польща", - додали у Kонсульстві.

Думаю проблеми немає, задекларувати польським прикордонникам причину вїзду - у зв’язку з військовими діями.
kym | V.I.P *
[Re: codex] 4 июня 2022 в 10:56
в первые дни выезда на границах делали совмещенные пункты проверки
на нашей стороне просто смотрели кто имеет право, кто нет,разруливали группы детей с автобусов
на польской стороне работали наши же погранцы ибо не все знали польский и для упрощения общения наши погранцы были там
доки молча оформляли - если по нашему внутреннему паспорту - значит как беженец
если по био - без никаких дополнительных вопросов как турист
да и выстояв трое суток в очереди с дремотой за рулем по 15-20 минут этой очереди - ни о чем разговаривать не хотелось
благо я из польши выехал через месяц-полтора ничего-не-делания.... как обычный турист, без всяких песелей и просьб-заявок на содержание...
брата с семьей занесло дальше, а в немчурию
но он мне открыл глаза на правду - для беженцев почти концлагерь был бы лучше...
поляки в этом пален как родные принимали
немцы - почти по гудку и строем, но кормили\поили 10-14 дней
дальше - свободный полет как умеешь
денежная помощь от них есть, но из-за проблем с жильем постоянные переезды
а если переехал в другую землю - перерегистрация как по-новой со всевозможными задержками и крючками на ровном месте
codex | Достоевский ***
[Re: kym] 15 июня 2022 в 10:45
Пшемысль - без проблем назад пустили, несмотря на 90 дней и отсутствие виз.
kym | V.I.P *
[Re: codex] 15 июня 2022 в 13:46
codex 15.06.2022 10:45 пишет:

Пшемысль - без проблем назад пустили, несмотря на 90 дней и отсутствие виз.

на сколько дней выезжали?
были оформлены в Польше на помощь и учет на 180 дней?
codex | Достоевский ***
[Re: kym] 15 июня 2022 в 16:01
Выезжали на 10 дней, бумажку на получение убежища не получали, а помощь на себя и детей получили. Но на границе это вообще никого не интересовало.
Juliet Capulet | Водитель троллейбуса **
[Re: codex] 17 июня 2022 в 14:16
codex 15.06.2022 16:01 пишет:

Выезжали на 10 дней, бумажку на получение убежища не получали, а помощь на себя и детей получили. Но на границе это вообще никого не интересовало.

А что ты подразумеваешь под "бумажкой на получение убежища"?
codex | Достоевский ***
[Re: Juliet Capulet] 17 июня 2022 в 15:33
Прикріплені файли (0 завантажити)
Вот такое тут предлагали оформить, но это дают всем, кроме украинцев

Вот такое тут предлагали оформить, но это дают всем, кроме украинцев
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

PL->UA->PL женщин пустят обратно после 90 дней? (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 118 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 6947