охолодження? Сьогодні при установці помітив що на двох лопастях прикріплено по металевій скобі. Це таке балансування з заводу? Чи їх треба зняти? При вмиканні клімату машину трясе
думаю балансування, так. Щоб трясло машину від вентилятора охолодження - це фантастика, трясе напевно на ХХ через додаткове навантаження на двигун при увімкненні компресора кондиціонера. Якщо раніше не трясло - то або щось із компресором (надмірне навантаження створює) або із системою ХХ, яка не адекватно реагує та не піднімає оберти ХХ.
Забув додати, що перевіряв навіть лексією без запуску двигуна, тобто вмикав першу і другу швидкості окремо. І саме на другій (високій) швидкості йде вібрація.
Балансування 100% Я маю справу з газовими котлами, там на вентиляторах завжди є скоби. Якщо вентилятор чистий, але його трясе, можна спробувати відбалансувати. Хуже вже не буде. Так зване статичне балансування. Знімаємо ці скоби, крутимо вентилятор, він зупиниться важчою стороною вниз. Навпроти вішаємо скобу. При провороті, колесо не повинно прокручуватись якимсь боком вниз, а зупинятись в любому положенні. Виходило досить непогано відбалансувати
спробував запустити без скоб, стало ще гірше, трясло геть усе. Поки поставив скоби назад як було, спробую ввечері відбалансувати. Вентилятор Polcar, взяв тимчасово поки перебиратимуть рідний
питання вирішено. При заміні вентилятора я встановив два оригінальні демпфери, які колись давно купував (два, тому що більше не було в наявності), а інші два були просто резинками. Проаналізувавши, замовив ще два оригінальні, встановив все як по заводу і тепер тиша навіть при роботі клімату. Дякую всім!