Абрвалг 31.05.2022 16:34 пишет: шо , прямо все дороги платные?:)) или тока хайвеи ( не все) и мосты( далеко не все)?
Национальные дороги финансируются с одного котла. Городские и местные с городких и местных бюджетов. Нынче в Украине так. Думаю и там такое...
Если частный инвестор строит тебе дорогу и ты по ней ездишь - он расчитывает получать прибыль со своих инвестиций.
По другому-то как? Этак мы и до бесплатной авиации дойдем...
Так пусть строит. Выкупит земли. Все согласует, оплатит и потом требует плату за проезд. А брать плату за давно построенное - зась.
Ага, ага, в Калифорнии, конечно, частный инвестор выкупил лет сто назад построеные Голден Гейт бридж и Бэй бридж (и все остальные мосты тоже), согласовал, и требует плату за проезд, ага.
А потом еще вообще напрочь перекрыл для проезда налогоплательщиков самую что ни на есть центральную из всех центральных улицу сан-франциско - маркет стрит. Дозволив там только общественный транспорт и такси.
ЗІ. інвестиція? В більшості випадків ця "інвестиция" іде як приємний бонус при продажу автівкі :-)
таки да. как правило 2й комплект просто отдают. Ну а перекупы потом да, отдельно продают:). В любом случае инвестиция та еще:)). Не, ну можно покупать следующую машину "под диски", тогда да, будет инвестиция и дальше окупаться.
2-й обутый комплект колес - инвестиция в собственное время. Всегда можно перекинуть самостоятельно, не отстаивая в диких очередях в пик сезона перееобувки.
P.S. С появлением второго авто и отсутствием гаража все становится не так однознвчно...
Ага, ага, в Калифорнии, конечно, частный инвестор выкупил лет сто назад построеные Голден Гейт бридж и Бэй бридж (и все остальные мосты тоже), согласовал, и требует плату за проезд, ага.
А потом еще вообще напрочь перекрыл для проезда налогоплательщиков самую что ни на есть центральную из всех центральных улицу сан-франциско - маркет стрит. Дозволив там только общественный транспорт и такси.
А зачем нам такой пример? Там вон избиратели напрямую преза выбрать не могут, хоть и оплот демократии. Зачем перенимать худшее.
Бабайка 31.05.2022 15:09 пишет: от ви задовбали зі своїм радіусом, автомобілісти. Розмір, або диаметр.
о, дякую ! пішла почитала, що R то діаметр)) буду знати)
знов жінка по своему читає R то конструкція армованого шару в колесі - радіальна (дуже добре тримає форму і підвищує стійкість авто на дорозі раніше простіша конструкція була і зараз використовують для тракторної і спец техніки - діагональна. для позашляховиків також роблять діагональну гуму, або комбіновану конструкцію. а посадковий розмір диску (RIM) - то діаметр в дюймах. зимову 17 на jeep взував за 1000грн, АТ гуму на диски натягнув самостійно, тількі балансування сплатив - 300грн з провертанням одного колеса на диску.
про утримання: можна сказати що воно приблизно буде дорівнювати від половини суми витрат на паливо для ДВС. звісно це для авто, що майже щодня використовується і має регулярні (щотижня або щомісяця) подорожі далі ніж 100км в один бік. можу впевнено казати - володіння авто це гарантовано 100$ в місяць і більше (навіть якщо хтось може сказати що багато місяців тількі заправляє, то наступає момент коли на авто необхідно витратити одразу значну суму).
Deutschland 30.05.2022 20:42 пишет: Я зовсім не розумію чому в Україні безоплатні дороги, у багатих европейців платні. Не у всіх, але є.
У переважної більшості европейців. Щось я, крім Німеччини, більше жодної европейської краіни з безкоштовними дорогами пригадати не можу. І в США платних доріг і мостів - хоч греблю гати.
Deutschland 30.05.2022 20:42 пишет: Я зовсім не розумію чому в Україні безоплатні дороги, у багатих европейців платні. Не у всіх, але є.
У переважної більшості европейців. Щось я, крім Німеччини, більше жодної европейської краіни з безкоштовними дорогами пригадати не можу. І в США платних доріг і мостів - хоч греблю гати.
Ой, а Польша - Европа?
Звісно.
Ну если бы ты написал "з повністью безкоштовними дорогами" - тогда да.
В провінції перевзули сталь 16 діам за 360 В Києві на ланосі не зміг відкрутити одне колесо (тут в мене колеса з дисками зима-літо)- поїхав на шиномонтаж на Перова, відкрутили, я приніс в руки дав інше - поставили колесо, закрутили. ЕМНИП грн100 заплатив, не менше. Середина-кінець квітня