autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Думаю про опалення дровами: каміно-буржуйка? (2/2)

zumnuj | старый писатель *
Re: Думаю про опалення дровами: каміно-буржуйка?
[Re: zumnuj] 2 июня 2022 в 17:54
Кондиціонери не хочу, думаю масляний швидше, якби перебої були. Будинок новий, проводка міцна, підстанція в дворі. :-D
zumnuj | старый писатель *
[Re: Deutschland] 2 июня 2022 в 17:56
Deutschland 02.06.2022 17:53 пишет:

zumnuj 02.06.2022 17:38 пишет:

Задавався питанням чи не прикупити хоча б один масляний радіатор (а може і два) для обігріву квартири якщо будуть перебої з газом наступної зими. В кого які думки на рахунок цього?
Буржуйка в квартиру це вже хіба коли бойові дії і повна задниця, але тоді і сенсу залишатися нема в тій квартирі.
Віримо в краще!

Ну перебої можуть бути як с газом так і з є/є
Буржуйка з дровами в цьому сенсі +100500, алеж дрова...

Перебої можуть бути зі всім, але враховуючи звідки йде газова труба, то електрика зараз мені видається надійнішим варіантом.
maksym | V.I.P **
[Re: zumnuj] 2 июня 2022 в 21:46
zumnuj 02.06.2022 17:56 пишет:

Задавався питанням чи не прикупити хоча б один масляний радіатор (а може і два) для обігріву квартири якщо будуть перебої з газом наступної зими. В кого які думки на рахунок цього?
Буржуйка в квартиру це вже хіба коли бойові дії і повна задниця, але тоді і сенсу залишатися нема в тій квартирі.
Віримо в краще!

Перебої можуть бути зі всім, але враховуючи звідки йде газова труба, то електрика зараз мені видається надійнішим варіантом.

Як на мене - електрика більш вразлива. Одна ЛЕП 750 кВ і все, область сидить без світла.
Газ надійніше.
До речі, в селах за Бучею на північ при москалях електрики не було. Газ - був. Люди з гравітаційною системою опалення не мерзли.
Але дрова - це взагалі 100% надійно.
Deutschland | старожил **
[Re: zumnuj] 2 июня 2022 в 22:08
zumnuj 02.06.2022 17:56 пишет:

Віримо в краще!

А мені в Ірпені так не здается
igg | V.I.P **
[Re: zumnuj] 2 июня 2022 в 22:47

Віримо в краще!

Масляний - дуже класний варіант, у мене два масляних Філіпса дуже ефективно й дуже довго (з середини 90-х ) працюють на дачі та у квартирі. Але не певен, що нинішні китайці такі ж надійні та ефективні
Щодо дров"яної топки у квартиру - це таки анріал, зважуючи на ціну димаря, яка злітає у космос. Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова
djokoo | важничающий писатель **
[Re: igg] 2 июня 2022 в 23:01
igg 02.06.2022 22:47 пишет:

Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова

А можна трошки деталей, якщо не секрет? Бо продумую варіант батькам в село
Lekha | подсевший на форум *
[Re: igg] 2 июня 2022 в 23:32
Тоже думаю над этой темой.
Купил пару лет назад газовую плитку под газовые баллончики. И подкупаю баллончики. К зиме штук 100 нужно закупить, думаю (одного на 1,5-2 часа в среднем режиме хватает).

Если будет эл-во, то никаких проблем вообще не вижу (есть масляный обогреватель).
Реальные проблемы будут, если обвалится энергосистема, тогда ни воды, ни отопления, нифига... Тогда уже только колодец и печь на дровах.
BorisB | гроза таксистов *
[Re: Lekha] 2 июня 2022 в 23:47
В ответ на:

К зиме штук 100 нужно закупить

ого, а сколько они сейчас стоят? Не дешевле баллон литров на 20?
igg | V.I.P **
[Re: djokoo] 2 июня 2022 в 23:49
djokoo 02.06.2022 23:01 пишет:

igg 02.06.2022 22:47 пишет:

Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова

А можна трошки деталей, якщо не секрет? Бо продумую варіант батькам в село

відправив трошки деталей у приватні
[Re: BorisB] 3 июня 2022 в 00:44
BorisB 02.06.2022 23:47 пишет:

В ответ на:

Дешевле 70 грн найти практически нереально.
Думал над этим... Но тогда уже литров на 50 нужно брать. Хз, думаю. В плитке есть разъём и штуцер под шланг.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: Lekha] 3 июня 2022 в 03:33
Lekha 03.06.2022 00:44 пишет:

В ответ на:

Думал над этим... Но тогда уже литров на 50 нужно брать. Хз, думаю. В плитке есть разъём и штуцер под шланг.

65 грн баллончик в Эпицентре.

100 баллонов - 22 литра, 6500 грн.

Баллон газовый 27 литров 2700.

Газа туда 27 литров 1080.

Всего 4500.

На сдачу газовый обогреватель.
Alex2064 | V.I.P ***
[Re: nickka] 3 июня 2022 в 09:19
nickka 02.06.2022 17:45 пишет:

Якщо електрика буде то масляні радіатори нормально гріють. Або конвектори. Або інверторів кондиціонери, хоча кондиціонер як обігрівач мені зовсім не подобається

если весь дом купит/включит одновременно всю эту технику, вангую, что электрика пропадет 99% в этом доме.
Змінено Alex2064 (09:21 03/06/2022)
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: Alex2064] 3 июня 2022 в 13:18
Alex2064 03.06.2022 09:19 пишет:

nickka 02.06.2022 17:45 пишет:

Якщо електрика буде то масляні радіатори нормально гріють. Або конвектори. Або інверторів кондиціонери, хоча кондиціонер як обігрівач мені зовсім не подобається

если весь дом купит/включит одновременно всю эту технику, вангую, что электрика пропадет 99% в этом доме.

Тут такое дело...

В моем доме горячей воды нет уже лет 5-7.

У всех бойлеры.

Плюс отопление не фонтан, 18 градусов в комнате.

Понятное дело, что греются электрикой. Но сейчас половина квартир пустых.
Если бы все включились, то да.
Дом 1978 года.
Drug2 | опытный писатель *
[Re: Професор] 3 июня 2022 в 14:14
dotzent 02.06.2022 17:02 пишет:

igg 01.06.2022 12:14 пишет:

На дачі - вже точно вирішив ставити щось типу такого: Koza K6
Також міркую, чи варто й чи можливо таке встановити у квартирі?

Хто у темі, підкажіть, на що звертати особливу увагу? Дякую

Обращать внимание на цену. Вот раз в десять дешевле:
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/burzhuyk...p;sliderIndex=7
Буржуйка в квартире - это грязь, дым, проблема с дровами. Лучше уж в гараж с буржуйкой переехать. В мирное время буржуйка в квартире не нужна точно, а военное - не до красоты.

Дуже драматизуєте. У мене топка у спальні. У власному будинку, але какая разніца? Приніс, підкинув. Комин/топка хороші, дим в кімнату не іде. Пилососом при потребі. 99% Живності і мусору від кори. Кору надворі максимально збиваю, дрова в мене по 3-4 роки сохнуть, кора сама відлітає.
Професор | СуперСтар ***
[Re: Drug2] 3 июня 2022 в 15:54
Drug2 03.06.2022 14:14 пишет:

Дуже драматизуєте. У мене топка у спальні. У власному будинку, але какая разніца? Приніс, підкинув. Комин/топка хороші, дим в кімнату не іде. Пилососом при потребі. 99% Живності і мусору від кори. Кору надворі максимально збиваю, дрова в мене по 3-4 роки сохнуть, кора сама відлітає.

Не драматизирую. Дымоход в квартире хороший не сделаешь, буржуйка - это не стационарная печка на даче. На картинках то - все аккуратно. А вот в гараже у меня буржуйка... ну, в общем, пылесосом там не убираю - веником да лопатой.
[Re: AlexAudiCoupe] 3 июня 2022 в 17:16
AlexAudiCoupe 03.06.2022 03:33 пишет:

Lekha 03.06.2022 00:44 пишет:

В ответ на:

...

65 грн баллончик в Эпицентре.

100 баллонов - 22 литра, 6500 грн.

Баллон газовый 27 литров 2700.

Газа туда 27 литров 1080.

Всего 4500.

На сдачу газовый обогреватель.

Та то всё понятно, считать трохи могу.
Но баллончики таки удобнее, безопаснее и необязательно все с собой таскать, если что.
Drug2 | опытный писатель *
[Re: Професор] 4 июня 2022 в 12:42
dotzent 03.06.2022 15:54 пишет:

Drug2 03.06.2022 14:14 пишет:

Не драматизирую. Дымоход в квартире хороший не сделаешь, буржуйка - это не стационарная печка на даче. На картинках то - все аккуратно. А вот в гараже у меня буржуйка... ну, в общем, пылесосом там не убираю - веником да лопатой.

Як я вже писав, в мене топка, в спальні. Оце візіалізірував... лопатою у спальні.... Що я роблю не так?
І реакцію дружини уявив, при виді мене з лопатою у спальні

Топка нордпей NI-22, та ж сама буржуйка що і коза з першого поста, тільки обкладена порталом.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Думаю про опалення дровами: каміно-буржуйка? (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 81 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 4883