zumnuj 02.06.2022 17:38 пишет: Задавався питанням чи не прикупити хоча б один масляний радіатор (а може і два) для обігріву квартири якщо будуть перебої з газом наступної зими. В кого які думки на рахунок цього? Буржуйка в квартиру це вже хіба коли бойові дії і повна задниця, але тоді і сенсу залишатися нема в тій квартирі. Віримо в краще!
Ну перебої можуть бути як с газом так і з є/є Буржуйка з дровами в цьому сенсі +100500, алеж дрова...
Перебої можуть бути зі всім, але враховуючи звідки йде газова труба, то електрика зараз мені видається надійнішим варіантом.
zumnuj 02.06.2022 17:38 пишет: Задавався питанням чи не прикупити хоча б один масляний радіатор (а може і два) для обігріву квартири якщо будуть перебої з газом наступної зими. В кого які думки на рахунок цього? Буржуйка в квартиру це вже хіба коли бойові дії і повна задниця, але тоді і сенсу залишатися нема в тій квартирі. Віримо в краще!
Ну перебої можуть бути як с газом так і з є/є Буржуйка з дровами в цьому сенсі +100500, алеж дрова...
Перебої можуть бути зі всім, але враховуючи звідки йде газова труба, то електрика зараз мені видається надійнішим варіантом.
Як на мене - електрика більш вразлива. Одна ЛЕП 750 кВ і все, область сидить без світла. Газ надійніше. До речі, в селах за Бучею на північ при москалях електрики не було. Газ - був. Люди з гравітаційною системою опалення не мерзли. Але дрова - це взагалі 100% надійно.
Масляний - дуже класний варіант, у мене два масляних Філіпса дуже ефективно й дуже довго (з середини 90-х ) працюють на дачі та у квартирі. Але не певен, що нинішні китайці такі ж надійні та ефективні Щодо дров"яної топки у квартиру - це таки анріал, зважуючи на ціну димаря, яка злітає у космос. Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова
igg 02.06.2022 22:47 пишет: Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова
А можна трошки деталей, якщо не секрет? Бо продумую варіант батькам в село
Тоже думаю над этой темой. Купил пару лет назад газовую плитку под газовые баллончики. И подкупаю баллончики. К зиме штук 100 нужно закупить, думаю (одного на 1,5-2 часа в среднем режиме хватает).
Если будет эл-во, то никаких проблем вообще не вижу (есть масляный обогреватель). Реальные проблемы будут, если обвалится энергосистема, тогда ни воды, ни отопления, нифига... Тогда уже только колодец и печь на дровах.
igg 02.06.2022 22:47 пишет: Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова
А можна трошки деталей, якщо не секрет? Бо продумую варіант батькам в село
ого, а сколько они сейчас стоят? Не дешевле баллон литров на 20?
Дешевле 70 грн найти практически нереально. Думал над этим... Но тогда уже литров на 50 нужно брать. Хз, думаю. В плитке есть разъём и штуцер под шланг.
Дешевле 70 грн найти практически нереально. Думал над этим... Но тогда уже литров на 50 нужно брать. Хз, думаю. В плитке есть разъём и штуцер под шланг.
nickka 02.06.2022 17:45 пишет: Якщо електрика буде то масляні радіатори нормально гріють. Або конвектори. Або інверторів кондиціонери, хоча кондиціонер як обігрівач мені зовсім не подобається
если весь дом купит/включит одновременно всю эту технику, вангую, что электрика пропадет 99% в этом доме.
nickka 02.06.2022 17:45 пишет: Якщо електрика буде то масляні радіатори нормально гріють. Або конвектори. Або інверторів кондиціонери, хоча кондиціонер як обігрівач мені зовсім не подобається
если весь дом купит/включит одновременно всю эту технику, вангую, что электрика пропадет 99% в этом доме.
Тут такое дело...
В моем доме горячей воды нет уже лет 5-7.
У всех бойлеры.
Плюс отопление не фонтан, 18 градусов в комнате.
Понятное дело, что греются электрикой. Но сейчас половина квартир пустых. Если бы все включились, то да. Дом 1978 года.
На дачі - вже точно вирішив ставити щось типу такого: Koza K6 Також міркую, чи варто й чи можливо таке встановити у квартирі?
Хто у темі, підкажіть, на що звертати особливу увагу? Дякую
Обращать внимание на цену. Вот раз в десять дешевле: https://www.olx.ua/d/obyavlenie/burzhuyk...p;sliderIndex=7 Буржуйка в квартире - это грязь, дым, проблема с дровами. Лучше уж в гараж с буржуйкой переехать. В мирное время буржуйка в квартире не нужна точно, а военное - не до красоты.
Дуже драматизуєте. У мене топка у спальні. У власному будинку, але какая разніца? Приніс, підкинув. Комин/топка хороші, дим в кімнату не іде. Пилососом при потребі. 99% Живності і мусору від кори. Кору надворі максимально збиваю, дрова в мене по 3-4 роки сохнуть, кора сама відлітає.
Дуже драматизуєте. У мене топка у спальні. У власному будинку, але какая разніца? Приніс, підкинув. Комин/топка хороші, дим в кімнату не іде. Пилососом при потребі. 99% Живності і мусору від кори. Кору надворі максимально збиваю, дрова в мене по 3-4 роки сохнуть, кора сама відлітає.
Не драматизирую. Дымоход в квартире хороший не сделаешь, буржуйка - это не стационарная печка на даче. На картинках то - все аккуратно. А вот в гараже у меня буржуйка... ну, в общем, пылесосом там не убираю - веником да лопатой.
65 грн баллончик в Эпицентре.
100 баллонов - 22 литра, 6500 грн.
Баллон газовый 27 литров 2700.
Газа туда 27 литров 1080.
Всего 4500.
На сдачу газовый обогреватель.
Та то всё понятно, считать трохи могу. Но баллончики таки удобнее, безопаснее и необязательно все с собой таскать, если что.
Не драматизирую. Дымоход в квартире хороший не сделаешь, буржуйка - это не стационарная печка на даче. На картинках то - все аккуратно. А вот в гараже у меня буржуйка... ну, в общем, пылесосом там не убираю - веником да лопатой.
Як я вже писав, в мене топка, в спальні. Оце візіалізірував... лопатою у спальні.... Що я роблю не так? І реакцію дружини уявив, при виді мене з лопатою у спальні
Топка нордпей NI-22, та ж сама буржуйка що і коза з першого поста, тільки обкладена порталом.