Lucky 01.06.2022 13:48 пишет: Купил парафиновые гранулы, все съели и снова пришли( Делитесь опытом, кошка не вариант
Гугли "чернокорень" , несколько кустов вокруг дома и сарая и ушли даже крысы. В гостинке у кума на первом этаже просто положили несколько вязанок , тоже уже третий год не видели, а раньше пешком по коридору шлялись чуть ли не в развалочку.
1. Визначити шляхи проходу мишей. 2. Розкласти отруту за кордоном цих шляхів. 3. Заблокувати ці шляхи.
2-й пункт не обов'язковий. Іншого варіанту нема.
У мене (5-й поверх панельного будинку) почали лізти зі шпарин між панелями під ванною. Рецепт допоміг приблизно на 10 років, потім вони проколупали діри в бетоні в іншому місці довелося повторити з більш капітальним розбором ванної кімнати.
Якщо мова про приватний будинок, звісно локалізувати місце проникнення складніше. Можу порадити для цього мишоловки у вигляді аркушу картону з клеєм в місцях ймовірного проникнення. Але у цього методу є вада, доведеться вбивати тваринку власноруч, щоб не мучилася.
Lucky 01.06.2022 13:48 пишет: Купил парафиновые гранулы, все съели и снова пришли( Делитесь опытом, кошка не вариант
вони оті гранули не їдять, а відносять у якесь кубло...у мене так у гаражі було - підсипав щодня, а воно все "з"їдає та з"їдає"...зрештою знайшов те кубло з усіма гранулами, але згодом таки наїлися й пропали...так кожну осінь...але це у гаражі, вони туди з дачі приїздять під капотом))
Обычно протравливают зерно, а потом для мышей используют чисто зерно, оно как раз по размеру соответствует мышиным зубам и желудку. А для крыс зерно формуют в кубики из зерна, сплавленного парафином. Если кубик размером в 1 см по ребру, то для мышей это не очень подходит. Далее самое главное. Сам яд. Это антикоагулянт. Жидкость яркого цвета. Читаем этикетку. Антикоагулянт первого поколения зоокумарин. Обычно имеет сине-зеленый цвет и уже работает плохо. Мыши привыкли к нему за полстолетия. Второе поколение - бромадиолон. Третье поколение - бродифакум. Оба работают хорошо. Обычно красят в красные цвета. Яркая окраска необходимое условие, чтобы его не съели те, кому не надо. Ну и стараться покупать не на базаре у бомжеватых теток, а хоть с какой-то гарантией честности производителя в магазине.
Daugava 01.06.2022 14:20 пишет: 1. Визначити шляхи проходу мишей. 2. Розкласти отруту за кордоном цих шляхів. 3. Заблокувати ці шляхи.
2-й пункт не обов'язковий. Іншого варіанту нема.
У мене (5-й поверх панельного будинку) почали лізти зі шпарин між панелями під ванною. Рецепт допоміг приблизно на 10 років, потім вони проколупали діри в бетоні в іншому місці довелося повторити з більш капітальним розбором ванної кімнати.
Якщо мова про приватний будинок, звісно локалізувати місце проникнення складніше. Можу порадити для цього мишоловки у вигляді аркушу картону з клеєм в місцях ймовірного проникнення. Але у цього методу є вада, доведеться вбивати тваринку власноруч, щоб не мучилася.
Traktop 02.06.2022 08:40 пишет: как клей называется?
речь очевидно о клеевой ловушке, она раскрывается как книжка, внутри клеевой слой, кладёте приманку - хлеб, зерно, семечки, мышь идёт к приманке и прилипает, жестоко конечно, но эффективно и в отличии от яда не нужно искать трупик
перший місяць війни жили у тещі так вивели весь мишачий клубень. я навіть 3 тільки народжених спіймав банкою)))
дієвий спосіб був , купили на базаре ліпучки для мишей ось таку , то велика спіймалась, а так біля норки поставили бойку то більшість туда попали ну і ты що я спіймав. То питав виходить всіх виловили десь біля 10 шт. більше не було.
Доречи я такі ліпучки купував на аліекспрес тільки для павуків та тарганів, ставив на всяк випадок то попались павуки, можу скинути фото як вони красиво висушились ))
Daugava 01.06.2022 14:20 пишет: Рецепт допоміг приблизно на 10 років, потім вони проколупали діри в бетоні в іншому місці довелося повторити з більш капітальним розбором ванної кімнати.
Зазвичай для того, щоб пацоки не прогризали бетон, замість щебня до розчину додають бите скло. Як автомобільне (закалене), так і звичайне.