autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Storag | охотник **
Проблема с мотокосой
15 июня 2022 в 11:41
Суть в работе движка. Заводится нормально, работает вроде тоже нормально, пока хорошо не газонешь. Если дал обороты побольше, то идет вразнос, и при сбросе газа движок обороты не снижает, нужно дать нагрузку - хотя бы упереться шпулей в землю и тем тормозить ее вращение. Если выключаю зажигание, то мотор продолжает работать на максимальных оборотах, пока не начну затормаживать вращение, тогда только глохнет. Свеча почти чистая, нагара мало. Стояла с цифрой 5 в названии, поменял со свечой бензопилы, там 7. Ничего не поменялось. Шо за байда, почему не глохнет при выключении? Калильное зажигание? Но если свеча чистая, то в камере сгорания тоже не должно быть столько нагара, чтобы от него воспламенялся бензин. Ну и почему не снижаются обороты при закрытом дросселе?
pandry2007 | СуперСтар **
Re: Проблема с мотокосой
[Re: Storag] 15 июня 2022 в 12:09
А дроссель визуально закрывается? М.б. его приклинивает или тросик газа в рубашке клинит? Я так понимаю, что нужно начать с системы управления дроссельной заслонкой.
GreenMile | V.I.P ***
[Re: Storag] 15 июня 2022 в 12:52
Storag 15.06.2022 11:41 пишет:

Суть в работе движка. Заводится нормально, работает вроде тоже нормально, пока хорошо не газонешь. Если дал обороты побольше, то идет вразнос, и при сбросе газа движок обороты не снижает, нужно дать нагрузку - хотя бы упереться шпулей в землю и тем тормозить ее вращение. Если выключаю зажигание, то мотор продолжает работать на максимальных оборотах, пока не начну затормаживать вращение, тогда только глохнет. Свеча почти чистая, нагара мало. Стояла с цифрой 5 в названии, поменял со свечой бензопилы, там 7. Ничего не поменялось. Шо за байда, почему не глохнет при выключении? Калильное зажигание? Но если свеча чистая, то в камере сгорания тоже не должно быть столько нагара, чтобы от него воспламенялся бензин. Ну и почему не снижаются обороты при закрытом дросселе?

Для начала проверить кнопку, при выключении катушка замыкается кнопкой на массу и таким образом глушится двигатель. Если там все ок, то попробовать при работе, когда не глохнет, снять колпачок со свечи - сразу станет понятно, калильное зажигание или нет.
Ну и посмотреть карбюратор, как уже правильно сказали на предмет заедания дросселя, в двухтактнике масла ж не в картере, потому горючее для работы может попадать только через карб и впускной канал - значит кто-то его подачу не перекрывает.
Amateur | ExГазировщик **
[Re: Storag] 15 июня 2022 в 16:29
Щось тут не те...
1. На кнопку якось реагує, чи зовсім ніяк?
2. Йде у рознос - дивись на заслонку/трос, чи вона при сбросі газу закривається?
3. Якщо при "разносі" зняти ковпачок з свічки, глохне?

Якщо це трапляється із майже холодним двигуном - навряд то є калілне запалювання, дивись проводку, тросики керування заслонкою, та саму заслонку, вважаю там щось затирає, бо якщо заслонка закрита - невистачить воздуху на великі оберти.
Итальянец | важничающий писатель **
[Re: Storag] 15 июня 2022 в 18:16
Ставлю літруху півася що це підсос повітря між карбом і колектором або між колектором і головкою.
Storag | охотник **
[Re: Итальянец] 16 июня 2022 в 10:57
Підсосу повітря між карбом і двигуном немає. Пару років тому відкрутилися гвинти, був підсос - проявлялося в нетриманні обертів ХХ.
Дроссель візуально закривається. Перемикач запалювання справний. Люльку при розносі не знімав - під час косіння трави шлейка через голову перекинута, і для такої операції потрібно косу зняти з себе, покласти на землю. А при цьому шпуля тормозиться, і при вимкненому запалюванні двигун таки глохне.
В суботу буду допалювати залишки бензину - трохи потрібно докосити, спробую зісмикнути люльку, вона там добре тримається.
Amateur | ExГазировщик **
[Re: Storag] 17 июня 2022 в 20:29
Storag 16.06.2022 10:57 пишет:

Дроссель візуально закривається. Перемикач запалювання справний.

Вітя, там карб, оберти/потужність залежать від порцайки палива, порцайка плива залежить від потоку повітря, більший потік - більше всмоктується палива - вищі оберти, або потужність. Або заслонка не зачиняється, або підсос.
Storag | охотник **
[Re: Amateur] 20 июня 2022 в 10:44
Зняв карб. Повністю розібрав, промив ацетоном (як і належить - інші розчинники погано відмивають бензинові відкладення або зовсім не відмивають) все що можна промити, продув. Ревізія прокладок - одну вирізав нову, бо стару порвав. Зібрав до купи, нічого не змінилося. Якщо двигун пішов у рознос, то заглушити можна при вимкненому запалюванні тільки гальмуванням шпулі об землю або густу траву. Думаю це такий зараз бензин, раніше подібного не траплялося.
maksym | V.I.P **
[Re: Amateur] 20 июня 2022 в 12:28
Amateur 17.06.2022 20:29 пишет:

Storag 16.06.2022 10:57 пишет:

Дроссель візуально закривається. Перемикач запалювання справний.

Вітя, там карб, оберти/потужність залежать від порцайки палива, порцайка плива залежить від потоку повітря, більший потік - більше всмоктується палива - вищі оберти, або потужність. Або заслонка не зачиняється, або підсос.

Як на мене - підсос ніколи не "додавав потужності". Від додає зайве повітря у суміш, що ніяк не поліпшує роботу двигуна.
А у такому девайсі немає ще якогось регулятора, який триває оберти при різній потужності?
Технічно важко уявити, як воно може працювати без нього. Потужність постійно змінюється, а оберти потрібно тримати, щоб не розігнати двигун за макс.
GreenMile | V.I.P ***
[Re: Storag] 20 июня 2022 в 22:51
Storag 20.06.2022 10:44 пишет:

Зняв карб. Повністю розібрав, промив ацетоном (як і належить - інші розчинники погано відмивають бензинові відкладення або зовсім не відмивають) все що можна промити, продув. Ревізія прокладок - одну вирізав нову, бо стару порвав. Зібрав до купи, нічого не змінилося. Якщо двигун пішов у рознос, то заглушити можна при вимкненому запалюванні тільки гальмуванням шпулі об землю або густу траву. Думаю це такий зараз бензин, раніше подібного не траплялося.

Если нечему гореть и нечем поджигать, то двигатель работать не будет, какое бы гуано туда не было залито, тем более плохой бензин никогда повышенной горючестью не отличался. Или копай дальше или отдай в ремонт, а пенять на бензин - это ни о чем, коса явно неисправна
Змінено GreenMile (22:53 20/06/2022)
Aleksandr71 | важничающий писатель **
[Re: Storag] 21 июня 2022 в 00:09
мені теж говорили за таку проблему, це все спиртовий бензин.
теж почалося з перебоями на АЗС .
GreenMile | V.I.P ***
[Re: Aleksandr71] 21 июня 2022 в 13:08
Aleksandr71 21.06.2022 00:09 пишет:

Я в пилу заливал спиртовой - никакой разницы вообще У штиля нет особых требований к бензину, туда даже этилированный заливать можно (но не рекомендуется из-за экологии), кроме инструмента, где есть катализаторы.
maksym | V.I.P **
[Re: Aleksandr71] 21 июня 2022 в 13:29
Aleksandr71 21.06.2022 00:09 пишет:

А хто говорив? Спеціаліст чи ОБС?
Спиртовий бензин дає зменшення потужності. Якось дивно, що це призводить до "розгіну" двигуна.
Там ще є хімічний аспект у спиртовому бензині - але дійти до збільшення обертів двигуна поки не виходить. Може не все процеси розумію.
А може кожну несінитницю від "фахівця" і не треба пояснювати.
Storag | охотник **
[Re: maksym] 22 июня 2022 в 17:13
maksym 20.06.2022 12:28 пишет:

А у такому девайсі немає ще якогось регулятора, який триває оберти при різній потужності?

Там центробіжне зчеплення. Падають оберти - колодки слабше притискаються і просковзують. На карбі 2 гвинтики. Один для начального відкриття дроселя, другий для регулювання подачі бензину на максимумі потужності. Все. На бензопилі і то 3 гвинтики для регулювання.
nickka | продавець овочів **
[Re: Storag] 22 июня 2022 в 18:38
У мене в епіцентрівській власномаркській косі оберти не спадали через залипання голки. Двічі чи тричі возив в сервіс через це, возив ще через те, що поламалася диркалка для запуску, потім купив електричну і забув про це все як про страшний сон, тягаю за собою 50м кабеля та й по всьому. Але ж моя глушится перекриттям подачі палива, якщо я не забув, бо давно не користувався, і глохне в будь-якому випадку.
Storag | охотник **
[Re: nickka] 22 июня 2022 в 19:16
Теж вчора купив уже електро. На цей час бензиновою косив на вихідних, тепер є можливість зайнятися нею без спіху.
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

3 користувачів і 110 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3031