mrz 13.09.2024 00:44 пишет: Спробував існуючий POE інжектор заімнити на такий MikroTik Gigabit PoE injector (RBGPOE), але при під'єднанні 12в від ДБЖ - живлення на ONU термінал не приходить.
Дурне запитання але.... Ти ж свій ONU приєднував з того боку де написано POE Out?
У мене схожа проблема - ОНУшка підключена через пое, і до неї 10+ метрів. З пое на 12В/24В не працює, тільки з 48. Але я випадково придбав дбж саме з вбудованим пое на 24/48В, з ним все гарно. Якщо підключаю тільки ОНУ, вистачає на 8+ годин, хоча дбж вже майже 2 роки.
Грек 13.09.2024 15:15 пишет: Дурне запитання але.... Ти ж свій ONU приєднував з того боку де написано POE Out?
Так, звичайно. Бо на ньому в принципі один єдиний порт RJ45 для підключення "витої пари", він і є POE out =)
Efreet 13.09.2024 18:04 пишет: У мене схожа проблема - ОНУшка підключена через пое, і до неї 10+ метрів. З пое на 12В/24В не працює, тільки з 48. Але я випадково придбав дбж саме з вбудованим пое на 24/48В, з ним все гарно. Якщо підключаю тільки ОНУ, вистачає на 8+ годин, хоча дбж вже майже 2 роки.
О! Тобто мої здогадки, що йому не вистачає напруги - мабуть таки вірні. Треба шукати саме 48в. І у твому випадку зручно те, що цей ДБЖ і виконує роль POE інжектора, вірно? Тобто, від ONU термінала "вита пара" заведена в POE порт ДБЖ, а з LAN порта вже віддає інтернет на роутер.
Спробував існуючий POE інжектор заімнити на такий MikroTik Gigabit PoE injector (RBGPOE), але при під'єднанні 12в від ДБЖ - живлення на ONU термінал не приходить. :
На ньому написано 18-57в на вхід. Може тому і не приходить живлення на онушку. Може є така штука з 12 на вхід? Або перетворювач з 12 (чи 5) на 48. Типу кабеля для живлення роутера від банки.
Да, саме так - ONU в ДБЖ, ДБЖ в роутер. На самому ДБЖ, для цього порту пое є перемикач 24/48в, я пробував 24в - вай-фай точка доступу працює, ONU - ні.
Ясно. Я просто сприйняв фразу "заряджається зарядкою 12ї Вт" як "заряджається потужністю 120 Вт, і порахував ємність 240 Вт*годин. Але тут номінальна ємність усього 100 Вт*год - тож воно заряджається потужністю 55-60 Вт. Тоді математика сходиться. (І споживання роутеру біля 3.6 Вт, Ону - біля 2.5 Вт).
А можливо цю(Jackery Explorer 100 Plus) станцію використовувати як UPS? Тобто підключити до мережі на постійній основі, і до неї підключити роутер + ONU. Роутер 12Вольт та 3,3А.
Finn _Zaf 10.10.2024 11:53 пишет: А можливо цю(Jackery Explorer 100 Plus) станцію використовувати як UPS? Тобто підключити до мережі на постійній основі, і до неї підключити роутер + ONU. Роутер 12Вольт та 3,3А.
а ось зараз відключення не спостерігаються. як краще: вимкнути оці пристрої і ввімкнути за необхідності, чи хай собі роутери працюють через повністю заряджені? А чому?
nickka 11.10.2024 18:17 пишет: а ось зараз відключення не спостерігаються. як краще: вимкнути оці пристрої і ввімкнути за необхідності, чи хай собі роутери працюють через повністю заряджені? А чому?