Vladya 19.07.2022 17:00 пишет: я ще придумав один варіант. Як що є батьки пенсіонери, то за ті гроші яки вам треба буде заплатити ділкам, зробіть екскурсію батькам, вони як мінімум можуть перевести 20 т євро. І батькам подорож і вам гроші на базу.
2% делкам от 20 штук евро это 200 евро.
Экскурсия получится на таможенный пост и обратно, учитывая переезд, страховку, возвращение и т.д. Ну еще на лекарства добавить от стресса родителям. Себе не надо, если за родителей нет волнения.
ну це 400, ну і моя порада звісно не автоуашним олигархов, це ж зрозуміло. Ну і звісно це не працює для людей які "жили собі в селі і бояться курочку залишити на день". Я кажу про пенсіонерів, яки взмозі їздити і їздили за кордон.
ну да цеж такий стрес і "батьків не жалко" , поїхати по безвізу за кордон за 400 євро, це ж капец як важко і для батьків смерті подібно. А ще я мовчу що поїхати навістити внучков там, чи дочку. Страховка на тиждень для пенсионера не така вже і велика, я платив на місяць, 1800 грн за двох. А як що на машине так в загалі, сів та їдеш собі, куди треба.
Хоча звісно драматизувати можна все що завгодно.
ПС: я не маю на увазі батьків яки не виходять з свого двору і треба благати поїхати в соседнее місто. Не всі такі. Як що у вас саме так, то значит вам це не підходить і все. А у когось батьки подорожують то чому б і ні. У мене наприклад можуть/хочуть поїхати до внуків.
1.Водієм автобуса. 2.Водієм автовоза/лавети. 3. Спец навченим людям, але як вже писали - ризиковано. Колеги так перевозили, було все ок. 4. Всіма іншими, по ситуації варіантами - друзями, родичами і т.д. Саме так раніше часто поступав, зараз це закрилось, що невиїзні.
Також, якщо сума невелика, ложив на карку євро, там знімав, дорого, але спокійно і нікуди не потрібно їздити забирати. Якщо не помиляюсь, за зняття в банкоматі комісія 20 євро з 1000 на приват з карткою в євро. Здається ліміт 3 чи 4 тис. євро в день. В магазинах оплата - без комісії. Зараз не знаю, чи така схема працює, на жаль невиїзний.
З метою збалансування попиту та пропозиції на валютному ринку Національний банк також вживає додаткових заходів.
По-перше, НБУ дозволить банкам із 21 липня 2022 року продавати безготівкову валюту громадянам із подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тис. грн (в еквіваленті). Це створить альтернативу вкладенню коштів у готівкову валюту, що зменшить попит на неї та тиск на обмінний курс у готівковому сегменті валютного ринку.
По-друге, Національний банк вживає окремих заходів для мінімізації витрачання міжнародних резервів на непріоритетні у воєнний час напрями.
Так, із 21 липня:
громадяни як і раніше матимуть змогу знімати з гривневих платіжних карток за кордоном 50 тис. грн (в еквіваленті) на місяць. Водночас ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих платіжних карток за кордоном змінено зі щомісячного на щотижневий: 12,5 тис. грн (в еквіваленті) на сім календарних днів;
зменшено щомісячний ліміт на P2P перекази громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тис. грн (в еквіваленті) до 30 тис. грн (в еквіваленті);
установлено щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнта в банку, відкритих у національній валюті. Це обмеження не відчує переважна більшість громадян, які перебувають за кордоном;