autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Укрпочта вкрали (підмінили) на 40000грн

jia | Мальчик-одуванчик **
21 июля 2022 в 19:36
Посилки створював в особистому кабінеті.
Передав в своє відділення і вони поїхали
Пролежали 2 тижні і поїхали назад "В звязку з закінченням терміну зберігання"
При отриманні побачив, що їх всі відкривали.
В присутності оператору відкрив і там не те, що в описі в кабінеті (опису при відправці з печатками не робив)
Притом відривали і наклеїли зверху пломби відділення, де лежало останнім днем. (в такому випадку посилки повинні повернутись назад нетронуті з пломбами мого відділення)
Заклеїли іншим скотчем (колір відрізняється)
В трекінгу ні слова про прийом і відмову, а також про якісь маніпуляції (акт огляду, пошкодження і т.д.)
Отримав від відділення акт "Наскрізні порізи пакування" з зазначенням того, що в середині не те.
Дома зняв відео, що вага сильно відрізняється в закритих
Дома на камеру відкрив інші дві, там видно, що пломба мого відділення відрізана чуть нижче мого розрізу
Зняв відео переписки на ОЛХ, де є фото запакованих посилок, є фото, що туди збирався класти.

Планую писати заяву на відшкодування

Питання.
1. Краще електронкою відправляти чи бумажку в відділення?
2. В поліцію заяву написати?
3. Шанси на відшкодування є?
Змінено jia (19:40 21/07/2022)
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
Re: Укрпочта вкрали (підмінили) на 40000грн
[Re: jia] 21 июля 2022 в 19:40
jia 21.07.2022 19:36 пишет:

Посилки створював в особистому кабінеті.
Передав в своє відділення і пони поїхали
Пролежали 2 тижні і поїхали назад "В звязку з закінченням терміну зберігання"
При отриманні побачив, що їх всі відкривали.
В присутності оператору відкрив і там не те, що в описі в кабінеті (опису з печатками не робив)
Притом відривали і наклеїли зверху пломби відділення, де лежало останнім днем.
Заклеїли іншим скотчем (колір відрізняється)
В трекінгу ні слова про прийом і відмову, а також про якісь маніпуляції (акт огляду, пошкодження і т.д.)
Отримав від відділення акт "Наскрізні порізи пакування" з зазначенням того, що в середині не те.
Дома зняв відео, що вага сильно відрізняється в закритих
Дома на камеру відкрив інші дві, там видно, що пломба мого відділення відрізана чуть нижче мого розрізу
Зняв відео переписки на ОЛХ, де є фото запакованих посилок, є фото, що туди збирався класти.

Планую писати заяву на відшкодування

Питання.
1. Краще електронкою відправляти чи бумажку в відділення?
2. В поліцію заяву написати?
3. Шанси на відшкодування є?

1. Бумажка
2. Так.
3. Хез...
Eugen3d | Супер писатель! ***
[Re: jia] 21 июля 2022 в 21:36
Спочатку написати лист-претензію до УкрПошти (бумажний варіант, рекомендованим листом), послідовно описавши все, що відбувалося з посилкою та відповідними доказами. Імовірніше за все буде відписка із серії "нічого не знаємо, службова перевірка не виявила порушень, звертайтесь до суду". І тоді вже звертатись до суду. Можно взяти за основу мій шаблон як я з Новою Поштою бодаюсь, але більше уваги приділити статям Закону України "Про захист прав споживачів". Виграти справу цілком реально, але все це затягнеться на рік-півтора За шаблонами звертайся в приватні повідомлення.
BorisB | гроза таксистов *
[Re: jia] 21 июля 2022 в 21:51
якщо вкрали то пиши заяву в поліцію
[Re: Eugen3d] 21 июля 2022 в 22:57
Eugen3d 21.07.2022 21:36 пишет:

Спочатку написати лист-претензію до УкрПошти (бумажний варіант, рекомендованим листом), послідовно описавши все, що відбувалося з посилкою та відповідними доказами. Імовірніше за все буде відписка із серії "нічого не знаємо, службова перевірка не виявила порушень, звертайтесь до суду". І тоді вже звертатись до суду. Можно взяти за основу мій шаблон як я з Новою Поштою бодаюсь, але більше уваги приділити статям Закону України "Про захист прав споживачів". Виграти справу цілком реально, але все це затягнеться на рік-півтора За шаблонами звертайся в приватні повідомлення.

Дякую
Djohny | V.I.P **
[Re: BorisB] 21 июля 2022 в 23:39
BorisB 21.07.2022 21:51 пишет:

якщо вкрали то пиши заяву в поліцію

+100. Тем более что на Укрпочте (во всяком случае у нас) наконец появились камеры.
Gavik | Достоевский *
[Re: jia] 22 июля 2022 в 13:06
Нужно быть готовым , что это очень надолго . Они будут тянуть с рассмотрением макс. допустимые сроки , потом отписываться что скоро рассмотрят . Лучше в эл. виде им претензию отправлять . Мне примерно месяцев 4-5 деньги возвращали . Больше с этой укрпочтой не связываюсь ... их бесплатная доставка , это гемор со всеми вытекающими .
shcherb | опытный писатель **
[Re: Gavik] 22 июля 2022 в 14:02
В ответ на:

Больше с этой укрпочтой не связываюсь ... их бесплатная доставка , это гемор со всеми вытекающими

є таке, гємор коли щось йде не так - забезпечений. Теж користувався безкоштовною ОЛХ доставкою разів 5. Все добре доки добре. А як тільки щось десь не так - все, починається жах і бюрократія. Останнього разу загубили десь відправлення. Спочатку 2 тижні розповідали про війну і затримки з доставкою, потім прийняли заяву на розшук відправлення, далі тиша. Тепер виявляється ще відправник має подати заявку на розшук бо моєї недостатньо. Гроші ОЛХ з мене зняв за товар, продавцю відповідно вони не поступили. Минуло вже 2 місяці. Що далі - хз, враховуючи незначну суму в 100 грн я забив на подальші розборки з укрпоштою.

п.с. ще раз при отриманні ОЛХ доставки заявили що огляд відправлення заборонено. Як блін заборонено?? Ця ж послуга якраз створена для можливості огляду
[Re: Gavik] 22 июля 2022 в 15:18
Gavik 22.07.2022 13:06 пишет:

Нужно быть готовым , что это очень надолго . Они будут тянуть с рассмотрением макс. допустимые сроки , потом отписываться что скоро рассмотрят . Лучше в эл. виде им претензию отправлять . Мне примерно месяцев 4-5 деньги возвращали . Больше с этой укрпочтой не связываюсь ... их бесплатная доставка , это гемор со всеми вытекающими .

Мнения разделились
Электронно я проходил поиск и возврат за отправку США, что они потеряли
А укр не проходил.
Просто на почту слать им?
ukrposhta@ukrposhta.ua
jurikua | Достоевский *
[Re: jia] 22 июля 2022 в 19:21
Разочарую, если вы принесли запакованый товар, вам не возместят
SARS | Супер писатель! **
[Re: jia] 22 июля 2022 в 20:15
Эксцессы у всех операторов бывают, но этого я знаю исключительно с хорошей стороны, начиная с отделения прямо в доме и заканчивая тем, что по OLX доставке вернули мне деньги а отправителю посылку, привезенную 23-го в мое отделение, но так и не забранную в виду известных событий. Хотя вроде и не обязаны были. И до того много чего успешно отправлял-получал без малейших проблем.
[Re: jurikua] 23 июля 2022 в 08:52
jurikua 22.07.2022 19:21 пишет:

Разочарую, если вы принесли запакованый товар, вам не возместят

Чому?
При втраті посилки - можливо.
Але посилка в мене з фактом і доказами відкриття її і перепломбування на відділенні, куди доставляли.
Бо не зможу довести, що там було?
Варіант
Але на якій підставі пакунок відкривали?
Тут зворотня проблема, навівть якщо там було повітря - вони неправомірно її відкрили
Змінено jia (08:55 23/07/2022)
Gavik | Достоевский *
[Re: jia] 23 июля 2022 в 09:31
В ответ на:

Мнения разделились
Электронно я проходил поиск и возврат за отправку США, что они потеряли
А укр не проходил.
Просто на почту слать им?
[email]ukrposhta@ukrposhta.ua<br[/email] />
<hr /></blockquote><font class="post">

Я звонил на их линию , в отделении грузили что без чека ничего не примут , потом выяснилось для олх чек не нужен , он делается автоматически . На их сайте есть бланки заявлений и в электронном виде , они его принимают , регистрируют и дают номер заявки . Нужно их постоянно прогружать и не пускать на самотек . В моем случае , посылка так и осталась в отделении , хотя по их записям уехала . Причем об этом мне написал получатель Деньги в конце концов вернули
Змінено Gavik (09:32 23/07/2022)
[Re: Gavik] 23 июля 2022 в 09:35
Gavik 23.07.2022 09:31 пишет:

Я звонил на их линию , в отделении грузили что без чека ничего не примут , потом выяснилось для олх чек не нужен , он делается автоматически . На их сайте есть бланки заявлений и в электронном виде , они его принимают , регистрируют и дают номер заявки . Нужно их постоянно прогружать и не пускать на самотек . В моем случае , посылка так и осталась в отделении , хотя по их записям уехала . Причем об этом мне написал получатель Деньги в конце концов вернули

Спасибо
Хоть и делал сам через кабинет, чеки есть ибо оплачивал дорогу туда и назад
Загружу контент, много фото и видео, наделаю коротких ссылок
Добавлю в заявление и отправлю по почте.

Не заплатят - пойду в полицию с заявой о краже и о укрывательстве
А дальше в суд
Змінено jia (09:35 23/07/2022)
Gavik | Достоевский *
[Re: jia] 23 июля 2022 в 11:19
В ответ на:

Не заплатят - пойду в полицию с заявой о краже и о укрывательстве
А дальше в суд

Полностью поддерживаю ! С ними так и нужно , бесит их пофигизм и безразличие ... короче пишите письма (С) . Добить ситуацию в свою пользу возможно и реально !
Lucky | Достоевский ***
[Re: jia] 23 июля 2022 в 14:26
В полицию уже сейчас напиши.
Оно кушать не просит.
kimi | Достоевский **
[Re: Lucky] 23 июля 2022 в 15:36
Моя особиста думка, в схемі замішаний працівник Укрпошти і покупець з ОЛХ. Від Укрпошти компенсацію буде отримати вкрай складно, на привеликий жаль поліція теж Вам мало чим допоможе. Ситація дуже неприємна, співчуваю.
kimi | Достоевский **
[Re: kimi] 23 июля 2022 в 15:38
Як клієнт пояснив той факт, що не прийшов забирати посилку?
Змінено kimi (15:38 23/07/2022)
[Re: kimi] 23 июля 2022 в 22:24
kimi 23.07.2022 15:38 пишет:

Як клієнт пояснив той факт, що не прийшов забирати посилку?

Ніяк
Вимкнув телефон і прибив акаунт ОЛХ
Все це вкажу в заяві
100% працівник Укрпошти злодій
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

4 користувачів і 131 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3338