autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВело

виилучення велосипеда на штрафмайданчик з поверненням

v0f41k | старый писатель ***
19 августа 2022 в 14:35
Вчора зранку я приїхавши на роботу в старий офіс, де при переїзді демонтували велопарковку пристібнув велосипед до великого стовпу рекламного білборда товстим ланцюгом з навесним замком та товстим тросом в двох місцях (багато так робив). Та поїхав звідти службовою машиною в інше місце.
Повернувшись вкінці робочого дня не побачив ані велосипеду ані стовпа
Свідки сказали приїхали демонтажники, демонтували рекламный стовп і разом з ним велосипед забрали.
Велосипед знайшовся на штрафмайданчику реклами, добре що повернули без штрафу за парковку, повезло що демонтажники не викинули зрізані замки і довести що саме я є власником зміг по ключам що підходять до замків, залишки замків також повернули разом з ланцюгом та тросом, навіть вантаж який був на багажніку зберігся.
Поліцію на місце не викликав, одразу подзвонив в київрекламу, вони дали телефон штрафмайданчику, поїхав на штрафмайданчик, там віддали.
Пошкодили велосипед не сильно, трохи тільки, перекидку, крило та замки.

Є питання які документи повинен мати велосипед? Чи можна звернувшись у Харків на завод ХВЗ зробити дублікат документу?
Чи у разі виклику поліції фотографії номера рами достатньо? Велосипед ХВЗ турист 93 року 157890, в зв'язку з встановленням перекидки shimano номер без її демонтажу прочитати не можливо. Рідний колір також мало де зберігся - розфарбован як папуга - яка фарба була тою пошкоджене місто і підмалював. Перефарбувати треба.
Змінено v0f41k (14:39 19/08/2022)
Парад | СуперСтар **
Re: виилучення велосипеда на штрафмайданчик з поверненням
[Re: v0f41k] 19 августа 2022 в 17:03
Если нет доков, я бы сделал спецзнаки на велосипеде и фотографировался с ним в разным местах в разные сезоны. Думаю, для полиции норм.
harald67 | подсевший на форум **
[Re: Парад] 19 августа 2022 в 17:26
Парад 19.08.2022 17:03 пишет:

Если нет доков, я бы сделал спецзнаки на велосипеде и фотографировался с ним в разным местах в разные сезоны. Думаю, для полиции норм.

А який у цьому сенс? Особливо якщо вєлу 30 років. В якому чинному нормативному є вимога мати номери та доки на велосипед?
SerjioMr | старый писатель **
[Re: v0f41k] 19 августа 2022 в 18:00
на рамі має бути номер рами. як мінімум записати або сфотографувати його
але так, якщо вел офіційни то є документ з його характеристиками та тим же номером в паспорті
Парад | СуперСтар **
[Re: harald67] 19 августа 2022 в 21:02
harald67 19.08.2022 17:26 пишет:

Парад 19.08.2022 17:03 пишет:

А який у цьому сенс? Особливо якщо вєлу 30 років. В якому чинному нормативному є вимога мати номери та доки на велосипед?

Спецзнаки - я имел в виду, свои особые отметины.
Вот на моем после пожара есть определенные следы. (Хотя паспорт на вел где-то валяется в архиве)
Vmike | СуперСтар **
[Re: v0f41k] 19 августа 2022 в 22:15
если действиетльно планируются ситуации, когда нужно постоянно доказывать чей велосипед, то закажите у гравера красивую табличку просто с фамилией, или даже что то типа "победителю чемпионата мира по боксу со стрельбой на длинные дистанции Пупкину Я.Я." и потом заклепочками или к сварщику толковому.
Mangust | бЭндеровец **
[Re: v0f41k] 19 августа 2022 в 22:36
v0f41k 19.08.2022 14:35 пишет:

Та поїхав звідти службовою машиною в інше місце.

Це погана робота, кидай її. Я на службовій автівці їздив навіть у Хорватію.
SARS | Супер писатель! **
[Re: Mangust] 20 августа 2022 в 00:19
Mangust 19.08.2022 22:36 пишет:

На "Велоработодатель года" контора явно не претендует, но в нынешнее время я бы работами не разбрасывался, а то не за что будет транспорт заправлять. Но документы на него выправить было бы не лишним. Я ксерокопию техпаспорта на свой ХВЗ 76 года выпуска всегда с собой вожу, хотя у меня служебная парковка на территории и я его там даже не пристегиваю. А если еду в местную командировку с риском не успеть до вечера, то на склад кидаю, на следующий день на подменном MTB приехать можно.
Змінено SARS (00:20 20/08/2022)
harald67 | подсевший на форум **
[Re: SARS] 20 августа 2022 в 09:11
SARS 20.08.2022 00:19 пишет:

Я ксерокопию техпаспорта на свой ХВЗ 76 года выпуска всегда с собой вожу.

А як ти примудрився зберегти техпаспорт на велосипед який є майже твоїм однолітком? У мене два вєла є (мій і дружини, який мабуть стане синовим) придбані десь у проміжку між 2002 та 2006 роками. Хотів уточнити коли саме придбав і виявилося що усі доки давно викинув. У мене всі інструкції і гарантії на техніку разом лежать і кожного року роблю ревізію і непотрібне викидаю, бо місця багато займають. А ти 46 років тримав папірці, які на сьогодні не мають жодного сенсу.
SARS | Супер писатель! **
[Re: harald67] 20 августа 2022 в 12:22
harald67 20.08.2022 09:11 пишет:

А як ти примудрився зберегти техпаспорт на велосипед який є майже твоїм однолітком? У мене два вєла є (мій і дружини, який мабуть стане синовим) придбані десь у проміжку між 2002 та 2006 роками. Хотів уточнити коли саме придбав і виявилося що усі доки давно викинув. У мене всі інструкції і гарантії на техніку разом лежать і кожного року роблю ревізію і непотрібне викидаю, бо місця багато займають. А ти 46 років тримав папірці, які на сьогодні не мають жодного сенсу.

На самом деле вел меня даже старше на пару лет(еще отец на нем ездил), и не смотря на регулярную эксплуатацию неплохо сохранился. А документы зачем выбрасывать, там тонкая брошюрка в отличии от современных талмудов на 100500 языках, а вдруг продавать так видно, что один хозяин и не тыренный. И сейчас, когда вел в разряд ретротехники перешел, даже пригодилось общественности, отсканил и на сайт ценителей выложил, для истории.
Змінено SARS (12:25 20/08/2022)
[Re: v0f41k] 22 августа 2022 в 08:55
документів до нього у мене не було, його мені віддав знайомий років 10 тому при переїзді у вигляді набору деталей (не вузлів, а саме деталей, зняте було абсолютно все що можливо відкрутити, навіть спици та втулки окремо від ободів), навіщо те було розібране пояснити не зміг.

Маю ще два велосипеди ХВЗ турист та спутник, цікаво як виглядають документи, наведи ссилку. Один з викуплен з пункту прийому металобрухту, другий купив всередині 90х за 30(!) гривень, за об'явою в газеті.
[Re: SARS] 22 августа 2022 в 09:11
SARS 20.08.2022 00:19 пишет:

Mangust 19.08.2022 22:36 пишет:

На "Велоработодатель года" контора явно не претендует...

Велопарковка переїхала разом з офісом і співробітниками в інше місце, але на старому місці багато чого службового залишилось, у тому числі склади та місця парковки частини службових автомобілів.
Службова автівка не є персональною, користується багато людей. Діє правило - поїздив передай наступному, або якщо на момент нікому не потрібна віджини на закріплену работодавцем стоянку.
Autoua.netФорумВело

Додаткова інформація
Модератор:

moderator 

0 користувачів і 1 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 4358