Я вже замінив 3 насоси. Перебрав (точніше, мені перебрали) рейку (всі приговороювали втулку, в підсумку стук був на амортизаторах). Замінив шнанг високого тиску, але ніяк не можу позбутися гудіння ГУР на стоячому авто при повернутому кермі. Повертаєш кермо і починається шум в ГУРі, в кермі опір і важкість (не зовсім важкий, але підсилення відсотків на 70). В безпосередній близькості до крайнього положення описаний ефект трохи посилюється.
Якщо кермо не чіпати, абсолютна тиша. Це вже я зараз розумію, що насос виключається з ймовірних винуватців. Спершу був куплений оригінал б.у., потім замінник новий. Всі три насоси абсолютно однаково себе ведуть. Насоси міняв виключно за рекомендацією сто, яке постійно щось вигадувало, то тиск малий, то продуктивність низька. Після встановлення нового, просто знизили пличима і на тому все.
Був замінений шланг високого тиску. На машині стояв перевальцований шланг, на одному з сервісів зразу ж на це звернули увагу і наполегливо рекомендували заміни, типу там може бути мало прохідність, але в самій рейці отвори меньші за горошину. Був придбаний оригінальний шланг, але через певний, короткий час на швах почала виступати рідина, саме в тій частині вже був перевальцований той шланг, що стояв раніше. Є припущення, то слабке місце
Замінив назад на перевальцований.
Система дуже мала, тому варіантів для виключення залишається не багато.
1. Рейка, до реставрації теж була така проблема, не настільки виразна, але теж руль був тяжкуватий і насос трохи підгужував. Є сумніви в її реставрації, точніше, довіри майстрам нуль, але як би мати хоча б теоретичне підтвердження, я з них не злізу. Зараз тільки логічно допускаю, просто не звернули увагу на проблему і тупо заміни ремкоплект. Перед реставрацією така проблема мною була озвучена і отримано запевнення, що подивляться чи в рейці справа (тоді ще насос ніхто не звинувачував)
2. Залишається три патрубки, один від рейки до бачка, ще два від бачка до насосу. На них замінені всі хомути, вони абсолютно сухі.
3. Рідина. Її вже стільки пішло, що зараз найдешевша з Перова, але це найнеймовірніша версія.
За весь час був на 4 сервісах по гідравліці (Мастер Сервіс, Генстар, УкрГідравліка, СПРО). Такого жахливого відношення і технічної грамотності важко описати. Як для прикладу, на одній із станцій не було чим залити систему і якби я випадково не взяв з собою масло, авто залишилось би ночувати в боксі. А ще шланг високого тиску зібрали на старі мідні шайби, після затяжки яких стружка тирчала в різні боки. Я вже мовчу про прокачку системи, яку мені довелося спостерігати...
По моїм міркування. Рідина в спокійному положенні циркулює по малому кругу, не потрапляючи в циліндр рейки і шуму немає, отже і проблем в цьому кільці немає, а коли золотнік втручається в роботу і підключає циліндр, починається шум. Отже і проблема десь в кільці золотнік-циліндр.
Після виливу душі, може хтось має якій припущення з підкріпленою теорію, буду дуже вдячний.
Змінено junior (02:32 27/08/2022)