autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Поглиблене вивчення ГУР

junior | V.I.P *
Поглиблене вивчення ГУР
27 августа 2022 в 02:31
Це якесь прокляття
Я вже замінив 3 насоси. Перебрав (точніше, мені перебрали) рейку (всі приговороювали втулку, в підсумку стук був на амортизаторах). Замінив шнанг високого тиску, але ніяк не можу позбутися гудіння ГУР на стоячому авто при повернутому кермі. Повертаєш кермо і починається шум в ГУРі, в кермі опір і важкість (не зовсім важкий, але підсилення відсотків на 70). В безпосередній близькості до крайнього положення описаний ефект трохи посилюється.

Якщо кермо не чіпати, абсолютна тиша. Це вже я зараз розумію, що насос виключається з ймовірних винуватців. Спершу був куплений оригінал б.у., потім замінник новий. Всі три насоси абсолютно однаково себе ведуть. Насоси міняв виключно за рекомендацією сто, яке постійно щось вигадувало, то тиск малий, то продуктивність низька. Після встановлення нового, просто знизили пличима і на тому все.

Був замінений шланг високого тиску. На машині стояв перевальцований шланг, на одному з сервісів зразу ж на це звернули увагу і наполегливо рекомендували заміни, типу там може бути мало прохідність, але в самій рейці отвори меньші за горошину. Був придбаний оригінальний шланг, але через певний, короткий час на швах почала виступати рідина, саме в тій частині вже був перевальцований той шланг, що стояв раніше. Є припущення, то слабке місце
Замінив назад на перевальцований.

Система дуже мала, тому варіантів для виключення залишається не багато.

1. Рейка, до реставрації теж була така проблема, не настільки виразна, але теж руль був тяжкуватий і насос трохи підгужував. Є сумніви в її реставрації, точніше, довіри майстрам нуль, але як би мати хоча б теоретичне підтвердження, я з них не злізу. Зараз тільки логічно допускаю, просто не звернули увагу на проблему і тупо заміни ремкоплект. Перед реставрацією така проблема мною була озвучена і отримано запевнення, що подивляться чи в рейці справа (тоді ще насос ніхто не звинувачував)
2. Залишається три патрубки, один від рейки до бачка, ще два від бачка до насосу. На них замінені всі хомути, вони абсолютно сухі.
3. Рідина. Її вже стільки пішло, що зараз найдешевша з Перова, але це найнеймовірніша версія.

За весь час був на 4 сервісах по гідравліці (Мастер Сервіс, Генстар, УкрГідравліка, СПРО). Такого жахливого відношення і технічної грамотності важко описати. Як для прикладу, на одній із станцій не було чим залити систему і якби я випадково не взяв з собою масло, авто залишилось би ночувати в боксі. А ще шланг високого тиску зібрали на старі мідні шайби, після затяжки яких стружка тирчала в різні боки. Я вже мовчу про прокачку системи, яку мені довелося спостерігати...

По моїм міркування. Рідина в спокійному положенні циркулює по малому кругу, не потрапляючи в циліндр рейки і шуму немає, отже і проблем в цьому кільці немає, а коли золотнік втручається в роботу і підключає циліндр, починається шум. Отже і проблема десь в кільці золотнік-циліндр.

Після виливу душі, може хтось має якій припущення з підкріпленою теорію, буду дуже вдячний.
Змінено junior (02:32 27/08/2022)
Cirax | Достоевский *
Re: Поглиблене вивчення ГУР
[Re: junior] 27 августа 2022 в 03:06
Патрубки проверяли, подсоса нет?
Может где чуть воздух тянет, сразу жидкость в суспензию собьёт, и будет гул.
Gavik | Достоевский *
[Re: junior] 27 августа 2022 в 08:06
В ответ на:

Після виливу душі, може хтось має якій припущення з підкріпленою теорію, буду дуже вдячний

Может немного не в тему , но я когда то скачал с торрента обучающие фильмы для сто от Тоеты . Там все в подробных деталях рассказано и показано о работе всех систем авто . Может поищи , посмотри . Эти все рассказы супер спецов с сто до У меня тоже была проблема с плавающими холостыми оборотами , глохла , ездить невозможно было . Чего мне только не говорили ... заслонку менять , или реставрировать , моторчик хх хода ( у меня их уже 2 ) мап и т.д. Пока один умнейший человек не по рекомендовал мне заправить премиум бензин от окко ( ни коим образом не реклама , надежда на то , что он должен быть нормальным ) Проблема плавно ушла !
Змінено Gavik (08:27 27/08/2022)
kym | V.I.P *
[Re: junior] 27 августа 2022 в 10:52
так в крайнем положении и должно гудеть
точнее просто гудит у всех
тут же одно из крайних положений тупо уменьшает в минимум рабочее пространство цилиндра на той стороне, а насос качает...
junior | V.I.P *
[Re: Cirax] 27 августа 2022 в 11:16
Cirax 27.08.2022 03:06 пишет:

Патрубки проверяли, подсоса нет?
Может где чуть воздух тянет, сразу жидкость в суспензию собьёт, и будет гул.

Патрубки перевіряли, я вже заглядав з різних сторін, підсосу немає і бульбашок в бачку немає.
junior | V.I.P *
[Re: kym] 27 августа 2022 в 11:18
kym 27.08.2022 10:52 пишет:

тут же одно из крайних положений тупо уменьшает в минимум рабочее пространство цилиндра на той стороне, а насос качает...

Гуде починаючи з положення рівно, коли починаєш обертати кермо. Натягуєш торсіон (з положення рівно повертаєш кермо на 45° і тримаєш гул є).
Ближче до крайніх положень гул стає сильнішим.
А в крайньому положенні насос скидає тиск, але в такому режимі я кермо не тримаю
Змінено junior (11:24 27/08/2022)
junior | V.I.P *
[Re: Gavik] 27 августа 2022 в 11:20
Gavik 27.08.2022 08:06 пишет:

В ответ на:

Після виливу душі, може хтось має якій припущення з підкріпленою теорію, буду дуже вдячний

Может немного не в тему , но я когда то скачал с торрента обучающие фильмы для сто от Тоеты . Там все в подробных деталях рассказано и показано о работе всех систем авто . Может поищи , посмотри . Эти все рассказы супер спецов с сто до У меня тоже была проблема с плавающими холостыми оборотами , глохла , ездить невозможно было . Чего мне только не говорили ... заслонку менять , или реставрировать , моторчик хх хода ( у меня их уже 2 ) мап и т.д. Пока один умнейший человек не по рекомендовал мне заправить премиум бензин от окко ( ни коим образом не реклама , надежда на то , что он должен быть нормальным ) Проблема плавно ушла !

На ютубі є чудовий ролік про систему ГУР, там все розжованно, але там принцип роботи, а не ймовірні поломки.
Взагалі, такі симптоми притаманні повітрю в системі, слабо натягнутому ремені або низькій якості рідини. В мене то все виключено.
Змінено junior (11:25 27/08/2022)
Рост | ex NetGuy ***
[Re: junior] 27 августа 2022 в 13:46
junior 27.08.2022 02:31 пишет:

Це якесь прокляття
3. Рідина. Її вже стільки пішло, що зараз найдешевша з Перова, але це найнеймовірніша версія.

Чи є/була ця проблема з залитим маслом, яке рекомендує виробник для конкретно цього ГУР?
Тому що є такі, що можуть працювати практично на будь-якому, а є такі, які навіть можна вбити, заливши не те масло.
junior | V.I.P *
[Re: junior] 27 августа 2022 в 13:56
В книжці написано Дектрон 2/Декстрон 3
Заливав, і другий, і третій, різниці взагалі ніякої. Заливав Мобіл, КронОіл, Кастрол, зараз найдешевший з Перова дектрон 2.

Я, майже кожного дня намагаюся сам вирішити проблему і проводжу якійсь маніпуляції.
Сьогодні підвісив передок і дуже повільно обертав кермо без запуску двигуна. В бачку постійно з'являються бульбашки. Потім взявся руками за одне колесо і обертав рейку за колесо, в рейці чутко, як пересувається рідина з характерним звуком вакууму, типу наче цилиндр в рейці з повітрям.
Я правильно розумію ж, система має бути повністю герметична і навіть натяку на вакуум не може бути.
З під сальників на рейці може потрапляти повітря? Сама рейка не тече, знімав пильники, там сухо

ПС може я не правильно підібрав термін вакуум, простіше, чути я рідина ходить в циліндрі рейки с характерним звуком
Змінено junior (14:24 27/08/2022)
HC-man | V.I.P *
[Re: junior] 27 августа 2022 в 21:51
В насосе есть перепускной клапан. Его проверь в первую очередь.
junior | V.I.P *
[Re: HC-man] 27 августа 2022 в 23:49
HC-man 27.08.2022 21:51 пишет:

В насосе есть перепускной клапан. Его проверь в первую очередь.

Три насоси ставились, на всіх однакова робота системи

Всі три на сто ставились на стенд, два давлять 110 бар (Китай і Тайвань), ще один 80 бар (оригінал з розборки).
junior | V.I.P *
[Re: junior] 4 сентября 2022 в 12:39
Був у реечника, який перебирав мою рейку

Знизує плечима, типу це не рейка, але пропонує поміняти на ремонтну.

І я поглинув в роздуми.
Якщо і правда не рейка і мені поставлять якийсь мотлох? Моя не пройшла і 100 тис

Викручую мозок, як не вляпатись в новий виток пригод
orys | V.I.P *
[Re: junior] 4 сентября 2022 в 14:05
junior 04.09.2022 12:39 пишет:

Був у реечника, який перебирав мою рейку

Знизує плечима, типу це не рейка, але пропонує поміняти на ремонтну.

І я поглинув в роздуми.
Якщо і правда не рейка і мені поставлять якийсь мотлох? Моя не пройшла і 100 тис

Викручую мозок, як не вляпатись в новий виток пригод

Був один форд, куплений у нашого «наїздника», дуже багато з ним прийшлося повозитися. Відносно ГУРа, спалив 2 насоса за короткий період, поїздив без нього, доволі в місті важко. Зрозумів, що пошук причини був би занадто довго та коштовно. Тому підхід простий - замінив з розборки все одразу, від бачка і до рульового механізму, включно з насосом та всіма шлангами. Тоді перестало все гудіти, працювало, як слід, доки їздив тією машиною. А гуде - рідина не попадає в насос і скоро згорить. У мене взагалі пінилося в бачку
junior | V.I.P *
[Re: junior] 4 сентября 2022 в 14:26
Я не знаю чи гудить насос чи рейка.
Гудить тільки коли починаєш обертати кермо (скручується торсіон в рейці)
Рідина в бачку не пінится
Є бульбашки, коли мотор вимкнути і обертати кермом (передні колеса вивішені)
Змінено junior (14:27 04/09/2022)
ds2 | энтузиаст *****
[Re: junior] 4 сентября 2022 в 14:28
junior 27.08.2022 11:18 пишет:

kym 27.08.2022 10:52 пишет:

Гуде починаючи з положення рівно, коли починаєш обертати кермо. Натягуєш торсіон (з положення рівно повертаєш кермо на 45° і тримаєш гул є).
Ближче до крайніх положень гул стає сильнішим.
А в крайньому положенні насос скидає тиск, але в такому режимі я кермо не тримаю

После 70 тык начал на Гетце гудеть насос ГУРа в крайних положениях.
По совету с форума разобрали насос, достали все пластинки похожие на крыльчатку, почистили/попротирали и собрали назад. Гул пропал.
Масло в ГУР в тот раз не меняли, но меняю всегда вовремя по регламенту.
Еще тык через 70 процедуру пришлось повторить. Сейчас на 155т тишина
junior | V.I.P *
[Re: junior] 4 сентября 2022 в 14:36
В мене не в крайніх положення. Незалежно від положення керма, як тільки починаєш обертати, йде гул.
Це 99% не насос. Замінено три насоси, в тому числі оригіл і новий
Cirax | Достоевский *
[Re: junior] 4 сентября 2022 в 15:37
junior 04.09.2022 14:36 пишет:

В мене не в крайніх положення. Незалежно від положення керма, як тільки починаєш обертати, йде гул.

Вы писали про пузырьки в жидкости, если вращать руль.
Дальше нет смысла даже искать. Нужно сначала убрать, или выгнать воздух с системы.
junior | V.I.P *
[Re: Cirax] 4 сентября 2022 в 15:53
Cirax 04.09.2022 15:37 пишет:

junior 04.09.2022 14:36 пишет:

Вы писали про пузырьки в жидкости, если вращать руль.
Дальше нет смысла даже искать. Нужно сначала убрать, или выгнать воздух с системы.

Пузирькі тільки на вивишених колесах, коли обертаєш кермо
Як їх вигнати, я вже поняття не маю, пробував різні методики, але все одно піднімаєш передок обертаєш кермо і з десяток пущирьків є в бачку.
Як їх прибрати, а точніше, як знайти звідки вони беруться?
На сервісі на то взагалі не звертають увагу, вони так не прокачують систему, кажуть запустити мотор і обертати кермо, в такому режимі бульбашок немає і рідина не піниться взагалі. Тільки на вивішених колесах і на заглушеному моторі
Змінено junior (15:55 04/09/2022)
HC-man | V.I.P *
[Re: junior] 5 сентября 2022 в 18:06
Была у меня одна рейка. Ставил ее вместо потекшей, выбрал на разборке самую сухую и ржавую.
Лет 5 наверно катался с ней и несколько раз пришлось прокачивать систему (шланги, патрубки и т.п.). Помогало вывесить передние колеса, сначала руль покрутить на незаведеном раз 20 туда-сюда, потом завести и то же самое. Иначе скрежет, гул и море пены. И нигде даже запотевания не было.
Из меня гидравлик еще тот. Но подозреваю, что где-то подпускает, перепускает между каналами, где не нужно.
Змінено HC-man (18:09 05/09/2022)
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Поглиблене вивчення ГУР

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 18 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2682