Здається, була така тема, або пости в якійсь темі, - не знайшла.
Зараз, коли у кожного другого в домі є кіт або собака, природнім є підгодовування таких самих хвостиків у дворі, на вулиці, які не мають люблячих господарів. У мене завжди з собою в сумці є сухий або пакетик вологого корму.
Власне, написання цього тексту спонукала реакція сусідів на це. У дворі давно живе кішка, яка двічі на рік приносить кошенят, отака плодовита виявилась.Крім неї та її дітей, які залишаються у дворі, періодично зявляються приблуди, які також хочуть їсти. Але виявляється. що не всі такі добрі до них, як я.
"Добрі люди" спочатку забили всі отвори у підвали, мотивуючи тим, що коти там "гадять", а зараз не задоволені тим, що їх годують, тому що їм "воняет". Зовсім недавно в кущі біля будинку прибилося маленьке кошеня з пошкодженою лапкою, яке не виходить з тих кущів. Підгодовую декілька тижнів, до себе не підпускає, якесь зовсім дике. Але весь час жалібно мявчить. Що сьогодні я почула від якогось типа на парковці, коли годувала це мале, навіть не дозволю собі відтворити.
Власне, хочу запитати, можливо хтось знає, чи є якісь волонтерські організації, які можуть зайнятись стерилізацією таких кішок, щоби не зявлялись на світ не бажані для людей тварини? Які можуть таких кошенят прихистити від людей?
А як у ваших дворах відносяться до таких тварин?
Всі, хто був у Туреччині, особливо у Стамбулі, мабуть звернули увагу, як там відносяться до вуличних котів. Я була просто шокована такою турботою Чи будемо ми колись як турки в цьому питанні?