autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Greeny | важничающий писатель **
Обкатка Plug-in Hybrid
4 октября 2022 в 20:21
Ось таке хитре питання. Як обкатувати Plug-in Hybrid. В принципі, можна довго їздити на електриці, з ДВС, яке рідко підключається. Як цей ДВС обкатається в таких режимах?
Mr.Di | V.I.P ***
Re: Обкатка Plug-in Hybrid
[Re: Greeny] 4 октября 2022 в 20:46
Greeny 04.10.2022 20:21 пишет:

Ось таке хитре питання. Як обкатувати Plug-in Hybrid. В принципі, можна довго їздити на електриці, з ДВС, яке рідко підключається. Як цей ДВС обкатається в таких режимах?

а навіщо його обкатувати?
зі звичайним ДВС вже давно такого не роблять, так є рекомендації не «крутити» декілька перших тис км, але в плагіні в цьому навряд чи буде потреба
Ekspert83 | СуперСтар *
[Re: Greeny] 4 октября 2022 в 23:36

І що треба обкатувати?
[Re: Mr.Di] 5 октября 2022 в 08:39
Mr.Di 04.10.2022 20:46 пишет:

а навіщо його обкатувати?
зі звичайним ДВС вже давно такого не роблять, так є рекомендації не «крутити» декілька перших тис км, але в плагіні в цьому навряд чи буде потреба

Ось за 250 км пробігу ДВС підключався пару разів, і то тільки тому що я його примусово в гибридний режим поставив. А там є свій сажевий фільтр і тп. Тобто двигун практично взагалі не не використовувався. Сподіваюсь що це ок. Тойота в Україні не знає що з цім робити і не може дати жодної поради.
Vladocaster | старожил ***
[Re: Greeny] 5 октября 2022 в 09:14
Доречі, кілька днів тому (після інфокара про рав) сам думав про те, як обкатувати плагін. І от що я думаю: якщо сильно муляє, то поїздь якийсь час у гібридному режимі/режимі зарядки чи що там є, щоб мотор побільше попрацював. Але якщо юзати плагін саме як плагін, то я б напевно сильно не парився - мотор і так нечасто працює, тому імовірність потенційної поломки через неправильну обкатку практично нульова. Не думаю, що що це прям так критично. А трансмісія і так притреться. Імхо.
Disnake | Достоевский *
[Re: Greeny] 5 октября 2022 в 11:11
а які проблеми? немає зв’язку двигуна з шассі а при обкатці головне не перенавантажувати двигун різкими підвищеннями та падіннями обертів - а в гібридах цього апріорі неможливо зробити двигуном електроніка керує
ну й при тих моточасах що він напрацює це вже проблема 3-го володаря
Slavik-d | сталкер закарпатья ***
[Re: Greeny] 5 октября 2022 в 12:49
Не знаю як тойота, але Вольт сам знає коли треба запустити двигун, щоб розігнати масло і оновити пальне в паливній системі. Раз на 6 тижнів він сам заведеться і спалить 100 грам палива.
Змінено Slavik-d (12:50 05/10/2022)
[Re: Slavik-d] 5 октября 2022 в 13:32
Slavik-d 05.10.2022 12:49 пишет:

Не знаю як тойота, але Вольт сам знає коли треба запустити двигун, щоб розігнати масло і оновити пальне в паливній системі. Раз на 6 тижнів він сам заведеться і спалить 100 грам палива.

Так, я вже у друга питав який на Вольтє. Каже, що сам запускає. Теж саме і на Peugeout 3008. А на Тойоті такого здається немає.

Ну, побачимо протягом кілька місяців.

П.С. Тойота офіціали. Ну, ви там іноді вмикайте ДВС... Спеціалісти))
Змінено Greeny (15:49 05/10/2022)
Vladocaster | старожил ***
[Re: Greeny] 5 октября 2022 в 16:13
В мануалі нічого не пишуть?

Я ж кажу, якщо муляє, то…

Greeny 05.10.2022 13:32 пишет:

Ну, ви там іноді вмикайте ДВС...

Змінено Vladocaster (16:16 05/10/2022)
[Re: Vladocaster] 5 октября 2022 в 17:37
Vladocaster 05.10.2022 16:13 пишет:

В мануалі нічого не пишуть?

Я ж кажу, якщо муляє, то…

Greeny 05.10.2022 13:32 пишет:

Ну, ви там іноді вмикайте ДВС...

В мануалі - нічого. Я полазив по різним англо і не тільки сайтам, теж нічого немає...
Вже цікаво як Тойота з цім живе)
patrongod | читатель *****
[Re: Greeny] 6 октября 2022 в 16:53
Доброго дня. Перші 500км катався на режимі гібрид, без прискорення «в пол». Зараз, вмикаю спорт, пару раз на тиждень, щоб працював двигун. Якщо коротко, по можливості заряджаю батарею і катаюсь на електро, раз-два на тиждень примусово вмикаю двигун.
[Re: patrongod] 6 октября 2022 в 18:52
patrongod 06.10.2022 16:53 пишет:

Доброго дня. Перші 500км катався на режимі гібрид, без прискорення «в пол». Зараз, вмикаю спорт, пару раз на тиждень, щоб працював двигун. Якщо коротко, по можливості заряджаю батарею і катаюсь на електро, раз-два на тиждень примусово вмикаю двигун.

Дякую!
Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

1 користувачів і 20 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1450