Ось таке хитре питання. Як обкатувати Plug-in Hybrid. В принципі, можна довго їздити на електриці, з ДВС, яке рідко підключається. Як цей ДВС обкатається в таких режимах?
Greeny 04.10.2022 20:21 пишет: Ось таке хитре питання. Як обкатувати Plug-in Hybrid. В принципі, можна довго їздити на електриці, з ДВС, яке рідко підключається. Як цей ДВС обкатається в таких режимах?
а навіщо його обкатувати? зі звичайним ДВС вже давно такого не роблять, так є рекомендації не «крутити» декілька перших тис км, але в плагіні в цьому навряд чи буде потреба
Greeny 04.10.2022 20:21 пишет: Ось таке хитре питання. Як обкатувати Plug-in Hybrid. В принципі, можна довго їздити на електриці, з ДВС, яке рідко підключається. Як цей ДВС обкатається в таких режимах?
а навіщо його обкатувати? зі звичайним ДВС вже давно такого не роблять, так є рекомендації не «крутити» декілька перших тис км, але в плагіні в цьому навряд чи буде потреба
Ось за 250 км пробігу ДВС підключався пару разів, і то тільки тому що я його примусово в гибридний режим поставив. А там є свій сажевий фільтр і тп. Тобто двигун практично взагалі не не використовувався. Сподіваюсь що це ок. Тойота в Україні не знає що з цім робити і не може дати жодної поради.
Доречі, кілька днів тому (після інфокара про рав) сам думав про те, як обкатувати плагін. І от що я думаю: якщо сильно муляє, то поїздь якийсь час у гібридному режимі/режимі зарядки чи що там є, щоб мотор побільше попрацював. Але якщо юзати плагін саме як плагін, то я б напевно сильно не парився - мотор і так нечасто працює, тому імовірність потенційної поломки через неправильну обкатку практично нульова. Не думаю, що що це прям так критично. А трансмісія і так притреться. Імхо.
а які проблеми? немає зв’язку двигуна з шассі а при обкатці головне не перенавантажувати двигун різкими підвищеннями та падіннями обертів - а в гібридах цього апріорі неможливо зробити двигуном електроніка керує ну й при тих моточасах що він напрацює це вже проблема 3-го володаря
Не знаю як тойота, але Вольт сам знає коли треба запустити двигун, щоб розігнати масло і оновити пальне в паливній системі. Раз на 6 тижнів він сам заведеться і спалить 100 грам палива.
Slavik-d 05.10.2022 12:49 пишет: Не знаю як тойота, але Вольт сам знає коли треба запустити двигун, щоб розігнати масло і оновити пальне в паливній системі. Раз на 6 тижнів він сам заведеться і спалить 100 грам палива.
Так, я вже у друга питав який на Вольтє. Каже, що сам запускає. Теж саме і на Peugeout 3008. А на Тойоті такого здається немає.
Ну, побачимо протягом кілька місяців.
П.С. Тойота офіціали. Ну, ви там іноді вмикайте ДВС... Спеціалісти))
Доброго дня. Перші 500км катався на режимі гібрид, без прискорення «в пол». Зараз, вмикаю спорт, пару раз на тиждень, щоб працював двигун. Якщо коротко, по можливості заряджаю батарею і катаюсь на електро, раз-два на тиждень примусово вмикаю двигун.
patrongod 06.10.2022 16:53 пишет: Доброго дня. Перші 500км катався на режимі гібрид, без прискорення «в пол». Зараз, вмикаю спорт, пару раз на тиждень, щоб працював двигун. Якщо коротко, по можливості заряджаю батарею і катаюсь на електро, раз-два на тиждень примусово вмикаю двигун.