Підкажіть, в кого є досвід чистки димаря не механічно, а всілякими засобами які мають згорати в печі? Розумію, що схожий результат наврядчи можливий, але може є якісь частково дієві пропозиції на ринку? Дякую!
пару років тому погрався, в епіцентрі накупляв і торбочок, і колод для спалювання...фігня то все, якщо воно забите, і особливо якщо сам димар великий по довжині, то краще ніж механічно - ніяк
Rajesh 11.10.2022 10:50 пишет: Підкажіть, в кого є досвід чистки димаря не механічно, а всілякими засобами які мають згорати в печі? Розумію, що схожий результат наврядчи можливий, але може є якісь частково дієві пропозиції на ринку? Дякую!
Если уже забит так, что надо чистить, то только механически, химию надо добавлять превентивно чтобы оно не налипало. Как-то отец на даче березой топил - жость, выход трубы напрочь забило дегтем, еле отодрали.
З дровами здається то тільки коли піч безпосередньо до труби під'єднанна і факел потрапляє в трубу. Якщо через лабіринт то умови для випалювання сажі в трубі не створяться, але сам лабіринт почиститься.
Картопляних шкурок треба декілька кг та ще й сухі, це не так просто назбирати та й воно за принципом дії таж сама хімія.
Ще можна петарди спробувати, створюється ударна хвиля і струшує бруд.
Але у будь-якому разі результат наступний: з труби має нападати сажа до низу. Якщо щось нападало значить спосіб працює.
сорян, встрягну в тему: а якщо смердить хімією з повітропровіда - то шо то є? читав, шо то або пічка нова, або з ремонту щось залишилося - типу стики змазували. І воно проходить через пару тижнів. Але дому 8 років... але ремнт був нещодавно... що робити? топити і чекати що пройде? бо треба провітрюваті підчас топки
Diamond_77 12.10.2022 16:43 пишет: сорян, встрягну в тему: а якщо смердить хімією з повітропровіда - то шо то є? читав, шо то або пічка нова, або з ремонту щось залишилося - типу стики змазували. І воно проходить через пару тижнів. Але дому 8 років... але ремнт був нещодавно... що робити? топити і чекати що пройде? бо треба провітрюваті підчас топки
не зрозумів - в хаті чути запах? чи то про запах з димаря?
Diamond_77 12.10.2022 16:43 пишет: сорян, встрягну в тему: а якщо смердить хімією з повітропровіда - то шо то є? читав, шо то або пічка нова, або з ремонту щось залишилося - типу стики змазували. І воно проходить через пару тижнів. Але дому 8 років... але ремнт був нещодавно... що робити? топити і чекати що пройде? бо треба провітрюваті підчас топки
в хаті запах, що йде з повітропровіда. Не дим, а якась хімія може якась замазка при ремонті попала всередину повітропровіда і зараз вона вигорає
maxsakh 12.10.2022 09:44 пишет: Цікавився якось питанням... Деякі петардами чистять, але варто зважити все, щоб нічого не повиривало зайвого.
Присутствовал, когда булерьян так чистили - просто кидали в топку банку с 50гр. бензина. Ну что сказать... Один раз помогло - сажи вылетело куча. А вот на второй раз - дымоход разрушился.
в хаті запах, що йде з повітропровіда. Не дим, а якась хімія може якась замазка при ремонті попала всередину повітропровіда і зараз вона вигорає
тут імхо проблема та ж що і в топікстартера. погана тяга = пре запах в хату. в мене періодично при розпалі дим сочиться в хату, десь є щілини. Але якщо загорілося нормально і тяга є, то який би там запах не був, все має летіти в трубу. моя думка - треба чистити димохід
maxsakh 12.10.2022 09:44 пишет: Цікавився якось питанням... Деякі петардами чистять, але варто зважити все, щоб нічого не повиривало зайвого.
У меня отец в свои 90лет прочистил от и до. Погас котёл, а газ на горелки выключается секунд через 15. Вот он туда искру от пьезо и подал. Вся сажа вылетела, вместе с окнами.
тут імхо проблема та ж що і в топікстартера. погана тяга = пре запах в хату. в мене періодично при розпалі дим сочиться в хату, десь є щілини. Але якщо загорілося нормально і тяга є, то який би там запах не був, все має летіти в трубу. моя думка - треба чистити димохід
тяга норм - догори фігарить ого-го... та й запах не диму, а як пластік палений і ще - коли багаття невеличке - то запаху нема. якщо розкочегарити - то з'являється
Піч по типу буржуйки? Фарба мала б прогоріти після 1-2 використань з хорошим жаром, але в мене вже третій рік користування, якщо довго не протоплювати буває смердить пластиком. ХЗ чого так.
По порадам вище роблю висновок що то все фігня і тре механічне втручання, але трохи ще почекаю, може щось порадять.
Rajesh 12.10.2022 23:48 пишет: Піч по типу буржуйки? Фарба мала б прогоріти після 1-2 використань з хорошим жаром, але в мене вже третій рік користування, якщо довго не протоплювати буває смердить пластиком. ХЗ чого так.
По порадам вище роблю висновок що то все фігня і тре механічне втручання, але трохи ще почекаю, може щось порадять.
ні, там якійсь німецкій крутий камін читав, що я не перший такий - радять максимально загрузити дровами і все прогорить... поки що разів 5 палив (але не сильно) запах то слабкий, то сильний
Rajesh 11.10.2022 10:50 пишет: Підкажіть, в кого є досвід чистки димаря не механічно, а всілякими засобами які мають згорати в печі? Розумію, що схожий результат наврядчи можливий, але може є якісь частково дієві пропозиції на ринку? Дякую!
Купив цей порошок. Вже разів п'ять використовивал. Щось ефекту не бачу. В мене камін відкритого типу і топка покрита сажею. Не бачу щоб даже у топці сажа осипалася.
GreenMile 12.10.2022 00:07 пишет: Если уже забит так, что надо чистить, то только механически, химию надо добавлять превентивно чтобы оно не налипало. Как-то отец на даче березой топил - жость, выход трубы напрочь забило дегтем, еле отодрали.
А я на алишке купил набор для дымохода с щёткой, механически почистил, сажи мало натрусил, так что думаю что те соли для дымохода и дрова дубовые рулят