zumnuj 21.10.2022 18:37 пишет: І що його робити в такій ситуації? Варіант з олейною допускати не будемо. Але якщо наприклад то було якесь палево і там умовно 10w-40, або взагалі якась мінералка? Наскільки це нашкодить ваговському дизелю, з сажевим на пробізі 290 ткм?
А якщо масло 5-40, як відризнити мінералку від сінтетики??? :-)
Да мінералка чи полу буде ну дуже густа в різниці із синтетикою.
Тобто ті цифри "масло 5-40" - до спини? Мінералка завжди густа? :-)
Ну тоді забийте та спокійно катайтеся. Чим холодніше тим густіше мастило, особливо коли заливається нове на вулиці чи в прохолодному боксі. Я 10w40 колись заливав при -10 на вулиці, так густе було як мед і нічого не сталося, за то при +30 в літку, таке ріденьке навіть на холодну Все відносно
+
Треба порівняти густину при однаковій температурі.
zumnuj 21.10.2022 22:48 пишет: Краще скажіть чи може синтетика з однаковими допусками, але різних виробників відрізнятися по густині?)))
Так зверху у пості ж навели навіть такі дані, як раз по мастилах, про які ти питав. Більше того, коли років 15 тому одногрупник працював у представництві Mobil, то казав що одна й тама сама за назвою синтетика цього виробника з Турецкого заводу та з фінського трохи відрізнялися фізичними характеристиками. Був навіть скандал коли сірі ділери завезли до білораши (куди за логістикою самого мобіла везли мастила з Фінляндії , а до нас з Туреччини) турецький мобіл з України. Споживачі ґвалт здійняли що мастило не таке, як раніше було.
Саме цікаве, жодних надписів українською чи російською нема. Сервісник впринципі теж сказав що здивований ле я його купив, оскільки в такій каністрі хіба закордоном можна купити його.
Ну тоді забийте та спокійно катайтеся. Чим холодніше тим густіше мастило, особливо коли заливається нове на вулиці чи в прохолодному боксі. Я 10w40 колись заливав при -10 на вулиці, так густе було як мед і нічого не сталося, за то при +30 в літку, таке ріденьке навіть на холодну Все відносно
+
Я ж написав, що при однаковій температурі кастрол рідший.
А якщо масло 5-40, як відризнити мінералку від сінтетики??? :-)
Да мінералка чи полу буде ну дуже густа в різниці із синтетикою.
Тобто ті цифри "масло 5-40" - до спини? Мінералка завжди густа? :-)
Да ні, вона як 0w20 Не завжди густа та однакової в'язкості, але в основному + - логіка однакова в мастилах для авто моделей, ну звісно не беремо до уваги мастила заточені під рідку специфіку транспорту.
+
Я ж написав, що при однаковій температурі кастрол рідший.
пройшло мимо
Ну якщо "можливо тільки купити за кордоном"...тоді напрошується питання, раніше купувалося що... Ідеально в магазині спитати звідки поставка. Зараз багато чого уже можна купити не так як раніше по очевидних причинах
zumnuj 21.10.2022 17:36 пишет: 5w-30. І під час заміни масла майстер зауважив, що воно густіше трохи ніж Кастрол. Це нормально, що масла одної специфікації можна густину на око відрізнити?
В межах одного допуску текучість мастила може коливатися в півтора рази (по-пам'яті). Тобто, умовно, від 8 до 12 одиниць, або від 12 до 18 одиниць. Я думаю, це буде видно візуально, особливо, якщо один виробник готує його ближче до нижчого краю специфікації, а інший виробник - ближче до вищого краю специфікації.
Саме цікаве, жодних надписів українською чи російською нема. Сервісник впринципі теж сказав що здивований ле я його купив, оскільки в такій каністрі хіба закордоном можна купити його.
Как я и писал выше, это масло давно не производится. Так что большой вопрос что это вообще?
Как я и писал выше, это масло давно не производится. Так что большой вопрос что это вообще?
Без поняття. Але як бачимо його в нас продають багато де. Є якісь підручні методи перевірити його на бодяжність?
zumnuj 21.10.2022 17:36 пишет: Всім привіт. Таке питання до знаючих. Завжди на заміну брав Castrol 5w-30 Edge. Впринципі за 150 тис км проблем не було. А тут на чергове ТО кастролу не було і взяв офіційне масло від VAG 5w-30. І під час заміни масла майстер зауважив, що воно густіше трохи ніж Кастрол. Це нормально, що масла одної специфікації можна густину на око відрізнити? Чи я міг під видом оригінального купити якусь бодягу? Купляв не на ринку)), в досить відомому магазині. От тепер мучать думи мене.
Майстер на око відмітив, що це масло густіше за те, яке він лив хто зна коли? Я би, особисто, шукав іншого майстра
zumnuj 21.10.2022 17:36 пишет: Всім привіт. Таке питання до знаючих. Завжди на заміну брав Castrol 5w-30 Edge. Впринципі за 150 тис км проблем не було. А тут на чергове ТО кастролу не було і взяв офіційне масло від VAG 5w-30. І під час заміни масла майстер зауважив, що воно густіше трохи ніж Кастрол. Це нормально, що масла одної специфікації можна густину на око відрізнити? Чи я міг під видом оригінального купити якусь бодягу? Купляв не на ринку)), в досить відомому магазині. От тепер мучать думи мене.
Майстер на око відмітив, що це масло густіше за те, яке він лив хто зна коли? Я би, особисто, шукав іншого майстра
Дякую за відповідь, але ж читайте всі дописи. Сервіс по заміні олив, тобто через його руки проходить за день десятки літрів того масла. Та й я маю для порівняння залишки масла з попереднього разу.