autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
sigma | СуперСтар ***
Обладнання Ubiquity
4 ноября 2022 в 07:47
Колись вирішив для дому купувати мережеве обладнання Ubiquity - відомий бренд, гарне обладнання, великій асортимент... Поставив проводний роутер - після TP-Link дійсно дуже багато функціональності. Поставив точку доступу Nanostation Loco M2, щоб покрити ділянку біля дому. Так, добре під'єдналася до роутера по PoE. Але, щось не бачу її 15км далекобійності. Вже на 50м відкритого простору якось "невпевнено". Вирішив поставити в дому точку доступу UniFi AC-AP (ще попередню - квадратну). Під'єднав до зовнішнього PoE інжектора (48Вольт) - працює. Для відеонагляду купив PoE Switch (Allied Telesys). Камери чудово працюють. Вирішив переставити на нього цю точку доступу. Фігвам! точка доступу стартує і, судячи по індикації, зависає на ініціалізації і не проходить далі. При цьому ні WiFi, ні Secondary Ethernet на неї не доступне. Повернув знову до інжектора - працює! Що це? Невже Ubiquity використовує якісь пропріетарні протоколи PoE?
Djohny | V.I.P **
Re: Обладнання Ubiquity
[Re: sigma] 4 ноября 2022 в 07:55
sigma 04.11.2022 07:47 пишет:

Колись вирішив для дому купувати мережеве обладнання Ubiquity - відомий бренд, гарне обладнання, великій асортимент... Поставив проводний роутер - після TP-Link дійсно дуже багато функціональності. Поставив точку доступу Nanostation Loco M2, щоб покрити ділянку біля дому. Так, добре під'єдналася до роутера по PoE. Але, щось не бачу її 15км далекобійності. Вже на 50м відкритого простору якось "невпевнено". Вирішив поставити в дому точку доступу UniFi AC-AP (ще попередню - квадратну). Під'єднав до зовнішнього PoE інжектора (48Вольт) - працює. Для відеонагляду купив PoE Switch (Allied Telesys). Камери чудово працюють. Вирішив переставити на нього цю точку доступу. Фігвам! точка доступу стартує і, судячи по індикації, зависає на ініціалізації і не проходить далі. При цьому ні WiFi, ні Secondary Ethernet на неї не доступне. Повернув знову до інжектора - працює! Що це? Невже Ubiquity використовує якісь пропріетарні протоколи PoE?

Я конечно могу ошибаться но на камеры вроде бы идёт пое 24 вольта а на старые точки 48. Или второй вариант (был прецедент) вольтаж нормальный, не вытягивали по току. По итогу у нас сейчас зоопарк ac-lr и ac-ap 24 вольтовых на свиче с пое, оставшиеся про на инжекторах.
Smap | Достоевский ***
[Re: sigma] 4 ноября 2022 в 08:18
вангую, що треба дивится, який саме 802.3 ad/at/af має точка доступу і який видає світч
Змінено Smap (08:19 04/11/2022)
sigma | СуперСтар ***
[Re: Smap] 4 ноября 2022 в 08:31
Зі спеціфікації точки доступа:
Power Over Ethernet (PoE): Passive PoE (48V), Поддержка 802.3at

зі специфікації світча:
IEEE 802.3af class 3 devices (15.4W): 12 ports
PoE max supported
IEEE 802.3af class 2 devices (7.3W): 24 ports
IEEE 802.af Power over Ethernet (mode B)

Так, в точцы доступа дійсно заявлено at стандарт. Але різніця at і af - 30Вт - 15Вт. Невже цей точці доступа дійсно треба 30Вт? Інши точкі доступа потребують 12В 1А.
Eglor | СуперСтар *
[Re: sigma] 4 ноября 2022 в 13:27
sigma 04.11.2022 08:31 пишет:

Зі спеціфікації точки доступа:
Power Over Ethernet (PoE): Passive PoE (48V), Поддержка 802.3at

зі специфікації світча:
IEEE 802.3af class 3 devices (15.4W): 12 ports
PoE max supported
IEEE 802.3af class 2 devices (7.3W): 24 ports
IEEE 802.af Power over Ethernet (mode B)

Так, в точцы доступа дійсно заявлено at стандарт. Але різніця at і af - 30Вт - 15Вт. Невже цей точці доступа дійсно треба 30Вт? Інши точкі доступа потребують 12В 1А.

PoE інжектор видає тупо все що є. Свіч же (навіть тупий) опитує споживача - скільки тобі потрібно? споживач каже - мені клас такий-то. свіч каже - ізвінітє, я по-вашему нє панімаю...
Eglor | СуперСтар *
[Re: Djohny] 4 ноября 2022 в 13:29
Djohny 04.11.2022 07:55 пишет:

sigma 04.11.2022 07:47 пишет:

Я конечно могу ошибаться но на камеры вроде бы идёт пое 24 вольта а на старые точки 48. Или второй вариант (был прецедент) вольтаж нормальный, не вытягивали по току. По итогу у нас сейчас зоопарк ac-lr и ac-ap 24 вольтовых на свиче с пое, оставшиеся про на инжекторах.

убнт свічі і мікротіковський 328 серії уміють в 24В РоЕ, можна прям примусово виставляти на порту.
sigma | СуперСтар ***
[Re: Eglor] 4 ноября 2022 в 17:12
Eglor 04.11.2022 13:29 пишет:

убнт свічі і мікротіковський 328 серії уміють в 24В РоЕ, можна прям примусово виставляти на порту.

А не впевнений. В мене Ubiquity EdgerouterX. В нього один з портів - Passive PoE 24В. На нем LocoM2 працює. Але коли туда піключав UniFi AC-AP, то даже індікації не було. А на PoE Switch в цьому AC-AP індікатор мігає білим - ініціалізація.
Eglor | СуперСтар *
[Re: sigma] 4 ноября 2022 в 18:04
sigma 04.11.2022 17:12 пишет:

Eglor 04.11.2022 13:29 пишет:

А не впевнений. В мене Ubiquity EdgerouterX. В нього один з портів - Passive PoE 24В. На нем LocoM2 працює. Але коли туда піключав UniFi AC-AP, то даже індікації не було. А на PoE Switch в цьому AC-AP індікатор мігає білим - ініціалізація.

ну так unifi switch і едж роутер - це трошки різні девайси.
ще раз уважно прочитайте, що я написав про РоЕ свіч і як він працює. якщо вашій точці потрібно 802.3at, а свіч цього не уміє - то він так точці і скаже - не можу я і на цьому розмова між девайсами закінчується.
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

7 користувачів і 58 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 558