Знайомий прикупив генератор і живить всю техніку в своєму будинку коли відключається мережа. Все працює нормально, але новий холодильник працювати відмовляється. Старий працює нормально. Що може бути не так для нової техніки? Частота струму від генератора 54Hz, але ж це не повинно заважати - на всіх електроприладах пишуть "50-60Hz".
В мене теж відмовився працювати один з холодильників від генератора. Частота 52Гц. Майже всюди пишуть, що холодильник і генератор - дуже часто несумісні. Я вирішив цю проблему встановленням маленького релейного стабілізатора на холодильник. Точніше, я поставив стаб, тому що погорів вхідний каскад на платі. А потім побачив, що холодильник працює з генератором. Я не можу цього зрозуміти. Релейний стаб не змінює ні частоту, ні форму синуса. Він тільки тримає напругу у заданому діапазоні. Але, факт є факт.
У мене FORTE TVR-1000VA працює. З того, що помітив, коли він працює від генератора, то на вольтметрі постійно стрибає стрілка. Ненабагато, але постійно. В той же час, реле напруги говорят, що напруга стабільна. І мультіметр показує стабільну напругу. До речі: інший морозільник (Husquarna, років 10 йому) працює без стаба.
Storag 30.11.2022 14:05 пишет: Мені теж говорили щоб спробували стабілізатор, але не про релейний мова йшла, а про дросельний, через які колись лампові телевізори включались.
холодильник і камера snaige, років по 15+ і то і то, працюють від звичайного генератора на ура. але думаю в них все просте як дошка, ніяких інверторів тощо
Storag 30.11.2022 14:05 пишет: Мені теж говорили щоб спробували стабілізатор, але не про релейний мова йшла, а про дросельний, через які колись лампові телевізори включались.
дросельний (ферорезонансний) дуже чутливий до частоти, його вмикати після генератора не можна
GreenMile 30.11.2022 15:28 пишет: Новый холодильник небось инверторный, который частотником управляется, да?
інверторний холодильник самсунг працює безпроблем, але правда від інверторного генератора. А котел коли стратує, іноді через стабілізатор якраз скаржиться на напругу