KEV 03.01.2025 16:52 пишет: Просто цікава статистика від колеги: Дачний домік. Встановлено 11 панелей (5 кW/год) та накопичувач на 4-5 кW
Взимку панелі виробляють 1,2-1,6 кW за добу. Все інше купує.
Влітку панелі виробляють по 50 кW за добу. Це значно більше ніж споживання та накопичення. Нічого не купує по 4-6 міс на рік, але надлишкову енергію продати не можна (дачний кооператив) - тобто воно тупо дарується оператору, а це приблизно 3000 кW за рік та усе це припадає на літо.
Я розумію що для його моделі використання потрібно 50% панелей від сьогоднішній кількості та за рахунок панелей збільшити накопичення вдвічі. Але навіть у цьому випадку він буде купувати взимку, на самозабезпеченні навесні та восени та не буде надлишків влітку.
Хай домовляється з головою кооперативу. Щоб купували енергію в першу чергу в нього а не в держави.
KEV 03.01.2025 16:52 пишет: Просто цікава статистика від колеги: Дачний домік. Встановлено 11 панелей (5 кW/год) та накопичувач на 4-5 кW
Взимку панелі виробляють 1,2-1,6 кW за добу.
Влітку панелі виробляють по 50 кW за добу.
Как-то очень оптимистично они летом вырабатывают.Я думаю осетра раза в полтора-два надо урезать.
для начала я бы урезал зимние 1.5квт. а потом уже с летом разираться. у знакомого поляка статистика лет за 10. 5квт станция выдает в год 5 мгвт. а как оно по дням делится его не интересует особо бо работает со своим ресом по бартеру, излишки летом сдает, когда зимой не хватает выбирает из сети
Как-то очень оптимистично они летом вырабатывают.Я думаю осетра раза в полтора-два надо урезать.
для начала я бы урезал зимние 1.5квт. а потом уже с летом разираться. у знакомого поляка статистика лет за 10. 5квт станция выдает в год 5 мгвт. а как оно по дням делится его не интересует особо бо работает со своим ресом по бартеру, излишки летом сдает, когда зимой не хватает выбирает из сети
зимові якраз тут досить норм, бо навіть у грудні цього року 10 квт панель видала 145 квтг, тобто 4.7 в середньому за добу, якщо перерахувати на 5 квт, то 2 квтг/доба буде. Але грудень самий фіговий місяць по виробництву, січень вже дасть в 1.5-2 рази вище, а лютий в 2-3. З Польщею я би не порівнював, там сонячних днів поменше ніж у нас (залежить звичайно від локації, але родичі жаліються, що не вистачає сонця).
для начала я бы урезал зимние 1.5квт. а потом уже с летом разираться.
В зимние показатели как раз верю - у меня в пересчете +- такие же цифры получаются.А вот в летние показатели не верю.Только если он где-то в районе Одессы и трекер у него стоит (хотя я в этом сильно сомневаюсь)
Як на мене, для початку треба з одиницями виміру навести лад. Хз де тут потужність, а де ємність Чи це сленг такий у сесовців?