ClinkOff 12.12.2022 17:03 пишет: Я от щойно написав голові ОСББ, сказала, що є пром.компресор автономний, виженуть, якщо що. Яка молодець вона у нас...
Вона думає просто дунути в трубу опалення будинку і все видути централізовано? При горизонтальному розведенні опалення геть не вийде. Продується рівно одна якась рандомна квартира. І то навіть не вся, а рівно одна рандомна батарея опалення в ній. Я ажніяк не бачу аж ніякого іншого варіанту, крім як в кожній квартирі відкрутити вхідну і вихідну труби опалення, а потім бігати по кожній батареї, відкручувати і вхідну, і вихідну трубу, дути в неї, і закручувати назад.
Дути можна центрально, а квартири усі закрити ввідні крани і по черзі відкривати, так по одній і видується. Тре буде побігать, але хоч зігріємось. Хоча нам на котельню генератор теж приволокли, тепер ще й тепло є без електрики. Аби газ був
Drunkard 12.12.2022 14:20 пишет: . Дещо дивно, що хвилює це тільки мене одного.
Та не тільки тебе.. Я вже й розрахунки попердні провів. В підлозі маю 90 метрів приблизно труби диаметром 18мм. Це приблизно 2,5 літри на метр і приблизно 200 літрів,які треба "вибрати". Воду можна і штовхати і тягнути як ми знаємо. Зсюдова і міркую над 4ма варінтами. 1.Штовхаємо: а) автомобільний акум,автомобільний компресор і "сосок" для бкзкамерки (він має підійти прикро ,шоб засунути всередину труби) б) шукати більш потужний компресор...
2.Тягнемо: а) Єколайн + простенький центробіжний насос. Тільки подовжти трубкою з капельниці. б) Звичайна "жабка" для перекачування палива з тією ж трубкою від капельниці. Тут довше, та літрів зі 100 за пару годин можна буде викачати з усіх моїх 10ти точок.
Питання ж не в тому щоб всю цю воду вибрати..і половини буде досить.
Зі: Згадав ще за помпу на батарейках шо на бутлях використовується.
До речі,об'єм там не дуже вже й великий. До того ж концентрація тиску буде на досить малій поперечній площині. У мене ,наприклад 3 контури...я ж відкривати їх по одному буду ,а не всі зразу. Може спрацювати.
трубам нічого не буде. Це нереально щоб температура в утепленому будинку опустилася нижче 0 +-. Навіть якщо мороз -20 буде 10 днів. Я особисто бачив. Утепленя стін 150 мінвата.
Караванщик 12.12.2022 23:32 пишет: трубам нічого не буде. Це нереально щоб температура в утепленому будинку опустилася нижче 0 +-. Навіть якщо мороз -20 буде 10 днів. Я особисто бачив. Утепленя стін 150 мінвата.
от якщо не утеплений будинок тоді зливати.
Утеплення без джерел тепла - трохи подовжить час до промерзання. Але чуда не буде. Єдине, що може знизити це явище - пластикові труби, яких зараз повно в новобудовах. Може вони тримають якусь деформацію більше, ніж метал.
Sashok_Accent 12.12.2022 19:33 пишет: Дути можна центрально, а квартири усі закрити ввідні крани і по черзі відкривати, так по одній і видується. Тре буде побігать, але хоч зігріємось.
Ні. Так продується рівно одна батарея в квартирі. Вони "паралельно" підключені, а не "послідовно".
Sashok_Accent 12.12.2022 19:33 пишет: Дути можна центрально, а квартири усі закрити ввідні крани і по черзі відкривати, так по одній і видується. Тре буде побігать, але хоч зігріємось.
Ні. Так продується рівно одна батарея в квартирі. Вони "паралельно" підключені, а не "послідовно".
закривати крани на вході в батарею. Відкривати по одній. Як на мене - можливо продути.
ну тоді всі батареї по черзі закривати. Закрили усі квартири, прийшли в першу, відкрили, закрили всі батареї крім одної, дунули, видули, закрили батарею, відкрили наступну, і так 1000 разів