Джипчер 03.01.2023 17:00 пишет: Маю намір з наступного сезону, в зв'язку з глобальним потеплінням, яке торкнулося і нашої країни, перестати годувати шинних бариг і перейти на "всесезонну" резину, відмовившись від зміни літньої на зимову і навпаки.
Бо вже маю досвід катання в зимовий період на літніх шинах і в більшості зими - політ проходить нормально. Тож прошу порадити якісні і недорогі "всесезонки" і поділитися досвідом їх експлуатації?
Дякую
возьми еврозиму
В жару еврозима - жесть жестяная. На резком торможении/маневрировании плывет уже при стабильной температуре воздуха где-то в районе +15 и выше. И это я сейчас про Континенталь, а не про бюджет. Что с не будет при +35, да на трассе - я даже представить боюсь. Летняя Пирелли себя лучше ведет вплоть до морозов на сухом асфальте.
то у тебя неправильная еврозима. я на трех машинах отъездил все лето в этом году, ни одна не плыла. температура как ты понимаешь была +30
В жару еврозима - жесть жестяная. На резком торможении/маневрировании плывет уже при стабильной температуре воздуха где-то в районе +15 и выше. И это я сейчас про Континенталь, а не про бюджет. Что с не будет при +35, да на трассе - я даже представить боюсь. Летняя Пирелли себя лучше ведет вплоть до морозов на сухом асфальте.
то у тебя неправильная еврозима. я на трех машинах отъездил все лето в этом году, ни одна не плыла. температура как ты понимаешь была +30
+1 Скандинавка Hankook RW10 минулого літа показала себе ок, трохи більше тиску до 2,7бар, щоби компенсувати жорсткість. Нічого не пливе, гальмує пристойно. Звісно треба з розумом тримати дистанцію трохи більше, не зависати на бамперах машин... 160км/год - ок, як по рейкам іде)
+1 Скандинавка Hankook RW10 минулого літа показала себе ок, трохи більше тиску до 2,7бар, щоби компенсувати жорсткість. Нічого не пливе, гальмує пристойно. Звісно треба з розумом тримати дистанцію трохи більше, не зависати на бамперах машин... 160км/год - ок, як по рейкам іде)
+2 не знаю що там з континенталем але більшість єврозими їздить влітку нормально на розумних швидкостях
Continental TS850. Неправильная? Яхз, но по всем тестам на момент покупки была намбер ван. При попытке резко затормозить перед взявшейся из ниоткуда ямой начинает раньше срабатывать АБС и удлиняется тормозной путь. При попытке резко объехать яму - плыть (ну тут уже по встроенному жопомеру). Наблюдал несколько раз, после чего стал переобуваться на лето раньше (обычно переобуваюсь поздно, т.к. на дачу грунтовка и зима по раскисшему грунту гребет куда веселее лета). Вон тест выше подтверждает, что на воде при изменении температуры с +2 до +15 добавляется поти 2м тормозного пути. А на сухом асфальте и того показательнее: от 0 до +8 тормозной путь прирастает около 2,5м на европейке. Вот это я своим жопомером и чувствую.
Continental TS850. Неправильная? Яхз, но по всем тестам на момент покупки была намбер ван. При попытке резко затормозить перед взявшейся из ниоткуда ямой начинает раньше срабатывать АБС и удлиняется тормозной путь. При попытке резко объехать яму - плыть (ну тут уже по встроенному жопомеру). Наблюдал несколько раз, после чего стал переобуваться на лето раньше (обычно переобуваюсь поздно, т.к. на дачу грунтовка и зима по раскисшему грунту гребет куда веселее лета). Вон тест выше подтверждает, что на воде при изменении температуры с +2 до +15 добавляется поти 2м тормозного пути. А на сухом асфальте и того показательнее: от 0 до +8 тормозной путь прирастает около 2,5м на европейке. Вот это я своим жопомером и чувствую.
2м это 10%, ну такое, очень чувствительная естественно надо ехать с умом, но не думаю, что на всесезонке сильно лучше будет
2м это 10%, ну такое, очень чувствительная естественно надо ехать с умом, но не думаю, что на всесезонке сильно лучше будет
Так разговор зашел про лето. Там будет больше разница. 10% - это, получается, граничный уровень срабатывания моей
А так, если по теме, то я категорично за зима/лето. Гемор, связанный с хранением и переобувкой, ИМХО с лихвой окупается улучшением сцепных свойств резины. Я зимой мало езжу и была идея "добивать" свою зиму круглый год, чтобы не умерла от старости с почти не ношенным протектором. Вот после пары таких торможений понял, что лучше продам как есть и куплю новую. А летом буду исключительно на лете, даже не смотря на проблемы с проходимостью по раскисшей грунтовке (а они сильно доставляют при регулярных поездках на дачу)
2м це з якої швидкості? 5км/год чи 150км/год? не знаю яка потрібна бути гума літня/зимова щоб різниця була аж 2 метри - у мене літо/зима такої різниці при +15 немає, хоча останню свою зимову я ще не тестував на гальмування зі 100км/год при досить теплій погоді
Також купляв на Сеат собі всесезонку. із мінусів, зимою коли сніг, дуже стрьомно, але коли дощ і на трасі, аквапланування дуже високе. Якщо не їздити в сніг і дощ, то можна брати.
juiT 03.02.2023 21:47 пишет: Також купляв на Сеат собі всесезонку. із мінусів, зимою коли сніг, дуже стрьомно, але коли дощ і на трасі, аквапланування дуже високе. Якщо не їздити в сніг і дощ, то можна брати.
на ламбо кабріо можна брати - все одно в дощ і сніг не поїздиш от дивлюсь на погоду останні 2 місяці - або дощ або сніг і такий один день на місяць сухо - ооо побіг поїзжу трошки
Maqss 06.01.2023 11:29 пишет: Під словом правильний, мав на увазі що він постійний і чесний! А не підключайочки....
"не підключаючки" ніхто не робить вже ніхто років надцять, субари теж. Попередній натяг в багатодискових муфтах теж достатьньо давно є геть в усіх.
Хіба шо одна тільки "ніва" залишилась любителям "правильного повного приводу", бгг. І то я щось не певен що її все ще досі випускають, а не тільки росказують.
Maqss 06.01.2023 11:29 пишет: Під словом правильний, мав на увазі що він постійний і чесний! А не підключайочки....
"не підключаючки" ніхто не робить вже ніхто років надцять, субари теж. Попередній натяг в багатодискових муфтах теж достатьньо давно є геть в усіх.
Хіба шо одна тільки "ніва" залишилась любителям "правильного повного приводу", бгг. І то я щось не певен що її все ще досі випускають, а не тільки росказують.
на карвау є як раз огляд позашляхових задач для ниви (з "правильним" та мех блок), джимні та дастера - вгадайте в кого останнє місце