autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Подключение авто аккумулятора к компьютерному бесперебой

AndreySX4 | опытный писатель **
16 января 2023 в 01:48
Подскажите пожалуйста:

Есть бесперебойник ДБЖ EATON 5E
5E1100IUSB

Есть аккум от авто 1 шт, примерно 60 ач

Как их объединить?

Если можно, то попроще. Заряжать буду отсоединяя аккум от бесперебойника, зарядкой с Али.
VovkZ | V.I.P **
Re: Подключение авто аккумулятора к компьютерному бесперебой
[Re: AndreySX4] 16 января 2023 в 03:43
А яка в нього рідна батарея? 12 В чи 24 В? Якщо рідна батарея - 12 В, то "подружити" їх можна проводами з відповідними конекторами. З боку ДБЖ, як правило, Faston 6.3 мм, а з боку автоакумулятора - відповідний акумуляторний клемник (їх багато різних, тут нічого дорогого потужного не треба). Провід - від 6-10 кв.мм.
Мідні провода коштуватимуть біля 200 грн пара, і наконечники ще гривень з 200 (+-).
Якщо рідна батарея ДБЖ 24 Вольти а не 12 В (складена з двох по 12), то потрібно, відповідно, теж дві батареї.

Youtube video about Eaton 5P 1100 battery replacement shows that it has two serial connected 12 VDC batteries. IDK how this info about 5P model is related to your 5E model. I couldn't find video about your exact 5E UPS at the moment.
Змінено VovkZ (04:49 16/01/2023)
Cirax | Достоевский *
[Re: AndreySX4] 16 января 2023 в 04:53
AndreySX4 16.01.2023 01:48 пишет:

Подскажите пожалуйста:

Есть бесперебойник ДБЖ EATON 5E
5E1100IUSB

Есть аккум от авто 1 шт, примерно 60 ач

Как их объединить?

Если можно, то попроще. Заряжать буду отсоединяя аккум от бесперебойника, зарядкой с Али.

Купить ещё одну 60ку, такую же. В бесперебойнике стоит 2 штуки - это 24В.
Vladya | мандрівник **
[Re: AndreySX4] 16 января 2023 в 12:48
на ютубе , просто купа відео як зробити в різних варіаціях.
я всі свої безперебійники попродавав на олх, просто гребуть як не в собі, було 3 штуки розкупили за пару годин. Як на мене, то таке, я дивився як роблять, можна було і зробити, але особисто я, таке не люблю, якась стрьомна маячня.
Один приїзжав то якраз запитав що він робить. То сказав, що дома з'єднав з авто акб 60 і по типу світло в квартирі. Але дружина щось вирішила включити і все це діло згоріло, він приїхав купувати на заміну )))
Змінено Vladya (12:56 16/01/2023)
Alex_kr | сжигатель газа ***
[Re: Vladya] 26 января 2023 в 10:29
почему то не все бесперебойники хотят работать с автомобильными акумами
к примеру у меня есть два Mustek 80 USB
и при подключении такого акума на 60 ач у них на плате выгорает транзистор Q11 (по моему он)
в чем причина не могу понять

а вот АРС 500 работает нормально
для света хватает за глаза
и сумарно он по свету нагружен у меня не более 100 ватт (потому как везде светодиодные лампы)
единственное что у АРС500 не могу победить таймет на отключение
всегда через 35-40 мин приходтся перезапускать его
Змінено Alex_kr (10:31 26/01/2023)
jollyroger | опытный писатель ***
[Re: Alex_kr] 26 января 2023 в 20:48
А по кабелю с компа настройка не помогает? Я своим АРС звук отключил и параметрами поигрался
Rucha | Достоевский *
[Re: AndreySX4] 26 января 2023 в 22:17
Спробував під'єднати 85 AH до APC CS-500. Дроти задля під'єднання АКБ до ББЖ взяв з відносно товстого аудіо-кабелю.
В якості навантаження ноут + 3 монітори = ~140 Wt.
Наче все працює, але був дуже здивований коли з'ясував, що сам цей дріт гріється до 70°C, навіть запах відчувається. Далі спробував на іншому дроті, який зазвичай використовується на 220v - той самий результат.
Там порібні якісь "корабельні" дроти?
VovkZ | V.I.P **
[Re: Rucha] 26 января 2023 в 22:29
Просто потрібно використовувати якісний мідний монтажний дріт, а не аудіо-фігню.
Перетин - 6-10-16 мм2, залежно від. Для 500W ДБЖ - підійде провід 6 мм2 (чистої міді).
Провід ПВ-3, що є зараз в продажі - з дешевих мені попадався 50/50 - нормальний мідний, та жовтий алюмінієвий. Зараз якось так роблять мідно-алюмінієвий сплав, що провід на перетині теж жовто-червоний, як ніби мідь. І лише вимірювання опору, чи падіння напруги - ставлять усе на місце. При Порошенку - такого не було!
Наприклад, провід Експерт (Епіцентрівська ТМ), як не дивно - виявився мідним, увесь асортимент, що я пробував, не дивлячись на найнижчу ціну за метр.
З аудіо-роз'ємами (в яких є промислові аналоги), до речі - та ж фігня. Вони досить часто гірші і в рази дорожчі від правильних інструментальних роз'ємів.
Змінено VovkZ (22:35 26/01/2023)
sigma | СуперСтар ***
[Re: Rucha] 27 января 2023 в 07:59
Rucha 26.01.2023 22:17 пишет:

Спробував під'єднати 85 AH до APC CS-500. Дроти задля під'єднання АКБ до ББЖ взяв з відносно товстого аудіо-кабелю.
Наче все працює, але був дуже здивований коли з'ясував, що сам цей дріт гріється до 70°C, навіть запах відчувається. Далі спробував на іншому дроті, який зазвичай використовується на 220v - той самий результат.

Дуже дивно. 140Вт це 12А. Це небагато. Може недостатньо товстий? На 12А вистачить 1.5мм2 звичайного кабелю або 3-5мм2 аудіо. Аудіо кабель набагато гірше "акумуляторного". По мойому опиту - у 2-3рази. Тобто я його з авто викинув зовсім. Виглядає круто, але ці тонесенькі дроти дуже швидко окислюються і згнивають.
GreenMile | V.I.P ***
[Re: sigma] 27 января 2023 в 09:15
sigma 27.01.2023 07:59 пишет:

Дуже дивно. 140Вт це 12А. Це небагато. Може недостатньо товстий? На 12А вистачить 1.5мм2 звичайного кабелю або 3-5мм2 аудіо. Аудіо кабель набагато гірше "акумуляторного". По мойому опиту - у 2-3рази. Тобто я його з авто викинув зовсім. Виглядає круто, але ці тонесенькі дроти дуже швидко окислюються і згнивають.

Ничего себе "не много" - 12А длительно
Я на даче для 200Вт СП (как раз до 12А с них где-то течет) проложил обычный ВВГ 2х4мм2 - норм, ничего не греется.
В УПСах до 1кВА обычно провода около 10AWG (6мм2), но они короткие и расчитаны на недолгую работу на максимальной мощности, так что ВВГ или ПВС на 4мм2 с голвой будет.
Змінено GreenMile (09:16 27/01/2023)
HDC1 | Супер писатель! **
[Re: Rucha] 27 января 2023 в 17:55
Rucha 26.01.2023 22:17 пишет:

Може десь є куски проводів ПВС(круглий багатожильний для переносок) чи ШВВП(плоский багатожильний для монтажу в стіни? Може в когось є? типу 2*1.5, 2*2.5, 3*2.5, 3*1,5. Послідовно кілька проводів щоб назбирати 5+- мм квадратних, і звісно щоб довжина цих проводів була чим менша. Справа в тому що безперебійник з акумулятора візьме стільки скільки йому треба в любому випадку, різниця в тому що при тонкому дроті на ньому буде втрата напруги, і відповідно на менше часу вистачатиме акумулятора. В мене між акумуляторами(4 шт) та інвертором всі проводи в районі 6-10 мм квадратних, назбирав у кума електрика на його мусорці
Александер 1 | важничающий писатель **
[Re: Alex_kr] 27 января 2023 в 21:26
Alex_kr 26.01.2023 10:29 пишет:

Странно,у меня часами работает такой же
HDC1 | Супер писатель! **
[Re: Александер 1] 28 января 2023 в 02:17
Александер 1 27.01.2023 21:26 пишет:

А в мене FSP FP 1500 теж з таймером, правда рівно 4 години, не знав як побороти, взяв китайського інвертора. 35-40 хвилин це мабуть взагалі жах як бісить.
Rucha | Достоевский *
[Re: Александер 1] 15 февраля 2023 в 12:26
Александер 1 27.01.2023 21:26 пишет:

В мене такой також працює доки АКБ не розрядиться. А був APC-475, так той вимикався рівно на 43-й хвилині. Думаю, це можна змінити налаштуваннями кнопкою на морді, або софтом, або перемичкою на платі.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

3 користувачів і 50 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1878