autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Vladya | мандрівник **
Дрезден на 2 дні
24 января 2023 в 20:14
Дрезден на 2 дні. подивився, то звісно треба більше, але як що оптимізуватися до двух днів, то що обов'язково порадите ?
sashkaa | V.I.P **
Re: Дрезден на 2 дні
[Re: Vladya] 24 января 2023 в 20:45
Цвінгер та все що поруч
Змінено sashkaa (20:52 24/01/2023)
Vladya | мандрівник **
[Re: sashkaa] 24 января 2023 в 21:05
це зрозуміло, що це перше що треба. От думаю там мабуть день треба покласти, враховуючи що темніє раніше.
бо хочеться ще в середину зайти там наприклад Математико-фізичний салон, Опера.

А в замок Альбрехтсберг має сенс їхати враховуючи обмеженість в часі, вартий він того ?
sashkaa | V.I.P **
[Re: Vladya] 24 января 2023 в 21:16
Vladya 24.01.2023 21:05 пишет:

це зрозуміло, що це перше що треба. От думаю там мабуть день треба покласти, враховуючи що темніє раніше.
бо хочеться ще в середину зайти там наприклад Математико-фізичний салон, Опера.

А в замок Альбрехтсберг має сенс їхати враховуючи обмеженість в часі, вартий він того ?

Я то був в режимі півдня автобусного туру
Манита71 | СуперСтар *
[Re: Vladya] 25 января 2023 в 09:39
Vladya 24.01.2023 20:14 пишет:

Дрезден на 2 дні. подивився, то звісно треба більше, але як що оптимізуватися до двух днів, то що обов'язково порадите ?

Якщо все ж таки не оптимізовувати на 2 дні, то сюди:
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%...%80%D1%96%D1%8F
Хоча я б все одно туди поїхав. Один день на центр з картинною галереєю, а другий в Саксонську Швейцарію.
Tibor | Достоевский **
[Re: Манита71] 25 января 2023 в 10:27
Город довольно большой, но мы обычно в режиме выходного дня едем на Правчицку Брану и замок Кенигштайн. В другую сторону - город Майсен.

Сам Дрезден проходится от Нойштат до центра. Красивый, но нужно ехать когда зелено.

P.S. Возле Браны в лесах пожар был несколько месяцев назад, выгорело почти все. Доступ вроде есть.
Змінено Tibor (10:29 25/01/2023)
Vladya | мандрівник **
[Re: Манита71] 25 января 2023 в 10:44
Манита71 25.01.2023 09:39 пишет:

Vladya 24.01.2023 20:14 пишет:

Якщо все ж таки не оптимізовувати на 2 дні, то сюди:
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%...%80%D1%96%D1%8F
Хоча я б все одно туди поїхав. Один день на центр з картинною галереєю, а другий в Саксонську Швейцарію.

це звісно круть, але на меті подивитись Дрезден, до того на автобусі подорож. А тут треба їхати на машині, щоб було комфортно і змістовно. Я по дорозі навіть поставив ще для відвідування фортецю Кенігштайн.
Якось вже разом з родиною, це 400 км від того місця де вони живуть. то можно і на вихідні поїхати.

В Дрездені ще купа цікавих музеї яки не реально подивитись одним махом ((
Vladya | мандрівник **
[Re: Tibor] 25 января 2023 в 10:54
Tibor 25.01.2023 10:27 пишет:

Город довольно большой, но мы обычно в режиме выходного дня едем на Правчицку Брану и замок Кенигштайн. В другую сторону - город Майсен.

Сам Дрезден проходится от Нойштат до центра. Красивый, но нужно ехать когда зелено.

P.S. Возле Браны в лесах пожар был несколько месяцев назад, выгорело почти все. Доступ вроде есть.

о, зберіг Правчицку Брану . замок Кенигштайн вже давно собі помітив і в Майсене Albrechtsburg.

Подорож планується в 20 числах лютого ( І то це проїздом, але вирішили, що як що проїжджати Дрезден то там зупинимось на 2-3 дні. Нажаль немає більше часу (( Так що буде не зелено точно (
yu2067 | энтузиаст **
[Re: Vladya] 26 января 2023 в 01:19
Якшо цікаво,то там є отаке..
https://www.5travel.net/2012/11/22/v-drezdene-stoit-uvidet-muzykalny-dom-v-passazhe-dvor-iskusstv/
Vladya | мандрівник **
[Re: yu2067] 26 января 2023 в 11:11
yu2067 26.01.2023 01:19 пишет:

Якшо цікаво,то там є отаке..
https://www.5travel.net/2012/11/22/v-drezdene-stoit-uvidet-muzykalny-dom-v-passazhe-dvor-iskusstv/

дякую, прикольно
Acapello | патриарх ****
[Re: Vladya] 26 января 2023 в 11:34
Я був ось тут
uk.wikipedia.org/wiki/Бастай
Сказати що кайфанув це нічого не сказати. Їхав електричкою з Дрездена до станції Ратен. Вся поїздка з підйомом до моста зайняла десь години 4-5. Підйом не складний (я ще той ходок), написано 40 хвилин, я справився за 30, хоча йшов ну дуже повільно. Єдине на мості було купа свинодогів, які в характерній манері чтокалі і какалі, але краса природи все компенсувала
Змінено Acapello (11:36 26/01/2023)
Vladya | мандрівник **
[Re: Acapello] 26 января 2023 в 12:50
так круте місце, колись і до них може доїдемо
Манита71 | СуперСтар *
[Re: Acapello] 27 января 2023 в 19:04
Acapello 26.01.2023 11:34 пишет:

Я був ось тут
uk.wikipedia.org/wiki/Бастай
Сказати що кайфанув це нічого не сказати. Їхав електричкою з Дрездена до станції Ратен. Вся поїздка з підйомом до моста зайняла десь години 4-5. Підйом не складний (я ще той ходок), написано 40 хвилин, я справився за 30, хоча йшов ну дуже повільно. Єдине на мості було купа свинодогів, які в характерній манері чтокалі і какалі, але краса природи все компенсувала

Я на це місце і давав посилиння вище
Acapello | патриарх ****
[Re: Манита71] 30 января 2023 в 14:01
В ответ на:

Я на це місце і давав посилиння вище

Ні, ви давали на весь нацпарк, а це набагато ширше. В тому ж Бад Шандау теж можна норм погуляти. Там є сімейні квитки вихідного дня де можна суботу неділю кататитсь електричками і виходити на кожній станції, гуляти і далі їхати, а я описав конкретний об'єкт
Juliet Capulet | Водитель троллейбуса **
[Re: Vladya] 8 февраля 2023 в 16:12
А якщо мова йде тільки про місто, без гір і найближчих містечок, то куди в Дрездені піти в першу чергу?
Vladya | мандрівник **
[Re: Juliet Capulet] 8 февраля 2023 в 20:52
ми запланували в першу чергу це Цвінґер все що знаходиться поруч з відвідуванням музеїв, поруч Опера. Ну і те що зветься Dresden Castle , центральна площа і все що поруч.
По факту це все одним комплексом.

Великий сад хотілось би, але взимку мабуть там робити нема чого

Замок Альбрехтсберг

цікаво було б підвісна Дрезденська дорога з видом на Дрезден

з музеїв ще Німецький музей гігієни, але це професійне, ми завжди такі музеї відвідуємо, але без мене не знаю, дружина з дитиною хочуть, але яб точно пішов, це унікальний музей.
[Re: Vladya] 19 февраля 2023 в 21:38
З'їздили на цих вихідних
В перший день замовили умовно безоплатну екскурсію по центру міста Walkative. Вони проводяться на англійській мові, і платиш стільки, скільки вважаєш за потрібне. Для того, щоб потрапити, треба зареєструватися на сайті і отримати підтвердження. В багатьох європейських містах таке є. Отже, по Дрездену теж з ними походили. Тривалість - 2.5 годин. Сподобалось
Потім пішли в Дрезденську картинну галерею. Оглянули Сикстинську мадонну, Шоколадницю та інших Рембрантов з Тиціанами.
Наостанок дня нам пощастило купити квитки в Зелене склепіння. Це скарбниця коштовностей монархів Саксонії.
На другий день сходили у Фрауенкірхе. Залізли на її вежу подивитись місто згори. Українцям вхід безоплатний, а так 10 євро.
Змінено Juliet Capulet (21:39 19/02/2023)
valkrav | Достоевский **
[Re: Juliet Capulet] 20 февраля 2023 в 22:24
Juliet Capulet 19.02.2023 21:38 пишет:

замовили умовно безоплатну екскурсію по центру міста Walkative. Вони проводяться на англійській мові, і платиш стільки, скільки вважаєш за потрібне. Для того, щоб потрапити, треба зареєструватися на сайті

в Брюсселе видел еще проще: на гран плас стоят молодые люди с флажками (английский, испанский,...., даже русский видел) и набирают народ, как человек 10 наберется проводят экскурсию, примерно пару часов, по окончании скидываются, кому сколько не жалко.

Обычно это нестандартные экскурсии, люди стараются изо всех сил, чтоб туристам понравилось.
Roksimama | Еще та! **
[Re: Juliet Capulet] 20 февраля 2023 в 22:37
Ще ж «Цвінгер та все що поруч» облазили )))
[Re: Vladya] 9 марта 2023 в 15:40
Vladya 24.01.2023 21:05 пишет:

Якщо мався на увазі замок Альбрехтсбург в Майсені, то я вчора там була.
Взагалі маю сказати, що містечко Майсен у 25 км від Дрездена - це такий маст сі!!!

Перше - майсенська порцелянова мануфактура, де з 1710 року виробляється знаменитий майсенський фарфор. Сказати, що там цікаво, - це нічого не сказати! Відвідування складається з демостраційних залів, де можно подивитися як майстри виробляють і розписують вироби (все вручну!), а окремо з музею порцеляни, де виставлені зразки, що зберіглися з 18 століття. Після єкскурсії на першому поверсі приємна кафешка, де треба замовити каву і тістечка і пити-їсти з майсенського фарфору Українцям зараз вхід безкоштовний.

Другий пункт - замок Альбрехтсбург в Майсені. Я не дуже багато відвідувала замків, але на сьогодняшній день це найкрасивіший з усіх, де мені доводилось бути. Там немає меблів, але розписи на стінах, стелі, каміни, каплиці - просто шедевр!

І третіій пункт - біля замку є готичний собор теж дуже красивий. Всюди можна лізти, заглядати, роздивлятися. Теж сподобалось.

Отже, поїздка на цілий день. З Дрезденського головного вокзалу кожні пів години ходить електричка S1 до Майсена. Їде 40 хвилин. Виходити на передостанній станції.
Змінено Juliet Capulet (15:45 09/03/2023)
Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND 

0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3075