Есть баллон 40л, хочу поехать заправить, остатки газа еще есть там. Ну и жидкость плещется при шевелении. Сосед пришел, говорит сливать надо. Вот прям тут перевернем, краник откроем щас и все вытечет. Ну если не тут, на огород пойдем. А то внутри ржаветь будет и влезет меньше. Чо с той жижей делать? Пусть будет или реально сливать надо?
Жижу сливай обязательно, она там ненадо Но сливай ее не на огород а в емкость, потом где то на распалку пустищь эту жижу обычно называли газолином. В далеком детстве даже на дырчике выкатывал ее когда бензина небыло (правда тяга была меньше, но ехало)
Бачив девайс типу поясу-грілки. Знайомий продавав коли переходив від генератора на пропані до дизельного, потужнішого. Типу дозволяє використовувати весь газ з балону, без залишку газоліну.
LeonBuhgalter 27.01.2023 07:13 пишет: Бачив девайс типу поясу-грілки. Знайомий продавав коли переходив від генератора на пропані до дизельного, потужнішого. Типу дозволяє використовувати весь газ з балону, без залишку газоліну.
Цікаво, який принцип його дії? Наприклад в авто в балоні, коли розбирав його, з вентиля, який знаходиться умовно "зверху", йшла трубочка на дно, то вона весь час підсмоктувала жижу, тому газолін в авто ніколи не накопичується. Або чув балон можна перевернути, до низу клапаном, і так тримати при експлуатації. Але думаю це небезпечно. Чомусь раніше, при "совєтах", такого ніде не робили, навіть в бідних селах.
LeonBuhgalter 27.01.2023 07:13 пишет: Бачив девайс типу поясу-грілки. Знайомий продавав коли переходив від генератора на пропані до дизельного, потужнішого. Типу дозволяє використовувати весь газ з балону, без залишку газоліну.
Цікаво, який принцип його дії? Наприклад в авто в балоні, коли розбирав його, з вентиля, який знаходиться умовно "зверху", йшла трубочка на дно, то вона весь час підсмоктувала жижу, тому газолін в авто ніколи не накопичується. Або чув балон можна перевернути, до низу клапаном, і так тримати при експлуатації. Але думаю це небезпечно. Чомусь раніше, при "совєтах", такого ніде не робили, навіть в бідних селах.
На газолін цей "девайс" суттєво не вплине. Він допоможе використати майже весь газ з балону, якщо йде велика витрата газу (наприклад при використанні потужного пальника при обсмолюванні) або за низької навколишньої температури. Для побутової плити він нічого не дасть. Балон при експлуатації перевертати не можна - побутовий редуктор не розрахований на роботу з рідким газом і вийде з ладу.
Газолін зливали, бо коли заправляли на державних газових заправках в газконторах , то контролювали вагу балона. Люди в приватному порядку, мали запасні балони, зливали з них залишки і заправляли "на повну". Наразі АЗС напомпує Вам за Ваші гроші будь-який об"ем і тиск.
Я ж писав - просто грілка. Пояс з нагрівальним елементом з якого виходить електрошнур з вилкою, яка в свою чергу втикується в розетку. Юзав навесні польські 27л балони. Вони типу придатні і для навантажувачів. Підтримували роботу в горизонтальному положенні. Там трубка з вентиля проходила до середини балону під бік. Відповідно в горизонтальному положенні відбір відбувався саме знизу. Як і автомобільних ГБО. Так як у мене балони використовувались для обігрівача, то саме таке положення давало можливість цими балонами користуватися. Бо в вертикальному положенні досить швидко переставали віддавати газ. Думаю із-за того що споживання було значним і балони охолоджувались з переходом газу у рідку фракцію і припиненням випаровування.
Aleksandr71 27.01.2023 10:36 пишет: Газолін зливали, бо коли заправляли на державних газових заправках в газконторах , то контролювали вагу балона. Люди в приватному порядку, мали запасні балони, зливали з них залишки і заправляли "на повну". Наразі АЗС напомпує Вам за Ваші гроші будь-який об"ем і тиск.
Але є ньюанс (с) Коли не знаєш, скільки літрів газоліну залишилося у балони, то й не зрозуміло скількі літрів газу можна безпечно задути у цей балон. На заправках компресори потужні й вони спроможні задути у балон більше газу, ніж 80% від його об'єму - а це вже вельми небезпечно. Ну або бавитися з вагами й вираховувати скільки там ще можна безпечно додати газу у балон, але то не тільки лише для всіх ))
Ну, ясно. Баллон привез в гараж на той неделе, уже с местным заправщиком с окко договорился, он "за шоколадку" сольет все сам, и заправит. Но есть новые вводные от него: больше половины баллона опасно заливать. Не, заливать не опасно, но тарабанить его потом 70км нежелательно. Какие мысли?
Норма заправки баллона - 80% от его емкости. Именно так их заливали на специализированных заправках раньше и развозили машинами по городу/пригороду/области
SeMeNUA 27.01.2023 23:26 пишет: Норма заправки баллона - 80% от его емкости. Именно так их заливали на специализированных заправках раньше и развозили машинами по городу/пригороду/области
Это помню, мой баллон в этом прмнимал участие. Но это ж его мне под калитку уже полный ставили, 10м и он в клетке, я б и на 200% согласился)). А тут мне его 70км в багажнике везти, и не вертикально, а горизонтально.
Apparator 27.01.2023 22:42 пишет: Ну, ясно. Баллон привез в гараж на той неделе, уже с местным заправщиком с окко договорился, он "за шоколадку" сольет все сам, и заправит. Но есть новые вводные от него: больше половины баллона опасно заливать. Не, заливать не опасно, но тарабанить его потом 70км нежелательно. Какие мысли?
Ниче он сливать не будет, потому и перестраховывается 50%
Спокойно задувается 30-32л. И везётся в лежачем сколь угодно. Главное, если с мороза, не заносить сразу в хату.
Зы: если речь про балон СССР - то там не 40 а 50л. Я задувал 38л спокойно
SeMeNUA 27.01.2023 23:26 пишет: Норма заправки баллона - 80% от его емкости. Именно так их заливали на специализированных заправках раньше и развозили машинами по городу/пригороду/области
вообще-то 60% - в газконторовских балонах всвегда было 35 литров вместо 50. Я набивал в село автогазом по 45 и 120 км отвозил по 3-4 штуки в жигуле еще
вообще-то 60% - в газконторовских балонах всвегда было 35 литров вместо 50. Я набивал в село автогазом по 45 и 120 км отвозил по 3-4 штуки в жигуле еще
Если бы 60%, то было бы 30л На любом баллоне с новья на металлической табличке выбита масса пустого и масса полного. Путем нехитрых математических операций с использованием плотности пропан-бутана легко узнать, сколько литров газа в заправленном баллоне