autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
lopez | СуперСтар *
Re: Бойлер слабо греет
[Re: maksym] 15 февраля 2023 в 12:34
maksym 15.02.2023 12:17 пишет:

lopez 15.02.2023 09:02 пишет:

Гільзу датчика почистили від накипу, став кращим тепловий контакт, регулятор вирубає ТЕН раніше.

Але після виключення ТЕНу температура вирівнюється, датчик охлоне та "захоче" знову нагрівати воду.
Накип на датчику (звідки він - це окреме питання) змінить часові характеристики вмик/вимик. Але задану температуру накип не змінить.

Змінить. Я це кілька разів спостерігав на електрочайниках та прасках (іноді займаюсь дрібним ремонтом). Накип призводить до перегріву (чайники) або недогріву (праски), т.як створює термоізоляційний прошарок між середовищем, що нагрівається і чутливим елементом. І змінюються не тільки часові характеристики, змінюється (значно розширюється) гістерезис вкл-викл.
maksym | V.I.P **
[Re: lopez] 15 февраля 2023 в 13:59
lopez 15.02.2023 12:34 пишет:

maksym 15.02.2023 12:17 пишет:

lopez 15.02.2023 09:02 пишет:

Гільзу датчика почистили від накипу, став кращим тепловий контакт, регулятор вирубає ТЕН раніше.

Але після виключення ТЕНу температура вирівнюється, датчик охлоне та "захоче" знову нагрівати воду.
Накип на датчику (звідки він - це окреме питання) змінить часові характеристики вмик/вимик. Але задану температуру накип не змінить.

Змінить. Я це кілька разів спостерігав на електрочайниках та прасках (іноді займаюсь дрібним ремонтом). Накип призводить до перегріву (чайники) або недогріву (праски), т.як створює термоізоляційний прошарок між середовищем, що нагрівається і чутливим елементом. І змінюються не тільки часові характеристики, змінюється (значно розширюється) гістерезис вкл-викл.

1.в чайнику спрацьовує захист від "вмикання без води". Це трохи не те.
В чайнику потужність 2 квт і 2 л води. В бойлері 50 л. Тому наргів води повільніший і вплив накипу як термоізолятора зменшується.
2. Звідки взагалі накип на датчику? Ось якесь фото тену. Датчик взагалі над теном. Хоча треба тен моделі, як у ТС.
3. ТС пише, що осаду небагато. Те, що я бачив, осад - це відпавший накип з тену.
lopez | СуперСтар *
[Re: maksym] 15 февраля 2023 в 15:11
Прикріплені файли (0 завантажити)
Так, в деяких чайниках спрацьовує захист. Ну, я не в курсі, що за система в ТС, але ті що бачив - капілярний термометр вставляється в гільзу, яка йде всередину бака.
Середня температура, можливо й залишиться та сама, але це зовсім не запобігає опіку окропом. Про усереднення можна було б говорити, якщо б регулятор клацав хоча б раз на кілька секунд. А так, він перегрів воду й півгодини зберігається небезпечна температура.
На гільзі може бути й не накип, а, наприклад, іржа чи інший осад з води, пліснява і т.ін.

Так, в деяких чайниках спрацьовує захист. Ну, я не в курсі, що за система в ТС, але ті що бачив - капілярний термометр вставляється в гільзу, яка йде всередину бака
Змінено lopez (15:25 15/02/2023)
Storag | охотник **
[Re: Ekspert83] 29 марта 2023 в 11:59
Ekspert83 14.02.2023 16:09 пишет:

в одному баці, тен може нагріти цей бак, температура тіпо Ок але в іншому баці або тен або плата не дає нагріву.

Розбирав такі двобакові бойлери, там в кожному баку свій датчик.
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

8 користувачів і 82 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2439