В ответ на: Отак і виходить ремонт санвузла у хрущі за 7+ тис. У.о.
верхнего предела не существует, можно и стоимость квартиры освоить.
Но ТС же писал: " Цікавило саме скромно: плитка, душова, умивальник, сантехніка". Я понимаю, что скромность автоуашника и скромность простого человека это разные вещи, но все же смею предположить, что в 3 тыс дол США, если бюджетно все делать, поместиться можно. Ну а можно купить смеситель за 500 дол , унитаз за 3-4 тыс долларов, душевую кабину за тыщу дол, лучше за 2. Это мы еще к кафелю не приценивались....:)
если самому класть плитку , освоить к примеру пвх трубы и т.п то вполне можно + если есть инструмент , но тогда надо посчитать стоимость своего времени .
я спорить особо не буду, но путь ТС озвучит ( если посчитает нужным) во что вышло итого. свою цифру "около 3 тыс дол" оставляю в силе
в грн +- было 15к демонтаж сантежкабины и вывоз мусора 2к+ еще раз вывоз мусора после всех работ 10к перенос стояков 80к работа мастера под ключ 56к плитка 20к всякие смеси, материал стен и тп 9к горшок 6к инсталяция 22к кабинка 11к душ 5к полотенчик 8к столешница + дверка 4к умывальник 6к кран 5к теплый пол 17к трубы , краны, колекторы, счетчики 5к бойлер 2к вентилятор 5к зеркало 9к дверь
и наверно забыл еще что-то процентов на 10-15% , с началом работ обязательно вылезут дополнительные нюансы в виде начал в ванной а закончил на кухне и тп.
Мастера нашел на Ютубе , можно сказать созревал/стоял в очереди к нему несколько лет, но результатом доволен более чем.
Я не буду казати ціни на матеріали, бо по фото не видно, а ціни на роботи - космос. Ні 45 кутів, ні великого формату плитки... Та і квадратів там явно не 10 по полу... І ще, для такого розміщення інсталяції, існують набагато цікавіші рішення коробів, але ж то складніше у роботі, тому майстри про них не кажуть замовнику.
65 к ванна в панельці цієї осені.Винесли все старе та занесли все нове в такому ж самому форматі без витребеньок.З металевою ванною за 4 к(як приклад)Без нової сушарки,з одним старим змішувачем,лише труби під г/х воду переробили.Робота 31,5 к + тумбу змонтував сам.Те що хоче топікстартер буде набагато дорожче моїх 65к.Моя ціна - це мінімум нижче якого нереально спуститись.Єдине на чому не економилось - труби,крани,змішувач
Zelinski 20.02.2023 15:48 пишет: Ну и добавлю, что сейчас охрененно невовремя делать ремонт вообще. Производители плитки в основном находились на востоке. Завод Zeus в Славянске разбили, харьковские не работают, KNAUF уничтожили. В результате их шпатлевка, что стоила 115 грн /мешок до войны, сейчас стоит 330 грн, потому как везется из Кишинева. Все материалы подорожали ужасно
Slavik-d 20.02.2023 12:11 пишет: Приглядаємо квартиру і от ніби все ок, але ванну потрібно повністю переробляти. Викинути саму ванну, раковину, оббити плитку, покласти нову плитку, сантехніку, душову. Як би прикинути грубо по грошам? 2 тис у.о. вистачить? Може хтось ремонтував нещодавно і може з досвіду підказати?
Нафіг та ванна потрібна? Якийсь совок, душева кабіна маст хев. Єдине її потрібно самому робити, а не ставити пластикове гімно. Сантехніки знають як.
В ответ на: Я не буду казати ціни на матеріали, бо по фото не видно, а ціни на роботи - космос. Ні 45 кутів, ні великого формату плитки... Та і квадратів там явно не 10 по полу... І ще, для такого розміщення інсталяції, існують набагато цікавіші рішення коробів, але ж то складніше у роботі, тому майстри про них не кажуть замовнику.
цього літа планую повторити у іншій квартирі і обов'язково вас запрошу як експерта наглядача
DmitryPassat 01.03.2023 12:04 пишет: цього літа планую повторити у іншій квартирі і обов'язково вас запрошу як експерта наглядача
У вас досить охайно зроблено. Я навіть розумію, навіщо той величезний люк у стіні, у випадку заміни труб, не потрібно буде нічого розбивати. А от плитку на стіні дзеркала, краще б було відцентрувати. Трап, у вашому випадку, краще вже було повністю до стіни підвести, а не залишати там той сантиметр. Але то такі дрібнички, що їх перестаєш бачити через пару днів.
До речі, підігрів душової зони робили? З чого у вас зроблена столешня?
DmitryPassat 01.03.2023 12:04 пишет: цього літа планую повторити у іншій квартирі і обов'язково вас запрошу як експерта наглядача
У вас досить охайно зроблено. Я навіть розумію, навіщо той величезний люк у стіні, у випадку заміни труб, не потрібно буде нічого розбивати. А от плитку на стіні дзеркала, краще б було відцентрувати. Трап, у вашому випадку, краще вже було повністю до стіни підвести, а не залишати там той сантиметр. Але то такі дрібнички, що їх перестаєш бачити через пару днів.
До речі, підігрів душової зони робили? З чого у вас зроблена столешня?
Трап впритул до стіни , на фото обман зору. Розмір дверки під розмір бойлера 80л високого/slim , щоб можна було його якось обслуговувати при потребі + там стояк/колектори і тп По центруванню швів питання риторичке як і по кутам 45 - бачив багато думок на ютубі, що ці вже застарілі упередження. Столешню і дверку замовляли у Віярі на Костянтинівській , звичайна для кухні вологостійка якась там, доречі столешню прийшлося купити 3м а залишок встановити на дачі.
І ще, для такого розміщення інсталяції, існують набагато цікавіші рішення коробів, але ж то складніше у роботі, тому майстри про них не кажуть замовнику.
DmitryPassat 27.02.2023 21:40 пишет: Тропічний там є, віглядає частково на фото. Гігієнічний - не навчені користуватись і мені вони з техніки безпеки не подобаються.
Якщо є тропічний душ то чому зовнішній змішувач і навіщо гнучкий душ так високо підвішений?
Dorosh 25.02.2023 23:28 пишет: Нічого складного тут взагалі не бачу, тим більше 5-7, але і в 2 буде майже не можливо вкластися. Самих робіт по оздобленню там +- 1 куе, а от сантехніку оцінити не можу без точних планів, але разом з демонтажем також в 1 куе оцінив би. Решту, це вартість матеріалів, ну там не обмежено.
Робила санвузли в 2021 році, знайшла свою калькуляцію, загалом 8900 за 2 шт. Саме робота з укладання плитки в тих рамках, що ви озвучили: 730 і 930, включаючи всі підрізки, затирку і т.д. Приблизно 1,5К на 2 приміщення плитка (недорога Іспанія і Італія), епоксидна затирка, суміші. Приблизно 3,3К на 2 приміщення сантехніка (інсталяції, унітази, умивальники, змішувачі, ванна, піддон). І це я ще скло в душову не поставила. Все без фанатізма, середній сегмент (Grohe, Kludi, Kaldewei, трохи дорожчий GRB) куплене за максимальними можлиливими знижками, не з вітрини агромату.
І у мене естетика попрощє, хотєлка ТС виглядає дорожче. Ясно, що можна відмовитися від підсвітки, поставити шторку з Епіка і кутники, але виглядати воно буде трохи не так, як на фото:)
І ще, для такого розміщення інсталяції, існують набагато цікавіші рішення коробів, але ж то складніше у роботі, тому майстри про них не кажуть замовнику.
Які саме?
Короб робити до верху, можна з нішами, але головне те, що він має бути до душової, і скло душової ставиться вже на короб. Плюси: збільшується корисна площа душової, відсутній отой закуточок, дизайн більш завершено виглядає, заявляються ніші.
Шляпа 01.03.2023 01:28 пишет: 65 к ванна в панельці цієї осені.Винесли все старе та занесли все нове в такому ж самому форматі без витребеньок.З металевою ванною за 4 к(як приклад)Без нової сушарки,з одним старим змішувачем,лише труби під г/х воду переробили.Робота 31,5 к + тумбу змонтував сам.Те що хоче топікстартер буде набагато дорожче моїх 65к.Моя ціна - це мінімум нижче якого нереально спуститись.Єдине на чому не економилось - труби,крани,змішувач
Дякую
Прозвонив майстрів. Попередньо моя забаганка 35-40 тис робота + матеріали. Я так оцінив, що плитка, душова перегородка, змішувач і бойлер ще в 40-50 стануть.