autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

оформлення відстрочки від мобілізації

kvadjagan | Достоевский *
21 февраля 2023 в 13:14
Маю кілька питань про оформлення відсрочки, бо щось мене адвокати ігнорять (адвокати блогери )
Подав усі документи до управління соцзахисту про необхідність здійснення непрофесійного догляду за бабусею. Чекаю на довідку від УСЗН.
Коли я звернусь до військомату мені відсрочку можуть видати лише з війсковим квитком? Тобто відсрочка буває лише як окремий роздів у вісковому квитку?
І чи у всіх війскоматах є бланки для видачі війскових квитків? У мене одноклассник в Іванофранківскькій області, пішов до війскомату - надав свідоцтво про інвалідність дружини - йому сказали що ок, маєш відсрочку, запиши телефон військомату - ми тебе записали в журнал (просто паперовий журнал, не онлайн база) якщо тебе зупинять патрулі - хай нам телефонують - ми скажемо що в тебе відсрочка.
Sharkius | member **
Re: оформлення відстрочки від мобілізації
[Re: kvadjagan] 21 февраля 2023 в 15:57
У нас на роботі хлопцю поставили відмітку про відстрочку в уже існуюче паперове тимчасове посвідчення. На основі доків які він заніс в військомат (кандидат наук) та заяви
Cirax | Достоевский *
[Re: kvadjagan] 21 февраля 2023 в 16:40
kvadjagan 21.02.2023 13:14 пишет:

Маю кілька питань про оформлення відсрочки, бо щось мене адвокати ігнорять (адвокати блогери )
Подав усі документи до управління соцзахисту про необхідність здійснення непрофесійного догляду за бабусею. Чекаю на довідку від УСЗН.
Коли я звернусь до військомату мені відсрочку можуть видати лише з війсковим квитком? Тобто відсрочка буває лише як окремий роздів у вісковому квитку?
І чи у всіх війскоматах є бланки для видачі війскових квитків? У мене одноклассник в Іванофранківскькій області, пішов до війскомату - надав свідоцтво про інвалідність дружини - йому сказали що ок, маєш відсрочку, запиши телефон військомату - ми тебе записали в журнал (просто паперовий журнал, не онлайн база) якщо тебе зупинять патрулі - хай нам телефонують - ми скажемо що в тебе відсрочка.

Бланков военников нет. В лучшем случае клочок туалетной бумаги выдадут, с парой печатей.
[Re: Sharkius] 21 февраля 2023 в 16:46
Sharkius 21.02.2023 15:57 пишет:

У нас на роботі хлопцю поставили відмітку про відстрочку в уже існуюче паперове тимчасове посвідчення. На основі доків які він заніс в військомат (кандидат наук) та заяви

в мене є теж тимчасове посвідчення, здається від 2005 року, і вже того військомату не має, не пережив окупацію. Я читаю що зараз патрулі ходять з планшетами та перевіряють доки через планшет. Я то думав що зараз видають нові війскові квитки і заносять їх в онлайн базу. Чи хоч просто заносять інфу в оналйнбазу яку можна перевірити через планшет чи мобілку.
[Re: Cirax] 21 февраля 2023 в 16:49
Cirax 21.02.2023 16:40 пишет:

Бланков военников нет. В лучшем случае клочок туалетной бумаги выдадут, с парой печатей.

сумно. мені сьогодні один адвокат сказав що відстрочка не обов'язково у вигляді війскового квитка а може мати декілька видів. Які саме - не деталізував.
І от один адвокат каже що можна отримати відсрочку без проходження ВЛК а інший - тільки після ВЛК. І хто з них правий?
Макси | старый писатель ***
[Re: kvadjagan] 21 февраля 2023 в 17:54
kvadjagan 21.02.2023 16:49 пишет:

сумно. мені сьогодні один адвокат сказав що відстрочка не обов'язково у вигляді війскового квитка а може мати декілька видів. Які саме - не деталізував.
І от один адвокат каже що можна отримати відсрочку без проходження ВЛК а інший - тільки після ВЛК. І хто з них правий?

після.
Sharkius | member **
[Re: kvadjagan] 21 февраля 2023 в 18:55
kvadjagan 21.02.2023 16:46 пишет:

Sharkius 21.02.2023 15:57 пишет:

в мене є теж тимчасове посвідчення, здається від 2005 року, і вже того військомату не має, не пережив окупацію. Я читаю що зараз патрулі ходять з планшетами та перевіряють доки через планшет. Я то думав що зараз видають нові війскові квитки і заносять їх в онлайн базу. Чи хоч просто заносять інфу в оналйнбазу яку можна перевірити через планшет чи мобілку.

Якщо у тому посвідченні є фраза типу "підлягає переогляду в такому-то році" або щось подібне, і ви не приходили, то 99,9 % спочатку відправлять на ВЛК. В принципі якщо такої фрази і нема, то кожні п"ять років, якщо не помиляюсь, ми всі зобов"язані проходити повторну медкомісію... Тож думаю без проходження комісії спочатку, далі нічого не буде. Про планшети і т.д. нічого сказати не можу, було б круто якщо так. Якийсь період видавали тимчасові посвідчення у вигляді карточки ламінованої, а зараз просто папірець з фоткою і печаткою
Змінено Sharkius (18:58 21/02/2023)
Нафаня | Достоевский **
[Re: kvadjagan] 22 февраля 2023 в 00:28

Здається, цього не достатньо для відстрочки, має бути оформлена опіка, а це тільки через суд.

Коли я звернусь до військомату мені відсрочку можуть видати лише з війсковим квитком?

Знайомому видали у вигляді окремого папірця, хз, довідка чи витяг якийсь але є підпис і печатка. ВЛК проходити не направляли.
octob | Достоевский **
[Re: Cirax] 22 февраля 2023 в 07:20

Черговий ватний пздж від тебе. Є і воєнники і посвідчення офіцерів.
sashkaa | V.I.P **
[Re: octob] 22 февраля 2023 в 13:34
octob 22.02.2023 07:20 пишет:

Ти би тон змінив. В мене тимчасове на бумазі. Але в мене виключення. Але при мені в квітні минулого року хлопцям на відправку видавали схожу бумагу.
octob | Достоевский **
[Re: sashkaa] 22 февраля 2023 в 14:05
З ватною хуйнею інакшого спілкування не буде.
sashkaa | V.I.P **
[Re: octob] 22 февраля 2023 в 14:21
Але ж такі видають тимчасові посвідчення замість квитка. Причому як виключеним з в/о так й придатним з речами на відправку. Про це й шла мова
Про офіц. склад казати не буду бо не знаю.
[Re: kvadjagan] 22 февраля 2023 в 15:55
дякую за інформацію камради
Буду ще збирати інформацію у коллег та знайомих. Може дізнаюсь яку роль виконує планшет, що по ньому шукають і чи є десь шанс зробити військовий квиток.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: octob] 22 февраля 2023 в 16:21
octob 22.02.2023 14:05 пишет:

З ватною хуйнею інакшого спілкування не буде.

зря ти так
мій двоюрідний брат на нулі, досі має папірця замість військового квитка. Аби сам не бачив, не повірив би. Оце наче минулого тижня пообіцяли нарешті видати.
octob | Достоевский **
[Re: Sashok_Accent] 22 февраля 2023 в 17:18
Те що в нього немає != немає взагалі і не було.
Ще в квітні-травні ці питання були вирішені тими, хто не сидів і не чекав. До цього моменту, більшості(я тут більше про Київ/область, бо дописувачі звідти) було до не до цього.
Cirax | Достоевский *
[Re: octob] 22 февраля 2023 в 17:44
octob 22.02.2023 07:20 пишет:

Неужели впервые за 30 лет напечатали достаточное количество, и даже без денег можно получить?
А то без порешать, как то за десяток посещений военкомата, их них 4 в прошлом году, так и не удалось получить.
Но меня и клочок бумажки пока устраивает.
Белоцерковский ТЦК если что.
Даже когда вызывали с вещами, бланков всё равно не нашлось.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: octob] 23 февраля 2023 в 09:53
octob 22.02.2023 17:18 пишет:

Те що в нього немає != немає взагалі і не було.
Ще в квітні-травні ці питання були вирішені тими, хто не сидів і не чекав. До цього моменту, більшості(я тут більше про Київ/область, бо дописувачі звідти) було до не до цього.

Я згоден, що це не абсолют. Бо знаю і тих, у кого є, причому їх ще нікуди не призвали.
Але й знаю, що малий добивався аби йому зробили військовий квиток. І оце наче нещодавно щось зрушилось.
Тобто проблема існує, але, звісно, не тотальна, як завжди швидше за все залежить від фінальної ланки системи.
Змінено Sashok_Accent (10:05 23/02/2023)
octob | Достоевский **
[Re: Cirax] 23 февраля 2023 в 18:35
Продовжуй дивитись телевізор і надрачувати на совок, такі в армії зараз точно не потрібні
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

2 користувачів і 40 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1910