autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Hammer | Властелин 12ти Вольт ***
Re: Налог при покупке квартиры.
[Re: julson] 26 марта 2023 в 18:45
julson 25.03.2023 20:16 пишет:

Jonass 25.03.2023 20:06 пишет:

та нет-грн,
1% ПФ=18тыс грн.

ну тебе решать. я забила. нужно тратить время разбираться, писать, собирать документы. вместо работы ходить в суд, а это ж не раз и не два. потом деньги возвращать. восприняла это как налог в пользу бедных.

каких бедных, чай не в европах пакашо живем
DKTigra | V.I.P **
[Re: harald67] 26 марта 2023 в 18:58
harald67 26.03.2023 18:01 пишет:

перевірку? Фізичній особі? То та особа пошле податківців куди подалі

Й це буде не дуже вірним рішенням, адже наступного разу фізична особа буде спілкуватися вже не з податківцями, а з виконавчою, а терміни на оскарження вже сплинтуть, треба буде до суду, відновлювати терміни... На поцінювача в цілому.

По ФОПам я точно знаю, що камералка була ще 4 роки тому, дзвонив інспектор з податкової, що не збігаються задекларовані мною доходи з тими звітами, що були подані контрагентами (один з контрагентів відобразив нарахування й оплату у одному й тому ж податковому періоді, хоча фактично вони були у різних, мова там йшла про декілька тисяч гривень бази оподаткування).

Фіча камеральної перевірки у тому, що вона робиться автоматично на підставі даних з різних джерел, фактично без участі людини (крім програмістів, які пишуть скрипти для цих перевірок). Сенсу писати скрипти для якогось одного випадку немає, а якщо воно носить масовий характер (а ще довго буде можливість от такою схемою уникати сплати збору до ПФ) - є.
Змінено DKTigra (19:01 26/03/2023)
harald67 | подсевший на форум **
[Re: DKTigra] 26 марта 2023 в 19:28
DKTigra 26.03.2023 18:58 пишет:

harald67 26.03.2023 18:01 пишет:

перевірку? Фізичній особі? То та особа пошле податківців куди подалі

Й це буде не дуже вірним рішенням, адже наступного разу фізична особа буде спілкуватися вже не з податківцями, а з виконавчою, а терміни на оскарження вже сплинтуть, треба буде до суду, відновлювати терміни... На поцінювача в цілому.

По ФОПам я точно знаю, що камералка була ще 4 роки тому, дзвонив інспектор з податкової, що не збігаються задекларовані мною доходи з тими звітами, що були подані контрагентами (один з контрагентів відобразив нарахування й оплату у одному й тому ж податковому періоді, хоча фактично вони були у різних, мова там йшла про декілька тисяч гривень бази оподаткування).

Фіча камеральної перевірки у тому, що вона робиться автоматично на підставі даних з різних джерел, фактично без участі людини (крім програмістів, які пишуть скрипти для цих перевірок). Сенсу писати скрипти для якогось одного випадку немає, а якщо воно носить масовий характер (а ще довго буде можливість от такою схемою уникати сплати збору до ПФ) - є.

Ніколи не чув про проведення камеральної перевірки стосовно фізичної особи. Не фоп а просто фізичної особи. І ти ж пишеш про невідповідність доходів і витрат а у гілці мова про перше чи не перше придбання квартири. До чого тут камеральна? Ну який до дідька лисого скрипт можна написати для перевірки вручну паперових архівів регіональних БТІ.
Tarasoff | СуперСтар **
[Re: julson] 26 марта 2023 в 20:37
julson 25.03.2023 20:16 пишет:

Jonass 25.03.2023 20:06 пишет:

та нет-грн,
1% ПФ=18тыс грн.

ну тебе решать. я забила. нужно тратить время разбираться, писать, собирать документы. вместо работы ходить в суд, а это ж не раз и не два. потом деньги возвращать. восприняла это как налог в пользу бедных.

Це перебільшення . Не знаю, як зараз, але кілька років тому повертався 1% досить легко
DKTigra | V.I.P **
[Re: harald67] 26 марта 2023 в 21:28
harald67 26.03.2023 19:28 пишет:

Ніколи не чув про проведення камеральної перевірки стосовно фізичної особи. Не фоп а просто фізичної особи. І ти ж пишеш про невідповідність доходів і витрат а у гілці мова про перше чи не перше придбання квартири. До чого тут камеральна? Ну який до дідька лисого скрипт можна написати для перевірки вручну паперових архівів регіональних БТІ.

Те, що ти не чув - не значить, що її не проводять. Я безпосередньо як найманий працівник компанії відповідав на запит податкової та надавав документи щодо формування статутного капіталу в одному випадку, та готував 3 рази відписки, коли податкова надсилала запити на документи, за якими компанія не є стороною (відбувались купівлі-продажі часток між різними старими-новими учасникми у цій товці). За окремим видом діяльності я працював як найманий, там необхідно було це за ліцензійними умовами.

А підставою для того були камеральні перевірки задекларованого інвестиційного доходу у поданих (або не поданих, цього не знаю) деклараціях фізосіб-учасників, що відступали частку та ЄДРу (того що юросіб, фопів й громадських об'єднань), за яким віждображалися факти відступлення корпоративних прав. Перший раз десь у 2015 чи 2016, потім у 2019-2020.

Й я писав про невідповідність саме доходів, які з одного боку я декларував у декларації ФОП-а, та доходів що були мені сплачені та відображені у 1ДФ моїми контрагентами. Й там доходи, й там доходи, мої доходи мали дорівнювати або б бути вищими (наприклад якщо б я отримував доходи від фізичних осіб як ФОП), а вийшли меншими ніж за даними моїх контрагентів. Про витрати мови не йшло.
Змінено DKTigra (21:43 26/03/2023)
[Re: DKTigra] 27 марта 2023 в 08:45
DKTigra 26.03.2023 21:28 пишет:

harald67 26.03.2023 19:28 пишет:

Те, що ти не чув - не значить, що її не проводять. Я безпосередньо як найманий працівник компанії відповідав на запит податкової та надавав документи щодо формування статутного капіталу в одному випадку, та готував 3 рази відписки, коли податкова надсилала запити на документи, за якими компанія не є стороною (відбувались купівлі-продажі часток між різними старими-новими учасникми у цій товці). За окремим видом діяльності я працював як найманий, там необхідно було це за ліцензійними умовами.

А підставою для того були камеральні перевірки задекларованого інвестиційного доходу у поданих (або не поданих, цього не знаю) деклараціях фізосіб-учасників, що відступали частку та ЄДРу (того що юросіб, фопів й громадських об'єднань), за яким віждображалися факти відступлення корпоративних прав. Перший раз десь у 2015 чи 2016, потім у 2019-2020.

Й я писав про невідповідність саме доходів, які з одного боку я декларував у декларації ФОП-а, та доходів що були мені сплачені та відображені у 1ДФ моїми контрагентами. Й там доходи, й там доходи, мої доходи мали дорівнювати або б бути вищими (наприклад якщо б я отримував доходи від фізичних осіб як ФОП), а вийшли меншими ніж за даними моїх контрагентів. Про витрати мови не йшло.

І яке це має відношення до факту купівлі фізичною особою квартири 15-20 років тому, інформація про яку міститься лише у паперовому вигляді в кладовці якоїсь регіональної БТІ? Податкова про цю квартиру нічого не відає. Нотаріусу людина може сказати що не було такого. І от що далі? Не змішуйте абсолютно різні ситуації.
При купівлі квартири зараз нотаріус і так зобов'язаний витребувати у покупця документи про наявність доходів/накопичень у обсязі, достатньому для оплати квартири (до речі до початку війни це був один з небагатьох випадків, коли особи, що подають електронні декларації до НАЗК мали з цього хоч якусь користь - їм не треба було приносити довідки з податкової).
Змінено harald67 (08:46 27/03/2023)
Daugava | V.I.P ***
[Re: harald67] 27 марта 2023 в 09:47
harald67 10.03.2023 07:36 пишет:

Відсоток з пф повертали люди. Довго і через суд лише.

+ краще через професіоналів які займаються саме цим питанням. Просто знати закони недостатньо, потрібно постійно тримати руку на пульсі та слідкувати за ходом справи. Система заточена на "не повертати".
DKTigra | V.I.P **
[Re: harald67] 27 марта 2023 в 10:33
harald67 27.03.2023 08:45 пишет:

І яке це має відношення до факту купівлі фізичною особою квартири 15-20 років тому, інформація про яку міститься лише у паперовому вигляді в кладовці якоїсь регіональної БТІ? Податкова про цю квартиру нічого не відає. Нотаріусу людина може сказати що не було такого. І от що далі? Не змішуйте абсолютно різні ситуації.

А далі - або коли ти вносиш ту стару квартиру до реєстру майнових прав, або укладає правочин, де ти є продавцем (податкова знає про такі правочини) - виникають нестиковки - або заноситься запис де підстава набуття прав власності відбулася ще у 19хх роках, або ти продаєш те, чого в тебе ніби то не було.

Жодних проблем, крім витрат на итшника, що напише скрипт, зробити камеральну перевірку по реєстрах, як це й відбулось свого часу з ЄДРом Там теж фізики були от такого як в тебе настрою - та хто, та коли, та для чого, та як... А потім бігали до НБУ - відновлювали первинні платіжні документи про сплату статутного, адже банк вже тогойсь й вся інформація зберігалась десь в архівах НБУ. Чи будуть робити таку перевірку, чи ні - залежить від поширеності "схеми".
Змінено DKTigra (10:41 27/03/2023)
[Re: DKTigra] 27 марта 2023 в 11:23
DKTigra 27.03.2023 10:33 пишет:

harald67 27.03.2023 08:45 пишет:

А далі - або коли ти вносиш ту стару квартиру до реєстру майнових прав, або укладає правочин, де ти є продавцем (податкова знає про такі правочини) - виникають нестиковки - або заноситься запис де підстава набуття прав власності відбулася ще у 19хх роках, або ти продаєш те, чого в тебе ніби то не було.

Жодних проблем, крім витрат на итшника, що напише скрипт, зробити камеральну перевірку по реєстрах, як це й відбулось свого часу з ЄДРом Там теж фізики були от такого як в тебе настрою - та хто, та коли, та для чого, та як... А потім бігали до НБУ - відновлювали первинні платіжні документи про сплату статутного, адже банк вже тогойсь й вся інформація зберігалась десь в архівах НБУ. Чи будуть робити таку перевірку, чи ні - залежить від поширеності "схеми".

Знов натягуєте сову на глобус. Не змішуйте підприємницьку діяльність та простого громадянина, який десь працює, або взагалі ніде не працює або пенсіонер, або ще хтось, із веденням піприємнгицької діяльності не пов'язаний. І не збирається продавати нерухомість придбану 20+ років тому (наприклад він у ній живе). Які скрипти можна написати щоб той скрипт пішов до БТІ (мабуть до всіх в Україні відразу) і почав вручну копирсатися у паперових архівах. І що і яким чином шукатиме податкова. І ще - я вже писав - позовний термін по справах, за якими передбачена адмінвідповідальність - 2 роки. Якщо людина сьогодні придбає квартиру і дасть нотаріусу "чесне піонерське" (у письмовому вигляді) що це перша купівля і в реєстрі нерухомості у неї нічого не світиться, а через 2 роки і один день внесе до реєстру ту, давно придбану квартиру, то податківці хіба що на хвіст солі йому зможуть насипати. А реально у податківців взагалі немає зацікавленості таким займатися.
kis_kis | СуперСтар ***
[Re: vladimir.ua] 27 марта 2023 в 12:12
vladimir.ua 25.03.2023 00:29 пишет:

Так было раньше, сейчас такое не прокатит, суд просит витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, если витяга нет, то отказывают в иске.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/106161590

у меня в довидке будет земельный участок. он играет какую-то роль в возрате налога при покупке квартиры?
zyoma | важничающий писатель ***
[Re: harald67] 27 марта 2023 в 13:33
Старі документи так чи інакше будуть оцифровані. Вже оцифровані реєстри громадянського стану за "паперові" роки, не скажу, до якого саме року, але записи про 2001 там вже є. Так само поступво вносять і кадастрові документи. Впевнена, що і реєстр нерухомого майна на черзі або вже в роботі. Тому ні, не треба щоразу посилати запит у всі БТІ України.
[Re: zyoma] 27 марта 2023 в 15:58
zyoma 27.03.2023 13:33 пишет:

Старі документи так чи інакше будуть оцифровані. Вже оцифровані реєстри громадянського стану за "паперові" роки, не скажу, до якого саме року, але записи про 2001 там вже є. Так само поступво вносять і кадастрові документи. Впевнена, що і реєстр нерухомого майна на черзі або вже в роботі. Тому ні, не треба щоразу посилати запит у всі БТІ України.

Читав про якісь розбіжності між бті та мінюстом, але то таке. За фактом у "подруги мого знайомого" наприкінці 2021 року коли перевіряючи дуже хотіли знайти нерухомість, то не знайшли не тільки квартири, придбаної у Києві у 1996, а й квартири, успадкованої у Києві у 2009. Хоча реально шукали. Так що та оцифровка мабуть дуже повільно просувається.
DKTigra | V.I.P **
[Re: harald67] 27 марта 2023 в 16:34
harald67 27.03.2023 11:23 пишет:

Знов натягуєте сову на глобус. Не змішуйте підприємницьку діяльність та простого громадянина, який десь працює

До чого тут підприємницька діяльність? Податкова моніторила доходи, що задекларував фізик та звіряла їх із подіями, щодо яких виникнув або міг виникнути дохід. У даному етапі це інвестиційна діяльність, але могло бути будь-що, та ж продаж рухомого або нерухомого майна. Будь-що, що може дати дохід та реєструється у державних реєстрах.

В ответ на:

І не збирається продавати нерухомість придбану 20+ років тому (наприклад він у ній живе).

Якщо не збирається, то дочекається часу, коли дані про всю нерухомість занесуть до реєстрів держмайна. Скільки-то часу до того сплине, потім будуть питання. Коли вони виникнуть (це можна тільки гадати) - невідомо.
В ответ на:

І ще - я вже писав - позовний термін по справах, за якими передбачена адмінвідповідальність - 2 роки.

Але точно, наприклад, коли воно виявиться, буде нарахований податок на нерухомість за останні 3 роки, пені й штрафи, та й адмінка буде свіжа. Якщо там не дві гостинки по 30 квадратів

Такі речі, нібито малоймовірні й несуттєві підчас їх вчинення з часом можуть додати різноманіття до життя. З підкладеними роками тому говнобімбами у діяльності юросіб, що всплили, я натикався достатньо та не раджу самому собі закладати їх на майбутнє, якщо цього можна уникнути.
[Re: DKTigra] 27 марта 2023 в 16:42
DKTigra 27.03.2023 16:34 пишет:

harald67 27.03.2023 11:23 пишет:

Знов натягуєте сову на глобус. Не змішуйте підприємницьку діяльність та простого громадянина, який десь працює

До чого тут підприємницька діяльність? Податкова моніторила доходи, що задекларував фізик та звіряла їх із подіями, щодо яких виникнув або міг виникнути дохід. У даному етапі це інвестиційна діяльність, але могло бути будь-що, та ж продаж рухомого або нерухомого майна. Будь-що, що може дати дохід та реєструється у державних реєстрах.

В ответ на:

І не збирається продавати нерухомість придбану 20+ років тому (наприклад він у ній живе).

Якщо не збирається, то дочекається часу, коли дані про всю нерухомість занесуть до реєстрів держмайна. Скільки-то часу до того сплине, потім будуть питання. Коли вони виникнуть (це можна тільки гадати) - невідомо.

В ответ на:

...

В ответ на:

В ответ на:

І ще - я вже писав - позовний термін по справах, за якими передбачена адмінвідповідальність - 2 роки.

Але точно, наприклад, коли воно виявиться, буде нарахований податок на нерухомість за останні 3 роки, пені й штрафи, та й адмінка буде свіжа. Якщо там не дві гостинки по 30 квадратів

Такі речі, нібито малоймовірні й несуттєві підчас їх вчинення з часом можуть додати різноманіття до життя. З підкладеними роками тому говнобімбами у діяльності юросіб, що всплили, я натикався достатньо та не раджу самому собі закладати їх на майбутнє, якщо цього можна уникнути.

Знов за рибу гроші. Яка інвестиційна діяльність і мониторінг доходів? Яка діяльність юросіб. Не треба свої професійн навички у одній сфері переносити до іншої, де вони не працюють.
Мова про просте придбання квартири. Вже мінімум 2 роки нотаріус зобов'язаний витребувати у покупця документи (які переважно підлягають завіренню податковою) щодо легальності та достатності накопичень і доходів для придбання квартири. Тут наново немає що перевіряти.
Щодо податку на нерухомість - ну нарахують за 3 роки - шалена сума вийде. Пені і штрафів не буде, бо обов'язок сплати цього податку виникає лише після отримання повідомлення від податкової. Якщо податкова "прощьолкала", то має лише себе звинувачувати. Та і не цікаво податковій займатися витребуванням податку, вартість адміністрування якого перевищує обсяги надходжень від нього.
julson | IesuiT *
[Re: harald67] 28 марта 2023 в 17:29
harald67 25.03.2023 21:35 пишет:

Перевіряє нотаріус клієнта по реєстру нерухомості - усе чисто. Що далі має зробити нотаріус щоб упевнитися що це справді перша купівля клієнтом нерухомості? І чим нотаріусу може загрожувати якщо повірив лише керуючись довідкою з електронного реєстру. Як реально можна з‘ясувати що це не перша купівля і що 199-забутому році цей клієнт придбав будинок у якійсь умовній Жабокряківці. Як це виявити?

так а зачем нотариусу всё это делать?
какая его в том забота?
ничего он не проверяет и ничего никого не заставляет. просто не проводит сделку.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Налог при покупке квартиры. (4/4)

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

2 користувачів і 41 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 4939