autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
SRT sport | Супер писатель! *
Re: Коонсультація по електриці
[Re: Dorosh] 12 марта 2023 в 15:05
Dorosh 11.03.2023 23:48 пишет:

SRT sport 11.03.2023 22:28 пишет:

ПЗВ і автомати не спрацбовують по напрузі ніяк, вони реагують тліьки на силу струму
стосовно чи захистив би ПЗВ 300 мА, не факт, є обладання трифазне,яке працює взагалі без нуля, трифазні калорифери наприклад

а реле могли б спрацювати, якби вони стояли після ввідного автомата щита який живить саме це приміщення, тобто при перекосі фаз в результаті відєдання нуля фаза на яку б пішла більша напруга б відімкнулась
треба буде порадитсь з електриками

У вас дуже поверхневе уявлення роботи цих пристроїв.
ПЗВ 300мА на вході, взагалі не допускає роботи пристроїв без нуля, як і любе ПЗВ.
Реле напруги, якщо вони правильно підключені у 3х фазну мережу, не допускають 400В на лінії однофазних споживачів.
Вам просто потрібно зрозуміти, що перетікання фаз можлива тільки за умови що нуль відвалюється до основної точки розподілу. Тобто усі 3 фази, на яких висить усі споживачі, МАЮТЬ спільний нуль, але він від'єднаний від електроустановки подачі електроенергії.
На словах це тяжко пояснити, але якщо ви загуглете, то одразу все зрозумієте.

все вчора виправив, електрик приїхав перевірив все

він сказав, що ПЗВ нічого не дасть,а можна просто в цьому щиті поставити реле напруги однофазні після трифазного автомату і таким чином захисти від перенапруги кожну лінію
ну врешті потім можна купити і ПЗВ в огловний щит і реле напруги в менший щит
Змінено SRT sport (15:08 12/03/2023)
Cirax | Достоевский *
[Re: Dorosh] 12 марта 2023 в 17:01
Dorosh 12.03.2023 09:55 пишет:

Cirax 12.03.2023 08:47 пишет:

Что вы такое говорите в первом абзаце? Прекрасно работают трёхфазные устройства подключённые по схеме треугольник.
В УЗО 4 провода, к устройствам 3 всё будет работать прекрасно. Можно даже 3 фазы воткнуть в УЗО, без нуля, и оно будет работать.

Самое главное, установить электромеханическое УЗО, а то поставят электронное, ноль отпал и оно не работает, не отключает.

Я кажу те що я знаю, як і із теорії, так і із практики.
3х фазний ПЗВ не буде працювати, вірніше він буде відключати навантаження, якщо після нього буде підключене навантаження без робочого НУЛЯ. Будемо сперечатися?

Да как хотите, можете спорить или нет, мне безразлично.
Тем временем у людей работают проточные трёхфазные водонагреватели без нуля, и подключены через УЗО, да и электродвигатели работают.
Там нуля нет вообще в треугольнике, да и в звезде тоже можно без нуля.
VovkZ | V.I.P **
[Re: Dorosh] 13 марта 2023 в 00:35
Dorosh :

3х фазний ПЗВ не буде працювати, вірніше він буде відключати навантаження, якщо після нього буде підключене навантаження без робочого НУЛЯ

- ніт, буде працювати. Ми ж про трикутник? ПЗВ зреагує лише на витіканпя струму на землю, як і має бути. Це згідно теорії, і практики.
Змінено VovkZ (00:36 13/03/2023)
lopez | СуперСтар *
[Re: VovkZ] 13 марта 2023 в 09:49
VovkZ 13.03.2023 00:35 пишет:

Dorosh :

3х фазний ПЗВ не буде працювати, вірніше він буде відключати навантаження, якщо після нього буде підключене навантаження без робочого НУЛЯ

- ніт, буде працювати. Ми ж про трикутник? ПЗВ зреагує лише на витіканпя струму на землю, як і має бути. Це згідно теорії, і практики.

Тим більше, що при симетричному трифазному навантаженні струм в нульовому провіднику відсутній..
maksym | V.I.P **
[Re: lopez] 13 марта 2023 в 10:01
lopez 13.03.2023 09:49 пишет:

Dorosh :

Тим більше, що при симетричному трифазному навантаженні струм в нульовому провіднику відсутній..

в теорії да. А на практиці, імхо, є деяка відмінність характеристик тенів (наприклад) по фазах + фази вже можуть бути трохи різні "від інших споживачів"
lopez | СуперСтар *
[Re: maksym] 13 марта 2023 в 11:39
maksym 13.03.2023 10:01 пишет:

В ответ на:

...

в теорії да. А на практиці, імхо, є деяка відмінність характеристик тенів (наприклад) по фазах + фази вже можуть бути трохи різні "від інших споживачів"

В будь якому разі, струм "нуля" буде меншим за фазний на порядки.
Cirax | Достоевский *
[Re: maksym] 13 марта 2023 в 20:16
maksym 13.03.2023 10:01 пишет:

В ответ на:

...

А на практике, нуля всё равно нет. Итого пофиг.
Dorosh | Супер писатель! ***
[Re: Cirax] 18 марта 2023 в 23:22
Cirax 13.03.2023 20:16 пишет:

У цьому обговоренні, ви розглядаєте гіпотетичне підключення 3х фазного споживача до 3х фазного ПЗВ, так? Ну тобто ПЗВ включено тільки на цей споживач, ну там котел, тощо...
Cirax | Достоевский *
[Re: Dorosh] 19 марта 2023 в 08:36
Dorosh 18.03.2023 23:22 пишет:

Cirax 13.03.2023 20:16 пишет:

У цьому обговоренні, ви розглядаєте гіпотетичне підключення 3х фазного споживача до 3х фазного ПЗВ, так? Ну тобто ПЗВ включено тільки на цей споживач, ну там котел, тощо...

Именно с этой ситуации и начался спор. Да, рассматривается подключение исключительно трёхфазных потребителей.

Понятно что если навешать однофазных потребителей на трёхфазное УЗО, то ноль будет нужен.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Коонсультація по електриці (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

4 користувачів і 59 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2934