Чи вмикати покажчик поворот при русі заднім ходом?
11 марта 2023 в 12:56
Малій зарахували за помилку при проходженні іспиту Для прикладу, я ніколи не вмикаю при визді назад - максимум аварійка якщо не бачу куди їду (обмежена видимість по сторонам) і починаю помаленько висуовуватися. То ж вмикати чи ні?
Re: Чи вмикати покажчик поворот при русі заднім ходом?
[Re: Leser] 11 марта 2023 в 12:58
Leser 11.03.2023 12:56 пишет: Малій зарахували за помилку при проходженні іспиту Для прикладу, я ніколи не вмикаю при визді назад - максимум аварійка якщо не бачу куди їду (обмежена видимість по сторонам) і починаю помаленько висуовуватися. То ж вмикати чи ні?
В мои времена старинные, при сдаче "разворот в три приема" включение поворотников были обязательны.
[Re: Siryj] 11 марта 2023 в 13:02
Siryj 11.03.2023 12:58 пишет:
Leser 11.03.2023 12:56 пишет: Малій зарахували за помилку при проходженні іспиту Для прикладу, я ніколи не вмикаю при визді назад - максимум аварійка якщо не бачу куди їду (обмежена видимість по сторонам) і починаю помаленько висуовуватися. То ж вмикати чи ні?
В мои времена старинные, при сдаче "разворот в три приема" включение поворотников были обязательны.
Розворот - то зрузуміло. А це був тупо виїзд задом від паркана. По сторонах стояли прикарковані автівки. І саме в момент початку визду назад сказали, що вона не ввімкнули поворотник.
[Re: Leser] 11 марта 2023 в 13:08
Завжди вмикаю, треба ж якось дати зрозуміти іншим куди я їду. Увімкнення поворотників вже на автоматизмі, щоб цього не зробити доводиться спочатку в голові прокрутити, що не збираюся вмикати, не розумію як у деяких вдається вмикати або ні в звичних умовах коли це потрібно завжди, невже встигають обмірковувати що отут потрібно, а тут не дуже
[Re: Leser] 11 марта 2023 в 13:24
Leser 11.03.2023 13:02 пишет:
Розворот - то зрузуміло. А це був тупо виїзд задом від паркана. По сторонах стояли прикарковані автівки. І саме в момент початку визду назад сказали, що вона не ввімкнули поворотник.
Разворот в три приема. Разве сейчас его не изучают? Его составной частью как раз есть движение задним ходом. Три приема - три включения поворотников.
[Re: Siryj] 11 марта 2023 в 13:31
Siryj 11.03.2023 13:24 пишет:
Leser 11.03.2023 13:02 пишет:
В ответ на: ...
Разворот в три приема. Разве сейчас его не изучают? Его составной частью как раз есть движение задним ходом. Три приема - три включения поворотников.
Запитав дочку - ні, не вчили. Хоча мене 20-ть літ назад теж не вчили.
[Re: Leser] 11 марта 2023 в 14:07
Звісно треба! Як і на початку руху. На майданчику на Усенка рух починаєш на абсолютно прямому відтинку. Але поворотник мусиш увімкнути все одно) Розворот в три прийоми ще в 2020 був, але як війна почалась,то наче майданчик скасували,і тепер тільки в місті по маршруту.
За аварієчку при русі заднім ходом теж ,по хорошому,виліпити помилку.
За аварієчку при русі заднім ходом теж ,по хорошому,виліпити помилку.
Хах... У нас пів-області (ну третина точно) назад з аварійкою вирулює (і в тому числі)
Що не означає,що це вірно. Як і на аварійці здійснювати буксирування. А також вмикати габарити коли на вулиці сутінки. На жаль, багато життєвих моментів в правилах не описані. Але дивно,що інструктор не натренував доньку вмикати поворотник