Re: Оплата рахунку через касу банку_де вигідніші тарифи?
[Re: Нафаня] 30 марта 2023 в 22:01
Нафаня 30.03.2023 14:47 пишет:
igg 30.03.2023 11:11 пишет:
Нафаня 30.03.2023 10:01 пишет:
і що значить жодних питань? Анкетку скрізь заповнити буде треба
саме те й означає, що в одному з банків пропонують, за комісії 0,5%, асе зробити за один раз й без жодних анкет/декларацій про доходи й т.і. У Ощаді, сказали, що комісія 1000 грн. й треба надати документи про походження коштів...
Схоже, банк збирається порушити вимоги частини другої статті 64 Закону України "Про банки і банківську діяльність"
Але, тоді все стає на свої місця, і схоже, ви самі і відповіли на своє питання: якщо "мутити" то, звісно, за це треба очікувати додатковий рахунок. Якщо є бажання в ноль спрацювати то не варто розраховувати що хтось буде відклонятися від нормативних вимог.
От я й не маю бажання приймати участь у тих мутках з порушенням законодавства...але й "в нуль спрацювати" - це нереально. Все зробив у Ощаді, витрати - 1000 грн. комісія та години півтори - по часу на оті всі процедури. Всім дуже дякую за коментарі та поради
[Re: Daugava] 2 апреля 2023 в 17:35
Daugava 30.03.2023 11:13 пишет: Гроші треба вносити не в день оплати, а заздалегідь. Це один з критеріїв обов'язкового фінмону. Кілька років тому сплачував через Райф за тижневий відпочинок в Альпах великої компанії друзів. Вносив гроші на рахунок через кеш-ін кілька днів поспіль, намагався не перевищити поріг в 150 тик, зараз він 400 тик. Питань від банку не виникло. Але зараз налаштування могли змінитися, теоретично банк може запросити документи підтвердження звідки гроші взялися.
в нас райф через рік після здійснення операції запросив доки про походження коштів
[Re: Скаут] 2 апреля 2023 в 18:26
Скаут 02.04.2023 17:35 пишет:
в нас райф через рік після здійснення операції запросив доки про походження коштів
Це вже спрацював внутрішній моніторинг. "Заздалегідь" дозволяє обійти чіткі правила обов'язкового. До мене у Райфу питань не було, можливо тому, що я все одно ФОП-івські доки їм надавав і загальна сума була меншою ніж мій ФОП дохід.