alexkit 10.04.2023 17:18 пишет: Согласен, замкнутый круг)) пока читаю, оно продается, и опять все заново. Единственное, что не успел, neat elite, но не было денег заплатить тогда, да и дороговато выходит
тоді ходити по тих у кого є системи та слухати. як сподобається щось, то вже його в нормальному стані недорого шукати на всіх ресурсах.
Не кажучи вже про принципи визначення терміну "із нормальним слухом" - хтось тестував його вуші. Може там завала по якихось частотах є, чи людина просто не вподобає занадто гучні баси чи різкі високі. Власне і досвічені юзери апаратури мають і власні вади слуху і власні музичні уподобання.
я розумію коли музикант слухає та каже що якійсь інструмент грає природно або взагалі не можна його розібрати. а якщо з касет шансон слухати, то звісно можна трохи зекономити. а комусь взагалі аби гучніше )
В ответ на: Але щось мені підказує, що цей пост про перемогу бріга був з мокшанського ресурсу
Ні , це було на початку 90х , в кіосках продавались . Аудиофільського напрямку .
То це було російська версія або Журналу Stereo або What`s Hi-Fi. У них багато статей були не прямими перекладами з оригінальних видань, а просто російськими витворами, із усіма наслідками, що звідси вітікали. Квасний патріотизм і тоді у мокшан зашкалював, і ще й замовні статті писали із нахвалюванням техніки того виробника, який заплатив. Інколи просто комічні ситуації виникали, коли кінескопні телевізори самсунг (на той час відверте лайно) перемагали соні, за рахунок великої кількості очок, набраних в категорії "найбільш досконала інструкція з експлуатації".
harald67 10.04.2023 17:02 пишет: Так власне цим і займався отой свого часу відомий київський "самодєлкін" підсилювачив під ніком "Едгар". Але яке такий девайс має відношення до оригінального підсилювача і його звуку?
як на мене то це зараз краще що можна з тим вінтажем зробити. не міняти конденсатори та інше що критично потребує заміни, теж не можна.
Едгар брав (може і зараз бере) занедорого якийсь старий підсилювач. Викидав усе начіння залишаючи лише БЖ, коммутатори та регулятори, і вставлялв у той корпус "власне електронне начіння". І усе це налаштовував. сторінка
тоді ходити по тих у кого є системи та слухати. як сподобається щось, то вже його в нормальному стані
Эт понятно, только ни у кого нет, на жаль
Саме так. Або є, але таке, що там не продається навіть б/в (тобто воно там колись продавалося новим, але конкретно зараз немає пропозицій на ринку б/в).
Едгар брав (може і зараз бере) занедорого якийсь старий підсилювач. Викидав усе начіння залишаючи лише БЖ, коммутатори та регулятори, і вставлялв у той корпус "власне електронне начіння". І усе це налаштовував. сторінка
ок. якщо для вас це реставрація, то мені більше нема про що говорити. інколи відновлювати після когось довше і складніше ніж просто відремонтувати або реставрувати старий апарат. ну і особисто я не вважаю себе розумнішим за інженерів соні та інших фірм, які проектували та розробляли техніку, тому не вважає себе здатним перевершити їх.
Згоден ) Повинно бути , як повинно бути , я задумавлось та виробилось до оригінального гвинтика . В першу чергу , це й ціниться . Всі переробки , то вже колгосп
В бурхливі 90-ті інтернетом ходив відеоролік, на якому одного дуже знаного аудіофіла запросили на сліпе прослуховування якоїсь аудіосистеми, як і треба при сліпому прослуховуванні, вона за шторкою вона стояла, щоб не давить на психіку іменем бренду. Той послухав як воно грає джаз і хвилин 15 розпинався про недоліки прорісовкі сцени, цифрової обробки записів, і дуже радив як раз кабелі поміняти на всякі там позолочені безкислородні і правильно прогріті. Як відкрили шторку, то там сидів живий джаз-бенд і з останніх сил намагався не ржать.
Брехня. Починаючи з того, що ніякий відеоролік у "бурхливі 90-і" ніде ходити не міг. Не було ще такого інтернету, який ми сьогодні маємо, по якому масово могло циркулювати відео і усі могли його подивитися.
Хехе, те, що ще не існувало ютубу - ніяк не значило, що не існувало ніяких способів циркулювати відеофайлікам. Немасові, то да, ну так і аудіофілія - болячка, на щастя, не масова.
ок. якщо для вас це реставрація, то мені більше нема про що говорити. інколи відновлювати після когось довше і складніше ніж просто відремонтувати або реставрувати старий апарат. ну і особисто я не вважаю себе розумнішим за інженерів соні та інших фірм, які проектували та розробляли техніку, тому не вважає себе здатним перевершити їх.
Звісно це не реставрація. Це бізнес конкретної людини, яка у такий спосіб намагається створити більш менш якісний підсилювач не за усі гроші світу. Бо придбати якийсь Luxman l590 чи Marantz pm10 (ціною в районі 10 к доларів) здатен далеко не кожен. А от який сенс у ремонті переважно неоригінальним комплектуючим (бо де зараз можна знайти оті бамбукові конденсатора до вже фактично неіснуючого Technics?) заради того, щоб отримати на виході погіршену версію підсилювача, який і в оригінальному виконанні мало що собою являв? Якщо просто заради інтер‘єру то можна і не відновлювати взагалі. А якщо щоб слухати то чи не краще придбати якийсь відносно свіжий достатньо високого рівня б/в підсилювач, що звучатиме набагато краще за отих анахронізмів (такі б/в підсилювачі продають за 30-40% від первинної ціни).
GreenMile 10.04.2023 17:02 пишет: "Аудиофильские" тесты - это все ерунда, потому что аудио-задроты обычно уже знают особенно звучания той или иной системы, ну в целом как и специалисты в любой другой области, условно говоря механик по звуку работы определит, что за двигатель. Потому даже вслепую можно угадать, что играет по определенным особенностям звучания. А вот, если посадить совершенно неувлеченного до такой степени человека с нормальным слухом и дать ему послушать все - вот он скажет более правдоподобно, что ему нравится, а что нет. И результаты бывают очень неожиданные
Не зовсім коректне порівняння. Якщо посадити "зовсім не захоплену людину із нормальним слухом", який, виходить, не має досвіду прослуховування якісної апаратури, то йому може сподобатися будь-що. І порівняти із природним звучанням музики він навряд чи буде спроможен. Не кажучи вже про принципи визначення терміну "із нормальним слухом" - хтось тестував його вуші. Може там завала по якихось частотах є, чи людина просто не вподобає занадто гучні баси чи різкі високі. Власне і досвічені юзери апаратури мають і власні вади слуху і власні музичні уподобання.
Нормальный музыкант (я сейчас не про три аккорда на аккустике) как раз отлично определяет, когда инструмент на аппаратуре звучит нормально, а когда не очень. В отличие от "диванных аудиофилов", которые даже балалайку в руках не держали, зато со знанием дела разбираются в золотых кабелях